P R O M O T I O N
F A C E B O O K
C O N T A C T U S
W E D D I N G A L B U M
Sandy & Kelvin Sandy & Kelvin
見證幸福 >> Sandy & Kelvin
經朋友介紹下。認識了Bliss wedding,上年9月同男朋友去了婚展,首先Bliss Wedding的職員Annie非常專業,當日去到annie好細心咁同我地詳細介紹不同價錢既plan,完全無hard sell成份,我地最後決定join左一日婚紗城攝影,佢地有個好處可以係香港試衫,香港揀相,令我覺得方便好多,攝影當日,化妝師,攝影師,攝影助理亦都非常好,化妝師阿蘭會俾好多專業意見,拍攝中,睇到有咩問題都第一時間執好先再影,好細心!攝影師同助手都一樣,非常識得搞氣氛!因為我地都係第一次影,完全吾識擺post,佢地會好細心,用好多方法教您擺post,務求攝影效果最好!到最後拍攝所有底片都會俾返我地,我地未執相都以經非常滿意!
Candy & Dicky Candy & Dicky
見證幸福 >> Candy & Dicky
決定左結婚個1刻後,最關心個ITEM係Pre Wedding,我就上網做左好多有關影PreWedding嘅資料搜集,無意中見到Bliss Wedding,見啲評語唔差,無隱形收費,底片全攞,所以最後選擇左Bliss Wedding!我仲記得當日上到去annie好細心咁同我地詳細介紹3個不同價錢既plan,我地問左好多野但佢都無黑口黑面仲好耐心咁解答,完全無hard sell成份,最尾我地簡左影一日基地一日香港。

喺拍攝嗰2日,攝影團隊佢哋都好nice,因為唔知點樣擺pose,攝影師不厭其煩咁教我哋點樣點樣擺,仲會講下笑黎引我地添。化妝師又會問我哋意見,唔會咩都自己決定哂,例如眼妝想點樣化,髮型想點樣整等,而且化妝手勢好好。攝影助理又會幫忙拎住裙尾,記得係基地拍攝個得6度,凍到震,助理好耐心咁每拍完1次之後即刻拎返件褸比我披住。所以我地對呢次攝影係非常滿意,而且影出黎既相都不錯,改圖都好有效率。

最後十分感謝幫過我地既每一位工作人員,bliss wedding團隊真的非常專業啊。下次有朋友想影婚紗相我一定會介紹Bliss wedding!
Miki & Joe
見證幸福 >> Miki & Joe
決定影緍紗相果刻,就不斷揾香港邊到有得影室內既韓式影樓,因為我5想飛去韓國影甘麻煩,係facebook打韓式攝影相片,睇左好多間婚紗公司,其中一間就係bliss wedding覺得影出黎既相效果好令,最重要係facebook既評論全部都係好評好詳細我真係全部睇晒先約左時間上門市了解

第一次上門市了解完全吾識吾明白,好多問題annie係超好禮貌又細心一一解答,價錢合理又無hard sales交談過程係舒服,最後老公都話整體好滿意,所以就決定左我地人生最重要既緍紗相交比呢間公司!(完全無朋友介紹,而家諗返都覺得自己好大膽)

拍攝當日係studio化妝師pat好認真幫我化妝,底妝遮瑕做得好好,攝影師sam哥非常專業教我地每一個動作,角度,每影一張都會不斷提點而化妝pat好細心一直係附近幫我補下妝整下亂左既頭髮,最後影完sam哥仲比我地係相機到睇反今日影d相,睇完已經覺得好滿意,全拍攝過程開心又放鬆甘完成!

不足一星期已經可以全部底片比反晒我地自己反屋企揀相,全部相未執都已經好滿意!老公都非常滿意!

在此多謝bliss wedding所有團隊非常用心服務客人,祝生意興隆,多謝!
Miki & Joe Miki & Joe Miki & Joe Miki & Joe
Ivy & Adrian
見證幸福 >> Ivy & Adrian
好多謝Bliss Wedding為我地拍攝左一輯好靚靚的婚紗相!一開始只係偶然的機會認識你地,後來上來了解時見到朋友的婚照咁就join左。

我地係香港拍攝果日真係好大風又凍,我地仲要“上山下海”咁去影相。攝影師Corner好專業認真,化妝師Suyi化個妝好靚好適合我,而個頭仲要吹極都唔散呢!而Suyi同另一位工作人員Ka Lok都好細心咁照顧我地。發生左件小插曲,就係大風到個頭紗除左自己識飛起之外仲要飛走左...... 諗起都覺得好好笑 XD 影出黎d相係石澳石灘同海浪構圖好靚,而山頂影d相就好優雅。

至於婚紗城,我地一開始純粹見到同淨係影香港的價錢唔爭好遠於是就join埋,點知就有意外的驚喜,因為可以在花田影相!拍攝果日天氣都幾熱,我地一開始都唔係好投入但係攝影師阿勇都好用心幫我地拍攝。而化妝師阿蘭為我設計的造型好靚同埋同香港果輯有唔同的感覺,即使著同一條裙都有唔同的效果。我地果日又遇返Ka Lok,真係好有緣。辛苦晒工作人員同我地一齊熱到流晒汗同餵蚊,影出黎d相真係好sweet =)
我地最有好多相都好鍾意,好彩可以拎返晒所有相而大部分都唔洗執就已經好靚。最後除左多謝兩日攝影團隊外仲要多謝門市的Yan同Annie,佢地係揀衫同揀相方面俾左好多寶貴意見。期待收到製成品的一刻 =D
Ivy & Adrian Ivy & Adrian Ivy & Adrian Ivy & Adrian
Crystal & Eric
見證幸福 >> Crystal & Eric
起初我同我男朋友上網搵婚攝公司時見到Bliss Wedding有不少好評,於是我地就上佢地網頁度了解返啦。

Bliss Wedding嘅網頁清楚有哂不同Package嘅價錢同內容,仲有好多客人嘅真實作品可以參考返,所以我地就mark低左婚展要去佢地個booth度了解詳情啦!

去到婚展職員好用心咁介紹返唔同地點、唔同package嘅內容,佢地選擇好多令到我地都心思思。

不過始終係一個大project,我地都返屋企諗左一晚,第二日就決定再去婚展book佢地啦!

職員好細心都認得我地,最終我地就join左一日嘅內地基地拍攝。

拍攝當天,無論係攝影師、化妝師定助手都非常專業又細心咁幫我地。

因為我男朋友好少影相,攝影師好有耐性咁指導佢手腳擺位呀咁!

化妝師同助手就隨時standby幫我地抹汗擔遮。

雖然當日有大部分時間都係落住雨,但係隊crew都好唔錫身同錫器材冒雨咁幫我地。

同埋攝影師亦都因應落雨而影左一啲有雨水有遮嘅相,出黎嘅效果大家都好滿意!(連行過嘅路人都用手機影低左我地,仲行埋黎show俾我地睇張相效果好好!)

事隔兩個星期左右就已經有得攞相啦,Bliss Wedding係俾哂所有原相我地返屋企慢慢揀嫁。

輯相影得好好,好多係覺得唔使執都已經可以見人啦!

真心覺得呢間公司好好,明碼實價唔會hard sell,安排每個細節都好落力,真心推介俾各位新人!

Crystal & Eric Crystal & Eric Crystal & Eric Crystal & Eric
Katrina & Wing
見證幸福 >> Katrina & Wing
在網上睇了很多攝影公司,經多次找尋.最後決定選用BLISS WEDDING

因為查看了PHOTO GALLWEY,覺得D景很漂亮, 化妝,婚紗也不錯.而BLISS WEDDING 的收費透明道極高.收費合理.絕對不同其它攝影公司濫收費用.

在攝影前要上門市揀選禮服,員工十分有耐性地講解收費,拍攝條款,拍攝流程.到揀選禮服,發覺試身室又大又企理,感覺十分舒服.

到拍攝當了,因為我們揀選了惠洲的<哈施塔特>, 助手<牙樂>以及司機叔叔很準時到達我們所入住的酒店接我們.

到達之後,化妝師<牙蘭>有心機幫我地化妝,SET 頭. 因為之前已將我想SET既髮型發送左比BLISS WEDDING, 所以很驚喜化妝師既手藝竟然有9成相似.

到拍攝時,攝影司<牙勇>既尊業更令我敬佩.佢好細心教我地動作,是細微既手指都會汁.

在我轉妝既同時,佢會比返之前既相我睇,話我知呢個笑容好,果個動作夠自然.務求下節攝影更合拍.

所以我對這1次攝影係非常滿意. 最後十分感謝幫過我地既每1個工作人員…
Katrina & Wing Katrina & Wing Katrina & Wing Katrina & Wing
Hangi & Edward
見證幸福 >> Hangi & Edward
早前係fb 見到bliss wedding 呢間攝影公司,見到d相影得吾錯,再加上除左香港,仲有澳門同深圳呢幾個地點俾我地選擇,所以我地第一次上去就已經決定join bliss wedding 影prewedding .

由於我地嘅婚期日子逼近,所以我地選擇左深圳影prewedding ,由於深圳有幾個吾同嘅拍攝景點,而戶外拍攝較為自然及個人化,可按每對新人喜愛景點拍攝,令相片更加獨一無二,所以我地揀左係婚紗城影相。

開頭我地都擔心係深圳影prewedding會有吾愉快經歷,因為始終人生路不熟,而且都怕到時候有會隱藏式收費,但我地都相信呢間公司,再加上負責同事Zoe 嘅詳細介紹當日嘅行程同安排,所以最後都消除疑慮。

係拍攝當日,香港嘅助手好準時咁係羅湖集合地點等我地,然後安排車輛送我地到拍攝地點。

攝影師阿勇好詳細介紹有邊d景點最多人新人影相,除此之外,每當我地吾知擺咩pose影相,佢都會俾吾同意見我地,提示我地點擺pose 為之最自然同靚,務求d相影出黎嘅效果最好。

多謝bliss wedding 專業服務,價錢確實合理,帶俾我地快樂拍攝嘅一日。
Hangi & Edward Hangi & Edward Hangi & Edward Hangi & Edward
Candy & Chi Candy & Chi
見證幸福 >> Candy & Chi
籌備左婚禮幾個月,經朋友介紹下。認識了Bliss wedding…同男朋友多次查看bliss wedding的網站,看了其他婚相,第1感覺相片真的很美。

再上太子門市了解詳細資料收費,認真第1感覺,收費合理,沒有任何濫收費用。而且員工Annie 亦都非常有耐性,解釋得很清楚所有拍攝內容條款。

到第2次上門市。我們已決定了把人生大事美好1刻交給這公司。

到拍攝當天,因為我同男朋友都很怕熱。所以我們便揀了2016。12。28在深圳玫瑰海岸影婚相,呢1日亦都算係12月最凍1天,只有12度。

當日,助手呀源來到酒店大堂接我們,再沿路接攝影師呀勇,化妝師呀蘭。到了拍攝基地,化妝師呀蘭先幫我化妝。而男朋友先去換禮服,等待拍攝時間。攝影師呀勇,助手呀源也會不停為我會打開話題。舒緩我們緊急的情緒。令到我們2都很放鬆。

而拍攝當天天氣真的很冷。很感謝化妝品呀蘭在我影完每1個景點,即時為我披回羽絨。果1刻,我真係感到很warm,很細心..很感謝您無比的照顧

另外。十分感激攝影師呀勇。捨身為我們拍出很美的婚相。出嚟效果很好。連只是底相未汁過的,朋友們都已1致讚好

最後。特別多謝助手呀源,拍攝過程中,1直引導我如何笑,更為我們製造了很美的潑沙效果。

2月份。在婚展上,我們也Join了Bliss wedding的big day一站式。
希望貴公司能夠代我再次感謝以上4位員工,亦把這篇感謝文章交給攝影師呀勇,化妝師呀蘭。讓他2位知道。他們的付出,所有客戶是會知道的,在心中

由拍攝當天到現在,已過了1個多月。但所有情景仍然歷歷在目
Yoyo & Long
見證幸福 >> Yoyo & Long
四個多月前,我們上網尋找有關PRE- WEDDING的資料,見到有網友推介BLISS WEDDING,故親自到門巿了解

當見到PRE- WEDDING的相簿時,覺得影的景及人物很美很自然,職員講解也很詳細及好NICE。

由於我們工作關係,很難就到時間影相,而我們選擇的日子是攝影團隊的假期,ANNIE很儘力的為我們安排當天攝影。

到臨近拍攝前一個月左右,因攝影師臨時有急事需要請假,職員很友善及儘力安排繼續維持當天拍攝日子。

近拍攝前,我們到店傾行程及選婚紗,阿YAN很有耐性的為我們講解行程及選婚紗,介紹景點。

到拍攝當天,阿蘭很有耐性的為我們化妝,選合適的飾物,幫手摺好婚紗晚裝,阿蘭化妝很美很好看,而阿勇很比心機的幫我們拍攝,很用心細心的教我們擺POST,另外阿源也很細心的為我們拍攝,幫我們執拾要用的道具,協助阿勇教我們擺POST,而走時地大家幫手一齊執拾物品,他們用心工作及全程協助我們,為我們減少很多鎖碎的問題,值得一贊,我們全程拍攝也很愉快及開心。

Yoyo & Long Yoyo & Long Yoyo & Long Yoyo & Long
Katy & Kenneth
見證幸福 >> Katy & Kenneth
我們是經朋友介紹下認識了Bliss wedding,朋友都推介為性價比高的公司。

於是我們便上太子門市了解詳細資料收費,收費合理,沒有任何濫收費用。而且員工Annie 亦都非常有耐性,解釋得很清楚所有拍攝內容條款。經過一番講解及考慮, 我們已決定將拍攝重要一環交給BLISS WEDDING,留下美好的回憶。

我們選好了1月13日為拍攝日子, 沒想到當天最低溫只有10度。雖然這樣很令人卻步,但他們細心的服務令我們感受到溫暖。當日,助手在羅湖接我們,再沿路接攝影師阿勇,化妝師阿蘭。

到了拍攝基地,化妝師先幫我們化妝。而另一方面攝影師及助手不停為我們建議影相姿勢,講解流程,及如何善用道具。

當天天氣真的很冷,很感謝化妝師及助手在我影完每一個景點都為我披衣及攜著隨身物品。

另外,攝影師很細心指出及提點我們需要擺出的正確姿勢..落力地拿取最佳拍攝角度。

他們的付出令我們覺得得到無比的照顧。縱然當天天氣極冷,他們仍作出專注,專心,專業的表現,真的值得嘉許。

出到來的相大多都很自然,角度與景深都令人印象深刻, 真的期待收到成品, 在BIG DAY令人

看到有喚然一新的感覺。

祝BLISS WEDDING生意蒸蒸日上, 仝人生活愉快。
Katy & Kenneth Katy & Kenneth Katy & Kenneth Katy & Kenneth
Angel & Tae
見證幸福 >> Angel & Tae
準備結婚就開始搵關於影PRE-WEDDING嘅資料,喺FB開始關注好多有關影PW嘅FANS PAGE見到Bliss Wedding,見到原來有攞過好多獎,當然仲有Bliss Wedding用家嘅好評,之後就決定同老公上門市了解

店員Annie首先簡單介紹package and products,俾左好多好多空間同自由我地去討論,再慢慢同我地分析揀我地想要d咩,亦好有耐性解釋唔同嘅Packages同價錢又俾左好多相我地參考都俾左好多建議,內容冇隱藏收費全無hardsell成份,又可以喺香港試衫除左令我地覺得專業同放心將自己交俾佢地之外仲非常方便,所以我地決定左婚紗城嘅package。

到安排試衫裙嗰日款式真係好多,如果唔係annie咁細心了解我嘅需要同幫我試衫我都冇咁快可以完成試衫嘅環節,地方大而且舒適,喺我試緊衫嘅時候老公可以舒舒服服咁等我,試完之後Annie仲好細心咁提醒我地條款。

到影相前一日要去拎衫,上到去其實已經pack好喼,但Annie都慢慢同我地睇清楚d衫同首飾頭飾有冇問題再pack返好等我地可以好方便咁離開,仲再三確保我地清楚借衫要注意嘅事項及拍攝流程。

拍攝當日,天公造美,天氣真係好到不得了,佢地預備左車接送,對於唔習慣太早起身嘅我,舒服嘅車真係好重要,上到車可以養足精神準備一日嘅拍攝,到婚紗城之後原來有提供化妝室,化妝期間化妝師阿蘭好nice都好細心不斷了解我嘅需要,大家又有講有笑咁相處得好舒服,然後攝影師阿勇又會問多次想去邊個場景有冇其他想去嘅景點。

然後終於出發去開始拍攝,我地完全冇影相經驗,又冇乜概念比較緊張生硬,攝影師阿勇同助手阿源好有耐性地教我地擺唔同嘅post,當然助手阿源比較搞笑,唔係佢嘅話d相都未必可以笑得咁自然,仲幫手我地打燈阿拎起裙尾啊咁真係睇見都覺得辛苦。
化妝師阿蘭拍攝過程一直為我補妝,只係幾分鐘就改變左我嘅妝同髮型,真係好勁!!又會幫手拎下頭紗令到張相出嚟嘅效果比較有動感。

攝影師阿勇食lunch之前仲俾d相我地睇返,問下我地有冇其他要求,當然最後都滿足左我地嘅需要。

全日拍攝過程都好順暢,佢地仲準備左好多道具俾我地影相用,件事好warm亦給予足夠時間休息。

其實拍攝當日真係又熱又曬又多蚊,但成個團隊為影到我地最靚嘅效果,流左好多汗水餵左好多蚊都冇怨言或者黑面仲一直照顧住我地令到我都有d唔好意思,真心感謝整個拍攝團隊專業用心付出亦不厭其煩地同我地溝通。

如果有親戚朋友要結婚我一定會推介Bliss Wedding俾佢地!!
Angel & Tae Angel & Tae Angel & Tae Angel & Tae
Pinky & Nick Pinky & Nick
見證幸福 >> Pinky & Nick
係某些討論區見到幾位準新娘話BlissWedding影pre-wedding相幾好,終是決定外影相交比Bliss。

由於婚期比較趕急,本人心情很緊張,幸好Bliss同事們都很有耐性和有禮貌,態度很滿意,都會主動建議我們要盡快安排影相,事事都會主動提點我要注意的事情。

例如當日會下雨之類的安排,到選裙的時候都比很多建議我,而且男主角懶不想換兩套衫,都建議我們一穿兩款方法,慳左租多一套男服衫。

到當日要影婚紗相,攝影師,助手和化妝師都很友善,助手很細心很風趣,化妝師幫我set髮型都有耐性跟足我想要的要求,拍攝過程順利,過幾日很快已經可以拎番哂所以拍攝原相。

由於本人心大心細,原本到要交相的日子又一再改期,到最終決定交相時,Bliss 同事很耐性幫我一齊怎樣排版相簿,等排版上可以我話事想點整又能加快整相進度,現在很期待拎相簿,油畫和相架的日子。

朋友和同事們都說影得很靚,最緊要比番哂原相我,我自己返屋企慢慢選個夠就真的很重要,因為這樣就不會等整完相簿後會覺得有後悔的感覺,很滿意Bliss的服務!
Christy & Eddy
見證幸福 >> Christy & Eddy
當我和未婚夫決定影婚紗相時便上網搜尋婚紗店,但好煩惱不知哪間質素好,價格合宜。經朋友介紹下得知bliss Wedding,於是我們便上到門市部查詢,當日由Annie接待我們,她很有耐性,細心並清晰地回應我們的懝問。

經過短暫的思考我們已放心揀選了bliss wedding 為我們人生第一次拍攝婚紗相,回想真的難忘及感謝bliss wedding。
在拍攝前一天我們上到門市取衫時,由於我們拍攝日是12月尾,真是擔心天氣寒冷,幸好得到細心的Annie及bliss 同工溫馨提醒帶暖包,暖水杯,以防受涼而病,真欣賞她們!

第二日我們準時8:00到達集合處,阿源笑著接洽我們,後來我們連同化妝師阿蘭,攝影師阿勇坐上六人座位私家車前往哈斯塔特,經過兩小時到達。

當日我精神—般,擔心疲累樣貌,但專業細心的阿蘭幫我化得神采飛揚還為我設計了很配襯我面貌及性情的髮型,真的多謝阿蘭也十分欣賞你的化妝技巧,她讓我倆更有信心,喜悅地拍攝。

而攝影師阿勇也同樣専業,他常教我們擺姿態,提點我們眼神,表情,在他的提醒下自己也學習到拍攝時怎樣的姿勢,眼神影相,效果會更好。阿源很幽默,努力地提升輕鬆,愉快的氣氛讓我倆更自然開心笑,使拍攝效果更佳。在拍攝過程從中看見他們是很合拍,有默契的團隊。

bliss wedding 是會將全部拍攝底片給客人,這做法很好;另外由於我和未婚夫訂的婚期很快,需急著取回相簿,多謝Annie及bliss 同工答應會盡早俾我們,使我們緊張的心情較為安心能拍攝到—輯很滿意的婚紗相作美好回憶。
Christy & Eddy Christy & Eddy Christy & Eddy Christy & Eddy
Sara & Victor Sara & Victor
見證幸福 >> Sara & Victor
諗住一生人一次,日後可以作為紀念,所以影Pre Wedding在我們心目中是需要的。去過婚展搜集資料,花多眼亂,而且聽聞不少有關婚攝公司的不良銷售手法,所以我們亦很戰戰兢兢。幸好有同事剛於Bliss Wedding影Pre Wedding,聽到她對Bliss有正面評價,我們便立即預約去了解服務及收費。上門市前我們已瀏覽過Bliss的婚紗攝影套餐,以及其他新人的靚靚作品。再加上營業員Annie詳細介紹後,我們便已立即鎖定去大自然風光的玫瑰海岸婚攝基地。Annie安排了我們拍攝前3天到香港的禮服部挑選禮服及講解拍攝日行程,選禮服時Annie很有耐性地幫我試穿了多套婚紗及晚裝,她完全沒有不悅的態度,很多謝她的協助下我地選好了禮服,禮服均很新淨整潔。拍攝前一天取禮服時他們已放好在行李喼內,方便攜帶到深圳。

到拍攝當日,我們、攝影師阿勇、化妝師阿蘭及攝影助理Patrick一同乘七人車到玫瑰海岸。阿蘭給我設計的化妝造型令我很滿意,阿蘭及Patrick全程幫我們整理妝容及禮服,務求令我們有較佳的拍攝效果。我們Pose生硬,阿勇亦不嫌其煩地提醒我們怎樣擺Pose,何時展露笑容,何時流露害羞表情,他捕捉到我們幸福的表情,當日我們度過輕鬆愉快的時光。

因為Annie知道我們婚期逼近,拍攝後一星期便有相給我們挑選作修相。交相時我講出修相要求,營業員Zoe解釋某些要求可能會修相後顯得不自然,顯示他們不會求其了事。

我們覺得Bliss價錢公道,明碼實價,無其他不合理收費,亦不會Hard Sell,而且可獲贈所有拍攝底片,值得推介。接觸過Bliss Wedding香港門市的職員以及深圳的拍攝隊伍,我們均感到他們的專業和耐心,希望為每對新人做到最好的心思。
Mirian & Roman
見證幸福 >> Mirian & Roman
一講到Pre-Wedding,Bliss Wedding的服務相當不錯。我和女友於2016年年頭,於婚紗展找到這間公司,當時有一名男店員推介我們到惠州哈斯塔特這個攝影景區,經我們詳細了解後,認為價錢合理同時經過ESDLife的推介,所以就決定選擇了這一間婚紗攝影公司,並於10月中前往拍攝。

期待以久終於來到拍攝Pre-Wedding的日子,但黑仔既事就開始接踵而來。首先係3號風球的出現,令我們10月中的拍攝期需要被迫改期至11月尾。然後11月尾的拍攝期又因為不停落大雨而又要再一次改期到12月頭,天呀!!!!!

幾經波折,天訟造美,12月頭的拍攝期,天終於放晴,可以去拍攝Pre-Wedding了。到達惠州哈斯塔特後,三位工作人員相當認真細心,有經驗地替我們安排好行程及了解我們需要的拍攝效果、化妝及髮型。當日攝影師阿勇和助手阿源相當合拍,可以話最佳拍檔而化妝師阿蘭的化妝技術也不錯。攝影師阿勇去到每一個場景都會親自調校景點的閃光燈,令拍攝效果更加美麗細緻。助手阿源更是阿勇的助手,幫忙飄揚婚纱,得出良好優美的拍攝效果。化妝師阿蘭更充當保母協助看管我們的私人財物。完成拍攝後,攝影師阿勇更即時從相機給我們預覧相片,當我們看過後都讚揚拍攝不錯,技術專業,期望能盡快觀看原相。

大約一星期左右,Bliss Wedding通知我們可以取光碟。回家後我們就即時選取相片,用來製作相簿及油畫。當日Annie還細心提醒,講解如何修飾相片,並且給予我們意見作參考。

最後我們覺得Bliss Wedding不單提供服務優良,專業質素無可厚非。所以我們都極力推介Bliss Wedding給我們的朋友,不二之選。
Mirian & Roman Mirian & Roman Mirian & Roman Mirian & Roman
Yoko & Tom
見證幸福 >> Yoko & Tom
由於我比較喜歡花花草草同教堂,而另一半係個極怕熱既韓國人,所以開頭都唔知點揾婚攝好,後黎發現網上有很多人讚 bliss wedding服務同質素都好好,冇隱藏收費!而且秋冬季都可以影到花花草草景,岩曬我地要求,所以我地就好放心甘去婚紗展參加佢地婚攝計劃!

Annie讀解流程清晰,而且唔會刻意不停sale你,我地話考慮下亦唔會似其他公司甘黑面!選裙當日仲幫我選左兩條靚裙去拍攝 ! 化妝師阿蘭化得我好滿意,連我個老公都讚!助手跟攝影師阿勇都很專業用心甘教我地表情動作,即使另一半唔識聽中文,但佢地都有辦法令佢開心自然笑!返屋企後老公一味話影相影得好開心!

而且事前溝通都好足夠,攝影師事前會先了解你準備左咩道具,討厭邊d場景!拍攝時攝影師就會幫你安排好幾時用道具拍攝!

雖然我仲未收到修相,但只睇相機既相就已經幾滿意!所以如果我有朋友要影婚攝,我一定會介紹bliss wedding比佢!
Yoko & Tom Yoko & Tom Yoko & Tom Yoko & Tom
Jenny & Zlatan
見證幸福 >> Jenny & Zlatan
由於工作關係,我們沒有到婚展參觀,網上的資訊實在太多,又沒有時間到各公司逐一參觀,Bliss Wedding 就是其中一間我們接觸的攝影公司,網上見到佢既攝影作品都好靚同埋有一站式既服務,可以讓我們節省好多時間(我們比較趕,得6個月時間ja)。他們給我的第一印象已經非常友善,職員Annie一開始先了解我們既需求,之後幫我們介紹Packages 內容 , 以及我們最擔心既係驚影唔切婚紗相, 職員後佢表示印得切所以就join左bliss wedding既婚紗攝影套餐(婚紗相).

另外我們亦都有join埋 1P+1V.之後定左日子影pre-wedding,由職員幫你揀衫試衫到化妝,攝影crew 所有職員都好有禮貌同耐性去解釋俾客戶聽.

之後到攝影當日,深圳同香港2隊crew都非常nice 助手仲識攪下氣氛 等大家都盡快進入狀態,真係麻煩曬咁多位.

大概兩星期就有相睇,我覺得佢地好好,會比返哂D原裝相我地KEEP,比我地返去慢慢揀.佢地真係好NICE,非常之滿意佢地嘅服務,真心推介俾大家!
Jenny & Zlatan Jenny & Zlatan Jenny & Zlatan Jenny & Zlatan
Mandy & Angus Mandy & Angus
見證幸福 >> Mandy & Angus
我同男朋友係透過朋友認識Bliss Wedding,於是我地係婚展期間就去左佢地嘅攤位,經過Annie詳細嘅講解,我地就揀左Bliss Wedding啦。

我同男朋友由於第一次影相,唔識擺post又笑得生硬,好彩有攝影師呀勇同助手呀源教我地點擺post,又會引我地笑,令到拍攝都好順利,係休息期間仲有講有笑。拍攝果兩日天氣都好熱,我地都係咁流汗,化妝師呀蘭都有幫我地印汗、補妝,真係辛苦晒3位同事。

拍攝後大約兩個星期就有全部相片可以睇,揀完相之後再到門市交相,Annie好有耐性再同我地睇多次d相,又比左好多意見我地,多謝你。
Carmen & Jacky Carmen & Jacky
見證幸福 >> Carmen & Jacky
回想起當我們決定要結婚之後,我就上網做左好多有關影PreWedding嘅資料搜集,無意中見到Bliss Wedding嘅深圳拍攝基地的場景吸引住,所以最後選擇左Bliss Wedding!所以我們就去婚展查詢及了解 , 當日Freda好有耐性地講解同埋介紹不同的Package嘅分別, 解答我們所有嘅疑問 , 最重要係會送回所有底片添呀!

到左試衫當日,由於有好多婚紗同晚裝選擇,所以都有揀左十幾套黎試 , Annie一直都幫我試衫同俾意見。最後兩個鐘內我試完哂揀左3套。

拍攝前我一路check住天氣預測都係有雨,好擔心要改期。好在終於到左拍攝嘅日子,出發前都係決定如期出發,過了關去到都只係陰天冇雨!助手阿源接我們上車,已見化妝師阿蘭同再接埋攝影師阿勇一齊出發婚紗城。好多謝化妝師阿珊細心地幫我化妝set頭 , 完全造到哂我想整嘅造型; 另外 , 感謝攝影師不斷俾指示我地教我地點擺每一個pose,同埋仲要感謝助手阿源全日幫我拎住對波鞋,真係一句怨言都無!

影完大約兩星期終於有相可以拎喇!最好就係Bliss Wedding可以把所有相拎返屋企慢慢睇慢慢揀相 , 選好相之後後 , 就去門市交相片同修相要求 。Annie仲幫我地逐張睇每一張相有咩地方需要修改。

最後 , 好感謝Bliss Wedding所有團隊付出嘅努力同俾左一個好難忘嘅PreWedding回憶!我地一定會誠意推薦Bliss Wedding俾身邊嘅朋友。
Annie & King
見證幸福 >> Annie & King
今年6月中由男朋友負責揀婚紗相呢一part,男友一於上網做search,經過一輪篩選之後,睇到bliss wedding 呢間~~~

網上見到佢既攝影作品都好靚同埋有一站式既服務,可以讓我們節省好多時間(我們比較趕,得6個月時間ja)

6月中我們膽粗粗到太子間bliss wedding,一走進去有位叫Annie職員一開始先了解我們既需求,之後幫我們介紹Packages 內容,達到我們的荷包既budget,大概係$10000鬆d左右,以及我們最擔心既係驚影唔切婚紗相因為我們既婚期係11月頭,詢問職員後佢表示印得切所以就join左bliss wedding既婚紗攝影套餐(婚紗相).

另外我們亦都有join埋 1P+1V (婚禮攝影+攝錄)
婚紗攝影套餐:
1) 底片會全部俾返晒你(勁讚)
2) 女仔包3套衫,男仔得1套 (額外有多1套自備便服)
3) 當然都包女仔化妝set頭同埋配埋頭飾+配件拉
4) 送2本相簿
5) 50張相包執
6) 大油畫
7) 水晶相架
大致上就係呢d 拉~~~~

由於係香港同深圳影都係差唔多價錢既關係,最後我們揀左係深圳-玫瑰海岸(有室內(e.g.教堂)同室外景(e.g.陽光海灘)影我們既婚紗相^^

原本約左01/7/2016影婚紗相既但由於天公不美而前1天打去改期(約過另一日不用收費的),之後要約到去7月中影.

出發前一日需要自己上去拎拍攝既衫,佢地會幫你入晒係喼度
出發當日,我們早上7點出門口,過完關拎完行李,都差唔多8點鐘,之後行去集合地點,係約定時間已經見到佢公司d人等緊我們,之後當然有專車接送我們去玫瑰海岸拉.上到車,佢地介紹有攝影師同埋助手,化妝師同埋仲有司機拉
車程大既都要45分鐘所以化妝師叫我們眠一眠先,話無甘快到目的地.坐左差唔多1個鐘頭車,終於到左玫瑰海岸,當然係需要買飛入場(入場費自費).

我們一行5人入左場後,當然第一時間去化妝間壩個好位置以及擺底行李,跟住換上一套衫,化妝師開始幫我化妝接著set頭,男友亦換好禮服之後行出去玫瑰海岸正式拍攝.

影相時同男友2個比較放唔開,因為有d緊張所以影出黎d相唔係甘靚.但好彩攝影師助手係旁邊搞笑,緩解我們的情緒.

攝影師不停叫我們要露齒笑笑笑:頭要抬高一點點,下巴要低一些,不行眨了眼,再來一張,這張笑得太假了,再來一張,睇得出攝影師是非常專業和用心同能捕捉剎那的表情和感覺.
攝影師助手仲會主動幫忙拿道具,紙巾同埋雨傘,非常貼心~
由於天氣好熱,每影一個景我們都留左好多汗,化妝師會不斷幫我們抺汗同埋補補妝所以真係好多謝化妝師非常細心又專業,好尊重我既想法,仲會再加上自己既心思,讓我既每一套造型風格都非常唔同.

呢個旅程,換來難忘的回憶同埋寶貴的靚相,可以話收穫相當豐富,全靠我們遇到活力充沛的攝影圑隊,加上配合的團隊都好專業,

我們都非常信任.亦因為bliss wedding係每一方面都細心安排,令整個過程十分順利.整體來說,我們都十分之滿意佢地既服務~
睇返d相,拍出來既效果好正!

最後最後一定要再次多謝攝影師,攝影師助手同埋化妝師~
亦好謝謝bliss wedding俾我們都超滿意既婚紗照!好期待相簿!
Annie & King Annie & King Annie & King Annie & King
Manny & Tony Manny & Tony
見證幸福 >> Manny & Tony
上網搵黎搵去,結果揀左Bliss Wedding。跟住我同女友兩個就直接上左太子日昇廣場。本身我同女友都諗住Pre-Wedding影一套外景,一套影樓,跟住上到去16樓舖頭,由店員annie介紹各個package,卒之揀左玫瑰海岸+studio既package。由於距離BIGDAY得返3個幾月,問左佢3個月內趕唔趕到工,佢話無問題!跟住我地好快就決定左試衫同影相日。


試衫係9樓試,我揀衫都試左6-8套,實際上我影相只得兩套,不過個crew都好nice,逐件逐件幫我拎上又拎落。跟住到我女朋友,佢揀衫比我快,揀完款揀完色,試左十幾套就搞掂OK一套婚紗+兩套晚裝。跟住同個crew約定日子上去拎衫,通常都係去影相前一日,佢會放晒係個大喼比你拎走,好方便。影相前一日,我上去拎個喼後,佢再同我講有關明日影相既注意事項,又比左攝影師電話我,話如果聽日落雨,最遲早上6點先取消改期都無問題。


跟住第二日,果然陰天有雨,果陣撞正打完風後,天氣好飄忽,不過無計,我同女友夾好假,想轉日子太難夾,決定繼續出發影相行程。攝影師叫阿勇,助手阿源,化妝師小蘭,三個都好nice好pro,我同女朋友未影過prewedding,唔知擺咩pose好,阿勇同阿源就一路教我地點樣擺,對眼望邊度,對腳點企,而小蘭就一路幫我地執正頭髮髮型,認真唔話得。好彩天公造美,當日除左食飯/休息時間有落狗屎雨,其餘時間都停晒雨,係個天色無咁藍天白雲姐。當日影完相,d衫全部皺炆炆,係小蘭幫手全部執返晒入個喼度,點算清楚d配件齊備,成喼第日拎返上9樓還就OK。之後好快就到第二次影相到影樓,直接上日昇,唔記得幾樓嚕,果度太多婚攝公司。Studio幾個景都好靚,今次影相d衫一早放左響studio內,影完直接走,d衫唔洗拎黎拎去,而且室內影相有冷氣嘆,舒服好多。


影完相大約2個星期就有得睇相,直接上返去16樓拎光碟,之後約下次日子,返屋企同女朋友揀揀揀揀揀,揀好相之後拎隻usb手指返去講返執相要求,跟住就等睇效果嚕~成套服務質素都唔錯,價錢又公道,上網d留言無介紹錯。
Heidi & Eddy Heidi & Eddy
見證幸福 >> Heidi & Eddy
出發日到達婚紗城時, 助手呀源, 攝影司呀勇, 還有化妝司呀蘭都非常有經驗.
他們事先替我們安排好行程, 瞭解我們想要的拍攝效果和化妝髮型.

我選的婚紗比較闊, 呀蘭幫我修改到合身. 修改期間突然停電, 呀蘭摸黑繼續修改, 很努力. 拍攝前他們相當細心, 經常提醒我們要有防蚊措施, 因為這裡相當易被蚊釘.

大約11時開始拍攝, 天氣時陰時晴, 呀勇和呀源相當合拍, 掌握每一個時機去影. 當中玫瑰教堂需要限時拍攝, 而且有另一隊pw 來拍攝, 所以我們要把握時間去影.拍攝期間突然下大雨來, 我們到了玻璃屋暫避. 當時呀勇和呀源不但沒有因而稍作休息, 而是繼續為我們拍攝.

午飯後忽然出太陽,相當熱. 我們不斷流汗, 呀蘭不斷為我們抹汗吸油,非常貼心.

轉妝期間, 我們有一段時間空當, 呀勇樂意地讓我們看看易上的拍攝成果, 先賭為快.

拍攝行程之中, 有些景點原本沒有計劃去影, 但是我們經過時有興趣, 呀勇都肯抽時間為我們快拍幾張. 呀源不但是呀勇的助手, 更是我們的助手, 幫我們拿拍攝道具.
相片大約一星期後可以取底片, 我們選擇好相片就再上Bliss Wedding.

當日Annie 細心講解如何修飾相片, 而且還給予我們意見作參考.

總結: 出面一般的pre wedding 公司, 拍攝相片底片只能選擇限定數量, 經過公司修飾後才有底片, 簡單來說是, 每一張套餐額外相片及其底片都需要附加錢來購買. 一些過萬元的pre wedding 套餐都未必有所有底片原檔. 反而Bliss Wedding 是可以獲取所有底片, 然後再選擇套餐包括的相片數量來修飾, 感覺比較化算.
Monique & Derek
見證幸福 >> Monique & Derek
幾經辛苦終於完成婚照拍攝,之前見網上留言BLISS WEDDING不錯,上年婚展就去睇睇,ANNIE好詳細介紹,雖然我們没有即時JOIN,但她都没有黑面,而且最重要的是所有底片都可以給我們。最後我們第二天再去婚展BOOK了香港+婚紗城兩天拍攝,由於男朋友工作關係,暫定5月才拍攝婚紗相,原先諗住12月婚期,5月頭拍攝仲有時間製作,誰不知因為誤信天文台,拍攝時間改了數次,最後再到6月尾開始第一次的拍攝。好在BLISS WEDDING的同事好好,通知完她們需要改期,她們都很快通知我們最快可約拍攝日期。

我們首先是在香港拍攝,因為只可以選擇3個地點,我們選擇了山頂、西環泳棚和添馬公園。當天攝影師是SAM哥,SAM哥就很文靜,除了拍照外,都很小說話,相反化妝師SUKI健談。拍攝初期,我們都不是太明白SAM哥所教的POST要怎樣做,多得助手阿源,我們才做到要求的動作。當日拍攝一切都很順利,還有時間多出來可以影多了很多原先没有計劃的拍攝地點。電車路、摩天輪和中環碼頭也是預計之外的地方。真的太好了^^

過了幾天,到婚紗城拍攝,他們預備了車接送,車比正常7人車還要大,對於不習慣太早起身的我們,舒服的車真的很重要,可以養足精神準備一陣的拍攝。原來婚紗城有提供化妝室,男朋友很喜歡,因為當我換妝時他可以好好休息:P化妝期時男朋友負責和攝影師溝通,我們預先印好想影的地方給他看,初時都擔心會否揀得太多,結果呀勇真的完全跟足我們的指示。最後拍出來的景點比我們要求的還要多。而化妝師呀蘭都好細心,問我香港拍攝的時候set了什麼髮型,可能怕出現相同髮型。整天拍攝我們都好滿意,可能因為呀勇長時間都笑笑口,令我們都感到好放鬆,而且他們亦準備了很多道具給我們用。原先想把婚紗城拍攝當成練習,香港拍攝才是重點,現在婚紗城變成我們最期待的婚紗相。^^
Monique & Derek Monique & Derek Monique & Derek Monique & Derek
Simple & Fung
見證幸福 >> Simple & Fung
今年10月尾就係我地既big day la..我同黄先生四出籌備各種大大小小既事務。影左第一輯結婚相之後,效果唔係我地期望甘好,所以我地決定左重新揾另一間公司再影。經過朋友介紹以及我再三篩選,最後揾左呢間-Bliss wedding!!

本來抱住一試既心態去到門市,心入面唔敢抱太大期望,怕自己再一次失望,同埋好怕果d拉住唔俾錢就唔俾你走既sales。入到去Annie 用200分既笑容去serve我地,簡單介紹左package and products之後,俾左好多好多空間同自由我地去討論,同埋慢慢揀我地想要既野!當我地想發問既時候,annie一定會係你身邊發現到,亦好細心解答我地一切問題。

到左影相當日,過左關之後,助手已經係度等緊我地,又主動幫我地拎喼,熱情到我地都唔好意思。專車載住我地一行5人,安全快捷到達哈斯塔特城。係門口已經被外圍既靚靚景象迷到嘩嘩聲啦。

到左化妝間,化妝師即刻幫我換衫化妝set頭,好細心,按我喜好之外,仲會俾好多建議我,個妝化好之後,完全係我心裡既一樣!又驚喜!

去之前其實見到天氣預報話當日會陰天有陣雨,攝影師仲細心到幫我地準備埋透明雨遮,以備不時之需。真係感動到呢…影相果陣,攝影師簡直係訓身丫,仲俾左好多post既指導我地!

當然我地都要好感激助手兼燈光師,幾乎係賣命式地為我地打光,轉場地時,二話不說地大袋細袋甘幫我地拎曬d物品。

過程中輕鬆歡樂既氣氛,令拍攝過程更展現自然美,仲有各種既細心位暖入心,我地真係無揀錯丫,好想將所有既好野分享俾大家,二萬分推介-Bliss wedding!

P.S. 當日結果係曬到爆燈,用左N包tempxx,個個件衫濕到透曬,真心同三位再講一句: 辛苦曬!
Simple & Fung Simple & Fung Simple & Fung Simple & Fung
Ping & Ming
見證幸福 >> Ping & Ming
通過網上討論區,搵到bliss wedding呢間婚攝公司,見啲評語唔差,無隱形收費,底片全攞,可以近近地係咁靚既東莞婚紗城影相,而試衫揀相全部係香港搞,非常方便,所以決定選呢到。 負責人Annie好有耐性講解package既內容,有問題時又一一解答,無嫌煩,感受到佢地都好有heart幫忙。

出發前一星期去揀衫,期間透過平板電腦去揀衫,試婚紗禮服時,職員好細心,又耐心俾專業既意見我地十分體貼。出發前一日去攞衫,一上到去已見準備好一個行李箱,內裏已pack好晒啲婚紗禮服,首飾都已經襯埋,確實好方便,真心推介此店俾各位想影相既朋友。最欣賞既係所有員工服務態度都好好, 唔係只係為做生意. 你有咩要求同佢地講佢地都好肯解答甚至提議一D專業意見. 誠意推介.
Ping & Ming Ping & Ming Ping & Ming Ping & Ming
Shan & Andrew
見證幸福 >> Shan & Andrew
決定左Big Day 大日子之後,我同男朋友就開始上網搵Pre Wedding啦!睇左好多間公司,最後發現Bliss Wedding 的評語都幾好,而且上網都睇過相,覺得都唔錯,於是預約時間去門市。

職員Annie & Freda態度好好,將所有package內容價錢講得好清晰,好詳細,絕對無hardsell。而且底相會全部比反我地,可以拎反屋企慢慢揀,最後我地就揀左深圳香港2天package。

到左拍攝當日,攝影師好有耐性教我地擺pose,當日天氣非常好,而化妝師不時幫我地抹汗,補妝。 由於我對髮型及妝容都無特別要求,全權交比化妝師,幫我set既3個造型都好滿意。佢地全程都好細心照顧,拍攝出黎既相都好滿意,好多朋友睇完之後都讚。

Overall, Bliss Wedding既服務同質素非常好,我地誠意推介Bliss Wedding係一個唔錯既選擇。最後好感謝Bliss wedding既每一位工作人員,而我地big day都係揀左Bliss Wedding,所以非常放心。
Shan & Andrew Shan & Andrew Shan & Andrew Shan & Andrew
Mandy & AJ
見證幸福 >> Mandy & AJ
我們是透過朋友認識Bliss wedding的,聽完朋友大概的介紹就非常有興趣想知道更多,於是決意上門市作詳細了解!環境非常舒適,麻雀雖小但五臟俱全,內裡擺放許多精緻相架和精品,大大小小婚紗相簿已在台上排列,方便客人欣賞。

而顧問annie同freda為人很nice,很耐心地跟我們講解拍攝內容,亦根據我們要求的拍攝環境作出推介,過程並沒有hard sell成份,給客人有足夠空間去消化思考!而且Bliss wedding是底片全送的,拍攝完畢後大概兩星期就收到以DVD燒錄的作品,到時可以回家慢慢選擇喜歡的相片。

其實Bliss wedding除左價錢相宜,服務態度好之外,他們的攝影師,化妝師,助手都非常專業且有責任感,攝影師全程指導我們擺post,化妝師都會按我要求的造型去set,助手會幫我們拿手袋和婚紗裙尾,他們都很合拍,很細心,令我們很放心將自己交給他們。我誠意推介Bliss wedding給準備婚禮的妳們!
Mandy & AJ Mandy & AJ Mandy & AJ Mandy & AJ
Wayne & Keith
見證幸福 >> Wayne & Keith
起初要搵影PRE WEDDING時,喺網上睇到好多間公司,其實我地先睇左評語,見到BLISS WEDDING嘅評價都好好,所以去門市睇下D PRODUCT先,見D相嘅效果都好靚,基於我地假期有限,只可以一日內完成,所以諗住喺香港影就算,不過佢地介紹我地返大陸影,初初我都好爭扎,但睇完D相就即刻好鍾意,因為見到好多埸景都好靚!我地最後揀左去婚紗城,一來車程只須1個鐘左右(我好怕坐長途車,加上係大陸),二來都好鐘意嗰度D BACKGROUND,同埋有車接送,價錢都又唔貴,加上D STAFF好NICE,又送左D小禮物比我地,已經唔想再搵第二間啦~喺香港試身,揀左一件婚紗加兩件晚裝,另外自己都可以帶一套自選嘅衫去,D衫都滿意呀,尤其我老公好鍾意套深藍色西裝,話著到佢好型喎…… 到攝影當日(13/5/2016)約左8點喺羅湖關口對出藥房等,7:50我地已到,有個男仔行埋黎,原來佢係助手叫阿豪,接左我地上車,化妝師阿蘭已經喺車,再去接埋攝影師阿勇就去婚紗城,車程45分鐘左右,一去到先去化妝間換衫同化妝,初時我有D擔心會化得唔好同個頭唔知會SET成點,我講左我嘅要求,佢真係可以整到一樣,個妝出黎都好滿意,真係好驚喜!同埋佢全程都幫我補妝,同要幫我抺汗,好HELPFUL!另外真係好彩有阿勇,對我地呢對零影PRE WEDDING嘅新人黎講,完全唔識擺POST!由第一張相開始到最後一張相阿勇已經要不停指導我地點擺位隻手點至影出黎瘦D等等,阿豪都好幫得手架,雖然當日有D熱,但成個過程都好影得好開心好滿意,大家都好有默契,令我大大改觀!

大概5點左右就回程,6點多D就返到香港了~

大概兩星期就有相睇,我覺得佢地好好,會比返哂D原裝相我地KEEP,比我地返去慢慢揀~到我地返去交相時,ANNIE(STAFF)重幫我地手睇下有咩穿崩位,佢地真係好NICE,非常之滿意佢地嘅服務,好彩比我地搵到BLISS WEDDING!
Wayne & Keith Wayne & Keith Wayne & Keith Wayne & Keith
Liva & Bono Liva & Bono
見證幸福 >> Liva & Bono
通過網上討論區,搵到bliss wedding呢間婚攝公司,見啲評語唔差,無隱形收費,底片全攞,可以近近地係咁靚既東莞婚紗城影相,而試衫揀相全部係香港搞,非常方便,所以決定選呢到。

負責人Freda同Annie好有耐性講解package既內容,有問題時又一一解答,無嫌煩,感受到佢地都好有heart幫忙。出發前一星期去揀衫,期間透過平板電腦去揀衫,試婚紗禮服時,職員好細心,又耐心俾專業既意見我地十分體貼。出發前一日去攞衫,一上到去已見準備好一個行李箱,內裏已pack好晒啲婚紗禮服,首飾都已經襯埋,其後俾埋內地工作人員既聯絡電話及地圖,十分方便同貼心。

到拍攝當日,係羅湖口岸等埋攝影隊(攝影師阿勇,助理阿澔,化妝師阿蘭),就由司機車往東莞婚紗城,車程大約45分鐘就到,好快,入場時辦一些手續就坐專車上到化妝換衫既地方,由於我無idea想化咩妝同set咩髮型,全權交由阿蘭負責,真係要多謝佢幫我化左個靚靚妝,設計左幾個合適既髮型。搞掂晒所有野就出發啦,因為我同老公都唔識點擺姿勢,幸好有阿勇不停俾指示我地應該點擺,而阿蘭不斷留意我既妝容有冇異樣,幫我同老公抹汗,整個拍攝過程大約用左7個鐘 。

最後真係感謝各工作人員既努力,阿勇既拍攝指導及餵蚊機器,阿蘭既化妝set頭技術及細心,阿澔從旁協助又幫手拎野,司機既駕駛技術令我地可以安全往返,最後當然要多謝老天爺既眷顧,造就一個天色咁靚的一日俾我地(p.s.拍攝前一日仲落雨)。
Mandy & Alan Mandy & Alan
見證幸福 >> Mandy & Alan
感謝Bliss Wedding團隊專業的服務!

籌備影婚紗相時我們做了很多research,睇好多blog、website同討論區,睇到不少對Bliss Wedding的正評,再睇過bliss的網站,相片超齊全超美,特別是深圳很多景點都有教堂、花海、colorful的小屋、馬車,完全符合心中想要的效果,最後我們選了深圳婚紗城。

由查詢到揀衫的過程感覺十分良好,負責人很有耐性講解package,package是底片全送的,亦無任何hidden charge。揀衫時,地方很整潔,衫的款式很多,負責人亦給予我很多建議。

拍攝當日,化妝師、攝影師及攝影助手非常專業及細心,化妝師會按照我想要的造型幫我化妝set頭,轉妝亦很快手,攝影師及助手很有耐性教我們擺post,當日天氣很熱,我們的笑容難免有點生梗,但攝影師很專業和細心,整個拍攝過程十分順利及開心!
Stella & Howen
見證幸福 >> Stella & Howen
我地系婚紗展行左好耐 睇左好多間 之後先簡到bliss wedding 所有細節條款刀寫得好詳細 當日職員仲好有耐性去解答我地既問題 所有相片刀會比反我地 同價錢亦刀好合理 所以最後我地簡左去婚紗城

影前三星期我地去試衫 佢地刀好細心 仲介紹我邊d好睇 到影前一日佢地已經pack好哂d衫同飾物比我地

我地上左深圳玩左日住一晚 第二日 團隊就準時到大堂接我地 再上7人車去婚紗城 全隊團隊刀好nice 化妝師同攝影師刀好有經驗 化妝師換妝set頭好快手同好滿意 攝影師又會教我地擺post 朝早天氣好好 影完一個上就就一齊食午飯 午飯之後 雖然落雨 旦攝影團隊好快就搵左把透明遮比我地拎住影 所以先可以完成呢日既拍攝 影完之後就由7人車送反我地去羅湖 當日門市既職員仲等埋我地即日去還衫

好開心簡到一間岩心水既紛紗攝影 同埋比左一個難忙既旅程我地
Stella & Howen Stella & Howen Stella & Howen Stella & Howen
Winnie & Alex Winnie & Alex
見證幸福 >> Winnie & Alex
Bliss Wedding 給了我倆一個開心滿意的一場婚禮的開始(婚紗攝影),記得決定我倆要結婚了,第一件事係影婚紗相,由於假期的關係,我倆只可以選擇短途攝影,香港?澳門?大陸的攝影基地?最後決定左深圳的攝影基地,決定了地點,又要煩惱用邊間公司攝影,我地唸住影出來的作品好重要,攝影公司花多眼亂,經過一輪的資料搜集,決定用口碑一流的bliss wedding

興高采烈地等到拍攝的日子,攝影團隊一早來到酒店門口接我地出發(工作人員好準時)喺出發的途中,攝影師叫我倆乘機休息一下(好細心),一陣拍攝會有一些辛苦
經過45分鐘的車程(深圳婚紗城),到達基地啦!天公作美,陽光普照,天氣好好,工作人員講解今日的拍攝程序,開始今天的工作啦,化妝師經驗豐富,快手快腳地完成造型,開始拍攝啦,攝影師細心地教導我地擺姿勢,拍攝中,遇著好多姿勢不完美的時候,攝影師都會耐心地教導,直至滿意,化妝師會寸步不離地跟著我,好認真地留意妝容頭髮,一有少少問題即時幫我整,仲有助手都好辛苦,好勤力地幫我地攞袋,一袋二袋,佢全程保管,真的辛苦佢拍攝的過程真的好攰,但三位工作人員都好專業,面不改容,全程都好認真好專業!

心唸佢地都咁認真,我點敢講攰,經過一番努力同堅持,終於完美完成!真心感謝Bliss Wedding的全體工作人員特別係Annie,無論係第一次的介紹,定係後期的制作,佢都細心盡責地完成我的要求,謝謝!
Water & Kelvin
見證幸福 >> Water & Kelvin
在2015年12月中決定結婚後, 第一時間開始尋找影婚紗相的公司,我地看中的公司唔多, 最後是未婚夫在網上看中了BLISS WEDDING公司所展示的相片同其他新人的評分後, 我們便約時間上去了解一下。上去之前都好擔心會唔會比人呃同埋哄我地加其他野等等。

當我們去到的時候, ANNIE好NICE, 好用心, 好有耐性介紹佢地公司有的影相套餐。過一星期後,我們先再上去JOIN 佢地6月沖繩攝影套餐, 決定左後,佢地好清楚講明要比的錢, 而且佢地都沒有SELL 我地要唔要加佢地公司出的精品, 反而係我們係咁問番佢個D精品點樣先加到, 佢好樂意答我們。因為佢地公司做緊推廣, JOIN佢地海外攝影會送半日婚紗城攝影。

6月中出發去日本沖繩影相, 到出發個日天氣唔隱定, 去到沖繩都是下雨, 我地好擔心影唔到。到拍攝當天, 上午8點, 化妝師亞珊到我們房間幫我地化妝SET頭, 佢一開始都問我有咩要求想要, 亞珊化妝好細心, 佢對每部分妝容都化到好完美, 而且份人又好NICE。

去到第一個景點時, 好慶幸停雨了,我們立即下車去影相, 攝影師CONER教我地擺POSE, 說話好幽默, 令到我地拍照好輕鬆, 唔會特別緊張, 影左陣之後突然下雨, 助手亞傑立即幫我們擔遮, 但佢同攝影師CONER就濕哂身。等了差不多20-30分鐘, 場雨都未停, 佢地建議我們去其他地方影相, 攝影師CONER 帶左我地去我們沒有揀地方影相, 而且我地好鍾意。

好多謝佢地對我們這輯相的付出。
Water & Kelvin Water & Kelvin Water & Kelvin Water & Kelvin
Tina & Fat Tina & Fat
見證幸福 >> Tina & Fat
當籌備拍Pre-wedding時, 在網上找很多間pre-wedding公司比較一下,最後我們發現 Bliss Wedding 這間公司在整個配套不錯。決定上門市去詳細了解。那裡環境舒適,內裡擺放許多精緻相架和精品,大大小小婚紗相簿已在桌上排列,方便客人欣賞。而且在各多間婚攝公司來說的話,Bliss Wedding這間公司價錢相對較為實惠。

就到拍攝的前一天,天氣很不穩定,經常下起大雨,這樣情況不得不改日期了。幸好改了日期後的拍攝當天天氣很晴朗及炎熱,令拍攝出來的景色質素提升很美麗。

在此感謝化妝師的化妝妝容到set頭髮型,都令我喜歡又滿意的喲。而攝影師的敬業用心地指導我地及助手的幫忙拿物品,抹汗,挺感滿意開心的順利完成拍攝。出來的相片挺不錯。

整體來說,挺滿意bliss wedding 公司的服務安排。拍攝日拍攝團隊帶給了著我們輕鬆快樂的氣氛拍攝過程。再此說聲謝謝哂工作人員帶給了我地感挺愉快又難忘的婚照拍攝回憶。棒!讚!
Tina & Fat Tina & Fat Tina & Fat Tina & Fat
Katie & Jack
見證幸福 >> Katie & Jack
行過數次婚展,總覺得大部份的PW PACKAGE有些貴,於是,我們上網做了很多有關這方面的資料搜集。結果,我們竟不約異同地選擇了BLISS WEDDING,因它性價比高,質素好。

我們第一天的婚攝是在香港,本來選了石澳,山頂公園等戶外地方,但因那星期長期下雨的關係,當時的我們真的擔心了很久。結果ANNIE很好,她建議我們用公司的韓式STUDIO,赤柱美麗樓,中環石板街作為婚攝地方。

ANNIE的服務態度以及她貼心的安排,頓時令放下了心頭大石。

整體來說,香港的拍攝非常順利,這也全靠化妝師PAT高超既化妝技巧,將我最不滿意的地方---暗瘡完全遮蓋! 除了PAT, CORNER和助手也是功不可沒, CORNER的準時,細心,風趣;助手的體貼...都令我們有賓至如歸的感覺。

至於婚紗城的一輯,我們也是非常滿意的。最記得的是化妝師阿蘭。她知道我女朋友喜歡花環,還即場用鮮花弄了一個給她! 真是很驚喜! 當然也要謝謝攝影師阿勇和他的助手,我們將所有我們想要的POSE相給他, 他也因應不同的背景,道具配合我們。他所影的相都有幸福,甜蜜的感覺!

未影之前,我們還害怕BLISS WEDDING 有什麼HIDDEN CHARGE, 但它不但沒有,反而還有很多驚喜!

如果未影PRE-WEDDING的朋友也想影一些簡單,自然的照片, 我們真心覺得,BLISS WEDDING會是一個不錯的選擇!
Katie & Jack Katie & Jack Katie & Jack Katie & Jack
Wyman & Witas
見證幸福 >> Wyman & Witas
太太喺一年前精心選擇,再行左幾次婚紗展後,就決定揀BLISS WEDDING幫我地操刀拍我地嘅,唯一嘅一輯婚紗相,亦決定將呢個一世都會珍惜嘅時刻俾佢地為我地主理,選了哈施塔特這個很漂亮的地方拍攝!

無論喺舊舖始創中心定會展,ANNIE都好耐心咁講解為我地提供的PACKAGE,仲不時拎出SAMPLE俾我地揀,令我地選擇得好順暢。由於我同太太工作性質不同嘅關係,時間比較難夾。全靠BLISS WEDDING嘅安排,我地雖然改左幾次期,仍然可以成功進行拍攝,而且當天天氣十分好,所以是一個好的時機拍攝。我地都覺得好好彩。

揀婚紗時ANNIE都俾左好多寶貴的意見我地。太太揀左一套好鍾意嘅婚紗,但現成嘅婚紗SIZE唔啱。佢地都會因為我地而想盡辦法,最後太太都可以穿到佢鍾意嘅婚紗影結婚相,而且影出黎既效果都好令人滿意。

我地拍攝嘅地點係哈斯塔特。當天的安排亦都非常好。多謝BLISS WEDDING,同攝影師阿勇,助理阿澔,化妝師阿蘭專業的指導及悉心的化妝。阿蘭佢好細心,其中一個造型仲要係佢臨時發揮,出黎嘅效果令人出奇地幾好,十分有驚喜!
太太好鍾意。

最後多謝BLISS WEDDING俾左個咁好嘅體驗同回憶俾我地,我地一定會介紹俾朋友用架!期待製成品嘅誕生!
Wyman & Witas Wyman & Witas Wyman & Witas Wyman & Witas
JoJoYan & LamHo
見證幸福 >> JoJoYan & LamHo
我覺得非常好啊 化妝師化既妝我覺得化到我非常鍾意 化到我超級後生 仲好細心 因為我老公非常大汗 啲汗好多到好似落完雨咁 都係咁幫我老公汁 我有啲咩都可以同佢講佢都會好細心咁幫我

攝影師既攝影技術影到對腳超長 我地有咩要求都會滿足我地 仲同我地講邊到應該點樣影 化妝師 攝影師 同助手 都超講得笑 現場氣氛真係好似同fd去玩咁 有講有笑

試衫果度 我真係好多要求 但係佢地都幫我盡量搵到我想要既衫 試幾次都冇嫌我地煩

最緊要係影完之後我地1直唔得閒覆email佢地都唔係係咁催我搞掂 到依家拖左咁奈我地都未搞掂 琴晚打電話泥態度好到不得了 超温柔 所以我要開始催下自己啦 幾唔得閒都要搞掂埋佢 唔好再麻煩到人啦……
JoJoYan & LamHo JoJoYan & LamHo JoJoYan & LamHo JoJoYan & LamHo
Emma & Jacky
見證幸福 >> Emma & Jacky
我同男朋友決定左2017年結婚,未擇日就已經周圍做research 搵下婚紗相資料。工作關係我倆未能去外地影相。俾我地搵到Bliss Wedding,一間可以係香港揀衫,只需要一日時間就可以完成深圳婚紗相!

記得係婚紗展,我同男友問左好多問題,Annie 都好細心解答我地,仲好詳細甘講解細項!價錢清楚例明!簽約前已經講明所有收費!仲有喎!竟然可以拎返晒全部婚紗照底片!又可以係屋企慢慢揀相,唔會sales係身邊俾壓力。

男友好滿意影相當日既攝影師阿勇同助手啊!我就最滿意Bliss wedding 係香港有店舖,唔駛我地東奔西走,影相前一日已經準備定一個喼俾我地拎衫去,影完相化妝師仲會幫執返好個喼!

返到香港一星期就有得睇相啦!

值得一讚既係!佢地覆whatsapp 好快架!岩晒我!
Emma & Jacky Emma & Jacky Emma & Jacky Emma & Jacky
Elly & Ricky
見證幸福 >> Elly & Ricky
因為我同我太太工作地點唔同,太太長期係大陸少返香港,所以選擇拍攝日期既時候就出現咗full day。不過,Annie真係好負責任,一聽到我哋話拍攝日期有問題,佢就打電話幫我改到我同我太太都ok既日期,好多謝Annie!

去撿婚紗既時候,太太鐘意咗幾套,都想試一試,我仲話我太太點可以咁,個package話明係3套ma但係試衫果陣,果個工作人員估唔到好有耐心陪住我太太試咗7件。一D都無黑面,仲全程好好笑容,太太撿完婚紗,仲熱心幫我推薦男士禮服,好貼心,like

講咪拍攝日,因為要去深圳拍攝,所以朝早7點就要係羅湖等,我同我太太啱啱到,就見到Jesmon係度等我哋,跟住一起去車場,上咗架7人車。一路接咗攝影師阿勇同化妝師阿蘭,差唔多1個鍾車程,終於到咗玫瑰海岸。之後阿蘭幫我太太化粧,阿勇就得閒同我傾下解,問我有無特別鐘意咩景,或者咩post係唔影既,好敬業!拍攝過程Bliss Wedding既團隊都好貼心,幫太太補妝,拎裙尾。取景果陣Jesmon攞住取光板(唔知係咪咁叫)頂住猛烈既陽光幫我哋取光,好辛苦。多謝佢哋,

拍攝當然好順利。之後俾返所以底片,改圖都好有效率,當然質素唔使講,nice!!誠意推薦Bliss Wedding
Elly & Ricky Elly & Ricky Elly & Ricky Elly & Ricky
Monica & Jim
見證幸福 >> Monica & Jim
感謝Bliss Wedding為我哋影咗一輯靚靚嘅婚紗相。

一開始我哋都擔心會搵唔到合適嘅公司,之後喺網上搵到Bliss Wedding,睇到好多人都話好滿意,而且價錢合理,最重要係底片會全部俾返我地。落到門市,睇到佢哋攞到多個獎項和靚靚嘅婚紗相,信心即刻大增,喺門市職員Annie詳細嘅介紹下,解決咗我哋之前擔心嘅問題,而且就算問好多問題,佢都好有耐性咁解答,仲好有禮貌,所以我哋就揀左呢間公司。

喺拍攝嗰日,攝影團隊佢哋都好nice,化妝嘅時候,化妝師會問我哋意見,唔會咩都自己決定哂,例如眼妝想點樣化,髮型想點樣整等,而且化妝手勢好好。我哋去影相時,因為揀嘅婚紗好長,攝影助理都會幫忙拎住裙尾。影相嘅時候,因為唔知點樣擺pose,都鬧出好多笑話,但攝影師都冇介意,仲不厭其煩咁教我哋。雖然嗰時係一月,但天氣都好熱,但這樣的天氣冇影響團隊,仲同我哋有講有笑,真係辛苦哂佢哋。

下次有朋友想影婚紗相我一定會介紹Bliss wedding俾佢。
Monica & Jim Monica & Jim Monica & Jim Monica & Jim
Lui & Tse
見證幸福 >> Lui & Tse
對於一個普通群眾來說,沒有經過專業的訓練是很難做到拍攝的專業程度,但是Bliss wedding給了我們不一樣的體驗,專業的化妝師和頂尖的攝影師。

首先進行在香港的拍攝。第一次拍攝當天的天氣也是下起了雨,天氣原因到達攝影棚稍微遲了一點,因為比預排的時間晚少少,化妝師還是很認真細心地給新娘化妝,並沒有因為害怕時間緊迫而倉促完事,這裡可以看出化妝師很專業。

開始拍攝了,兩公婆都是對拍攝技巧比較生疏,攝影師和助理都很耐心地指導那幽默的話語指點我們姿勢怎麼擺,哪個角度會更美。寒冷的天氣婚紗照拍外景是非常的痛苦的,化妝師只要在拍攝空隙都為新娘披上外套,非常貼心。直到拍攝完成,成組工作人員都很熱情。

相隔一個月,我們進行了第二次拍攝。在余寒未散的初春,算得上是天公作美。如約的到達婚紗城,果然名不虛傳,當天就有不下十對新人在拍攝婚紗照。接近兩個小時的化妝,這次的化妝師和新娘聊起了家常,讓這兩個鐘不顯得枯燥乏味。開始拍攝了,攝影師按照自己的經驗從婚紗的風格來選景拍攝,出來的效果都非常和諧。

一輩子一次的婚紗照,價格不是重要的,完美的體驗和完善的服務,是無價的!
Lui & Tse Lui & Tse Lui & Tse Lui & Tse
Creamy & Gus
見證幸福 >> Creamy & Gus
當初想同男朋友影婚紗相但又唔知邊間好,於是上網搵資料,發現bliss wedding 得到好多好評。再睇埋其他新人既婚照後,覺得影得好好,當中我特別喜歡婚紗城既景,而且地點算方便,只需要一日就可以完成拍攝但又做到置身海外既感覺,好岩我男朋友無假期去外地影相。

於是我就去到bliss wedding門市打算約時間影相,店員annie好有禮貌,全程都有笑容,仲好細心咁講解有咩package,仲提我試衫當日同拍攝當日有咩要準備同注意。

我好快就揀好日子,到左試衫當日好快好順利,仲好貼心地借o急俾我地,所有野都放哂落去好方便。借衫既時候又好仔細教我拍攝當日要響邊個地點等。

到拍攝當天,我同男朋友準時到達約定地點,助手一早已經在等,佢好有禮貌。一整日既拍攝,攝影師、助手同化妝師表現非常專業,特別係攝影師好有耐性,我同男朋友都好少影相,唔係太識面對鏡頭要點擺姿勢,全靠攝影師悉心指導,我男朋友唔係好識對鏡頭笑,攝影師都不厭其煩咁提醒佢要笑下,全程都好有禮,唔似當日眼見其他新人既攝影師拍得唔太滿意就用左唔太客氣既口氣指責新人。化妝師好仔細同有責任心,又好快手。

影完相後,好快就有碟拎,annie又再次講解我可以揀幾多張相,可以要求點執相,另外想加相又點收費等等。到交相既時候,職員好用心同我一齊睇相,俾意見我,好多我發現唔到既、好細微既地方都留意到,提議我可以執走。

總括黎講,我非常滿意bliss wedding既服務,全程都跟進得好好,服務態度一流。起初我同男朋友都有擔心過會唔會遇到黑店,一開始講既收費同最後出黎唔同,樣樣都話要加錢,但完全無發生過!bliss wedding既價錢明碼實價,職員又唔會欺瞞客人,每樣野都交代得好清楚。我誠意推介俾各位準備影婚照既朋友,bliss wedding絕對值得考慮!
Creamy & Gus Creamy & Gus Creamy & Gus Creamy & Gus
Leona & Alvan
見證幸福 >> Leona & Alvan
當我同未婚夫決定拍Pre-wedding時, 和大家一樣都會先在網上找很多間pre-wedding公司比較一下,最後我們發現 Bliss Wedding 這間公司在整個配套較為優勝。 之為我地分別到訪婚紗展及門巿,亦謝謝店員Annie 不厭其煩地向我們講解拍攝的細則 / 流程 / 收費等事項...... 。

終於在眾多的拍攝基地下,我地揀選了擁有濃厚的歐陸氣息和有幾個靚靚的教堂的一個歐陸式童話小鎮[哈施塔特]作為我地今次的主題。

由於拍攝前一天仍OT, 心知樣子肯定很殘, 幸好當日的化妝師(阿蘭)全程一對一的照顧我更換婚紗/晚娤, set 頭和化妝, 連我未婚夫都讚佢化得不錯, 而我在髮型方面想有一點要求, 佢都能配合到, 非常貼心, 值得一讚!!!
另外,亦要謝謝外表cool cool 的攝影師((阿勇), 平時見d新人影相很自然, 以為很簡單, 點知當主角換了是我們,原來pose是那麼的生硬。幸好(阿勇)不斷提點和指導, 拍攝出來的效果還可以 ^^。

最後, 要值得一讚是整個拍攝團隊十分細心,拍照日之後不足一星期已可以揀相。因此,我極力推介Bliss Wedding給大家。
Leona & Alvan Leona & Alvan Leona & Alvan Leona & Alvan
Effie & Ho
見證幸福 >> Effie & Ho
由我哋有共識結婚開始,已經第一時間留意pre wedding資料, 有一次喺網上見到BLISS WEDDING , 已經好有衝動選擇佢,之後搵過資料覺得BLISS WEDDING 幾好,所以我哋好快就上去門市睇,嗰日上到去,我哋心大心細,都唔知揀邊嗰基地影好,好彩門市職員ANNIE 好細心咁解釋比我哋知每個基地既特色,最後我哋揀左嗰自然D既景 - 玫瑰海岸。

拍攝前一日,ANNIE 好細心咁打電話比我哋提醒我哋拍攝嗰日會好曬,要帶定防曬用品。到拍攝日,真係好曬,攝影師都盡力幫我哋影到最靚嘅一面,又好細心咁教我哋嚸擺POSE;化妝師幫我化妝同SET 頭,我都好滿意;助手拎住咁多野都義無反顧幫我哋拎手袋同鞋,真係辛苦曬你哋。

整體來講,我哋好滿意今次嘅pre wedding 拍攝,完全無任何隱藏收費,服務都好好!!!
Effie & Ho Effie & Ho Effie & Ho Effie & Ho
Noelle & Kat
見證幸福 >> Noelle & Kat
因工作上沒有太多假期讓我可越洋過海的拍攝婚照,只好選擇接近香港/香港的拍攝地點。而bliss剛好有深圳及香港的婚照package可選。可以在熟悉的「香港」以及基地漂亮的「哈施塔特」拍攝,讓我感到興奮。加上收費公道,沒有隱藏收費,讓我們更放心。

值得一讚再讚的是bliss的深圳團隊。拍攝當天天氣非常寒冷。他們表現專業而且十分照顧穿婚紗晚裝的我。

開始時,一如以往把我們喜歡造型或要求告知,他們盡量配合。第一個妝容花差不多一小時去打造底妝。在髮型將近完成時,化妝師搖頭,繼而把髮型都拆掉。我大感愕然,化妝師回答「不夠好,再來,我們辮辮子。」我...有點受寵若驚。她的要求已經在我要求之上。往後幾個造型,我完全沒有加意見。坐定定聽她的由她做。她隨手的摘了小花,造了花環讓我戴上。那造型我喜歡不得之了呢。之後的化妝,我更睡著了。都不擔心。十分喜歡化妝師打造的每個造型,滿滿自信,開心的進行拍攝。

攝影師很有經驗,帶我們左拍右攝。把我們的道具配合環境和服飾逐一拿來跟我們拍照。我們由始到終都是由攝影師教我們擺post,哈哈!辛苦了。另外助手以及司機的照顧以及禮貌,我們都感激不盡。

讓我們再選還是會選擇bliss的深圳婚照拍攝的。
Noelle & Kat Noelle & Kat Noelle & Kat Noelle & Kat
Bonnie & Augustine
見證幸福 >> Bonnie & Augustine
由在決定結婚到要擺酒因為某些原因時間非常趕急…..行左1次婚展睇到頭昏腦脹,五花八門…收費都有很多額外收費,由於很多人都話影pre-wedding總會被Hard Sell,所以在挑選婚攝公司時, 我地都會特別留意這一點。

那時剛好在網上看到Bliss wedding網站內的package及客戶分享,知道他們會送回所有底片給客戶,這一點吸引了我地的注意,因此便特意去查詢及了解。經了解後, 得悉所有費用已列明e.g.租車費,入場費等,所有收費都好details, 明碼實價。

到了試衫的日子,款式都很多,不難選擇,付責人員Freda都很友善的幫忙,所有事情都講解得非常明白。

到了影相當天,司機,化妝師呀蘭同助手Andy一早已經在羅湖等待我們一同出發,其後見到攝影師呀勇… 經過大概1小時車程就抵達婚紗城… 隨即, 入化妝間準備,化妝師呀蘭亦開始為我地化妝,講到化妝我一向都好擔心, 因我太太一向都擁有一塊公主面(><”皮膚極度易敏感),我亦於出發前已同`bliss既人員-Freda提及此事,而她亦很關心^^.並幫忙轉達俾化妝師知道, 所以呀蘭亦在此安慰我及叫我可放心,登登…化妝後(整天)我太太塊面都沒有出現敏感的徵症, 而我還讚賞每個妝都化得很自然, 非常感恩亦很多謝呀蘭^^(當天天氣較冷, 但她亦非常配合我地,幫手拎野).

換好禮服婚紗之後, 我地便正式出發 “影”婚紗相… 攝影師呀勇非常專業, 由於我倆不常拍照,所以動作都較生硬哈!但阿勇很不厭其煩地提點我地應該要怎樣走位,同時, 呀勇亦很有創意地為我地創作獨特的pose, 藉此都讚賞他的創意及耐性… 每當有需要,呀蘭都會主動為我補妝,為我未婚夫額頭印汗,而助手Andy就協助打光,拿器具及看管貴重物品 … 真辛苦晒您們o^

不知不覺就由早拍到傍晚,完成所有攝影後雖然很累但亦很滿足,… 最後我們換了衣服他們便開車載我們回羅湖關口回港...拍攝後兩個星期就有全部相睇,可以係屋企慢慢揀相,到門市交相做產品時,bliss既人員-Annie都俾左些建議我地亦沒有任何Hard Sell加相. 我地親身經歷後,覺得bliss wedding是值得推介的攝影公司。 Bliss Wedding 的製作團隊及工作人員好專業,細心的工作,令我們有一個開心和難忘的Pre-wedding^^ 呢家十分期待製成品o…
Bonnie & Augustine Bonnie & Augustine Bonnie & Augustine Bonnie & Augustine
Ling & Ho
見證幸福 >> Ling & Ho
知道要搵地方影Pre Wedding,我其實係冇諗過,但我男友佢搵到Bliss Wedding呢間婚紗攝影,公司位於太子非常方便。

當我地一行入去,Freda佢好耐心咁慢慢介紹每一part,講真開頭我都好抗拒返大陸拍攝,但睇到d相真心覺得好靚,我地最後係決定左去哈斯塔特。

一上到去,有亞勇,我位化妝師亞蘭同佢位assistant,悉心既安排,個日雖然好凍,但拍攝氣氛好好~又有化妝師亞蘭既化妝,令到個日大家都係好開心既情況下完成。最好既係,當我地完全晒既時候先落雨,真係天公做美。

到拍攝完畢,Annie同Freda都好好會有跟進,當我地收到相片真心覺得好靚,簡直係物超所值,如果我有朋友要影Pre Wedding我一定會極力推介!!
Ling & Ho Ling & Ho Ling & Ho Ling & Ho
Kubi & Skywai
見證幸福 >> Kubi & Skywai
決定結婚後,經朋友介紹認識了bliss wedding, 到我地行婚紗展時發現有擺攤位就去睇睇,發現佢d plan價錢合理,最重要係包哂d相俾返哂我地,即刻就join左。哈哈,其實我地第一樣決定就係婚紗相!

揀衫個日,職員十分細心幫手揀衫,因見到咁多衫我都心大心細唔識揀,佢又幫我諗咩色,再走入去拎俾我試,令我揀左勁鐘意既衫!同埋最方便去拎衫時佢地已經執好哂一喼,勁方便!

拍攝方面,由於第一次影相,唔識擺post又笑得好生硬,好在攝影師同助理都十分幫手,教導我地點擺post,又引下我地笑,令拍攝十分順利!因天氣太熱,我地又係咁流汗,化妝師不停幫我印汗,補妝。成個團隊都十分幫忙,成個過程都好舒服開心!

到揀相手,職員亦十分細心一齊幫手睇!由一開始到揀衫,拍攝,揀相,所有職員都好好,令我十分開心,多謝你地幫我地影左d咁靚既相!
Kubi & Skywai Kubi & Skywai Kubi & Skywai Kubi & Skywai
Connie & Him
見證幸福 >> Connie & Him
我同未婚妻有計劃16年年尾結婚,所以開始要做下功課行下婚展,又周圍八下應該要做D咩,有咩玩咁...當然求婚之後梗係要影下pre-wedding啦...我自己讀書都有學過影相,自己又好鐘意用攝影既方式去記錄事件,所以對影左出黎既相都有D要求。當然自己同唔到自己影既,所以點都要行下婚展啦...行下行下發現婚展真係睇到眼花...不過我同未婚妻講,我點都唔要台灣果D影相手法...因為太過浮...落唔到地。而未婚妻亦有佢既要求,就係唔要山盟海誓、海枯石爛就ok...所以周圍睇下啦~ 其實有要求就好快揀到。最後得幾間係岩feel, 當中發現 Bliss Wedding 個package 又可以有戶外景,又可以有影樓景,性價比十分高!

因為未婚妻係一個專業既行政人員,所以佢都準備好一張30幾條問題既note準備問店員,當店員 Freda 講解package,價目同埋其他資料後,我地就決定落訂,因為Freda 講解package好清楚,絕對無好多公司隱藏既收費...

到了10月我地好興奮咁揀衫時,職員Freda同April比左好多意見及幫忙,大大減少了我倆揀衫的時間!仲有比左好多bling bling比未婚妻揀,所以我地都好期待11月既婚紗城Pre-wedding。

11月尾婚紗城的第1日拍攝,當日的天氣非常好,當日天氣好凍仲要早起身... 不過當日的工作人員比我仲要早到,值得讚! 攝影師呀勇在企位、姿勢上十分講究, 十分專業!器材的級數都令人滿意,同攝影師幾句之下仲比佢識穿左我都有玩開影相,想扮傻仔都唔得。助手在反光板上的運用, 協助拍攝上十分到位,仲有幫我地攞袋半句攰都無。化妝師呀蘭的化妝水準和速度都十分好。當日的行程十分緊密,到下午人多了很多,但攝影師都能偷到無人的位置為我們拍攝。最後攝影團隊即興下影左幾張相信唔係個個都影到甘靚既幾張相...真係印象深刻!

12月影樓果輯相未婚妻就話一定要讚化妝師,因為set頭set得好靚好比心機,佢都好鐘意,仲好想Big day都整返呢個頭咁話,個妝少女得黎又唔幼稚氣...haha! 影樓經驗亦係一個不同既感受! 比較舒服!

到十二月頭攞相,Woo...好多靚相睇~我自己都好滿意...成輯相既缺點係...點解我影相果時唔chok D…………
Connie & Him Connie & Him Connie & Him Connie & Him
Monique & Chris
見證幸福 >> Monique & Chris
首先, 感謝Bliss 既職員Annie, 攝影師/助手/化妝師(香港) Corner/Winson/Zoey 和(哈斯塔特) 阿勇/Jasmine/阿蘭. 佢地專業既態度和耐心.

話說我地係網上search 婚紗攝影,去過d forum 睇下人地d comment. Bliss wedding 都好評如潮.於是我地去婚展就直接去Bliss 個位查詢有關事宜. Bliss 既職員細心詳細介紹及推廣package 內容. 最後我地選左個香港加哈斯塔特兩天拍攝既package, 落訂及預約安排試衫.

試衫當日, 職員好有耐性及熱誠為我地準備及不厭其煩咁幫我地拎d衫, 煲呔, 馬甲及其他配件 出黎試.

拍攝第一天(香港), 當日早上10時去到試衫個度集合, 化妝set 頭個幾鐘頭度. 中午12時就出發. 我地選既地點係馬灣 > 纜車站 > 山頂 > 赤柱. 可以講句, 攝影師/助手/化妝師表現出無限既專業. 取景, 擺甫士, 補妝…… 尤其去到纜車站同山頂, 突然落起毛毛細雨溫度都叫寒冷,相信整隊crew 都無預計到天氣咁既變化,但成佢地仍然表現專業! 總之一個字--- 正! 整天拍攝到晚上8時結束.

拍攝第一天(哈斯塔特), 當日早上6時係羅湖口岸集合, 然後坐車到哈斯塔特,車程大約2 個鐘頭到. 哈斯塔特----第一次係婚展聽到同睇相個下都以為係d 國外地方. 但原來係咁近. 呢下真係這麼遠那麼近, 個境簡直一級棒 ! 講返個日拍攝, 去到哈斯塔特,佢有間房比你擺野,化妝,set 頭,換衫. 個度室內D 場景佈置類近片場咁誇張講句咩景都有. 攝影師取景及甫士方面都幾多Idea 比到你; 助手就工作熱誠爆棚; 化妝師真係要讚多讚, 細心, 快手,同有創意(佢就地取材整左個花冠…..超靚……我都知有圖有真相-_-“) 當日拍攝到晚上6時,返到羅湖差不多8點幾.

到選相, 執相……呢d 先係戲玉! 因為兩位攝師d 相大部分都影得太好, 好難選,由收相到選好相 都用左幾日時間; 執相方面, 第一次執都執好9 成9, 仲有1 成都係光暗問題, 實屬主觀野. 我未

試過其他公司, 總括黎講Bliss 真係一間非常值得推薦既婚紗攝影公司.
Monique & Chris Monique & Chris Monique & Chris Monique & Chris
Shan & Lok
見證幸福 >> Shan & Lok
多謝Bliss Wedding既團隊為我地影左輯靚既相。

一開始搵影婚紗相公司,最主要係睇場景同服務,對比返bliss所有服務都係一對一,仲要收費唔貴同埋冇隱藏收費。

去到拍攝既第一日(因為我地係影左2日架),因為早一日落雨猶疑緊改唔改日期好,最後都冇改照出發,一到關口助手已經等緊我地啦!到達後化妝師阿蘭就幫我化妝,佢好細心,就開始影啦!因為都仲落緊雨,就影左室內先,攝影師阿勇教我地點樣擺pose,好有耐性。啲雨時大時細,到最後都冇辦法影到,都係要改期。

終於等到第二次再影啦,唔知個天係咪唔鐘意我地,都係落雨,所以前一天就同Annie商量有冇辦法可以轉去多啲室內景既地方,佢亦好好咁幫我解決左,最終轉左地方如期拍攝。去到拍攝時都係有落雨,再加上果日我唔舒服,阿蘭,阿勇同助手Patrick都好專業咁幫助我地拍攝,果日又凍又落雨,佢地亦都淋到濕左身,真係唔好意思。仲要一影完就拎對鞋俾我換同埋拎件褸俾我,感到好窩心!最後都好好彩咁影完!

過左2個禮拜就睇到成果,估唔到落雨會有另一番感覺,影到好靚,阿勇拍攝既技術好好。我同老公都好鍾意。

最後再一次多謝bliss wedding所有幫過我地既人。
Shan & Lok Shan & Lok Shan & Lok Shan & Lok
Pinty & Roy
見證幸福 >> Pinty & Roy
感謝Bliss Wedding為我哋影咗一輯靚靚嘅婚紗相。

一開始我哋問咗親戚朋友嘅經驗,都擔心會搵唔到合適嘅公司,之後喺網上搵到Bliss Wedding,睇到好多人都話好滿意,落到門市,睇到佢哋攞到多個獎項和靚靚嘅婚紗相,信心即刻大增,喺門市職員Annie詳細嘅介紹下,解決咗我哋之前擔心嘅問題,而且就算問好多問題,佢都好有耐性咁解答,仲好有禮貌,所以我哋就揀左呢間公司。

喺拍攝嗰日,攝影團隊佢哋都好nice,化妝嘅時候,化妝師會問我哋意見,唔會咩都自己決定哂,而且化妝手勢好好;我哋去影相時,因為揀嘅婚紗太長,攝影助理都會幫忙拎住裙尾;影相嘅時候,因為唔知點樣擺pose,都鬧出好多笑話,但攝影師都冇介意,仲不厭其煩咁教我哋。嗰時天氣都好熱,不但冇影響團隊,仲同我哋有講有笑,真係辛苦哂佢哋。

下次有朋友想影婚紗相我一定會介紹Bliss wedding俾佢
Pinty & Roy Pinty & Roy Pinty & Roy Pinty & Roy
Kit & Joe
見證幸福 >> Kit & Joe
我們是透過朋友認識Bliss wedding的,聽完朋友大概的介紹就非常有興趣想知道更多,於是決意上門市作詳細了解!

原來Bliss wedding門市位置非常方便,就在太子始創中心3樓上電梯直行就到,環境非常舒適,麻雀雖小但五臟俱全,內裡擺放許多精緻相架和精品,大大小小婚紗相簿已在台上排列,方便客人欣賞。而顧問annie為人很nice,很耐心地跟我們講解拍攝內容,亦根據我們要求的拍攝環境作出推介,過程並沒有hard sell成份,給客人有足夠空間去消化思考!

而且Bliss wedding是底片全送的,拍攝完畢後大概兩星期就收到以DVD燒錄的作品,到時可以回家慢慢選擇喜歡的相片。

其實Bliss wedding除左價錢相宜,服務態度好之外,他們的攝影師,化妝師,助手都非常專業且有責任感,攝影師全程指導我們擺post,化妝師都會按我要求的造型去set,助手會幫我們拿手袋和婚紗裙尾,他們都很合拍,很細心,令我們很放心將自己交給他們。

我誠意推介Bliss wedding給準備婚禮的妳們!
Kit & Joe Kit & Joe Kit & Joe Kit & Joe
Elaine & Samuel
見證幸福 >> Elaine & Samuel
小小的分享:

我同未婚妻初期在網上找了很多間pre-wedding公司對比,一係就太貴,一係就攝影師資數參差(因本人都有攝影、出Job的經驗),最後發現了 Bliss Wedding 這間公司的性價比十分高!所以就在八月頭去了太子的門市落訂&揀日子。

我倆所揀的是香港+婚紗城兩日的拍攝套餐,店員 Annie 十分有禮、唔硬銷、亦耐心地解答我倆的疑問!到了十月去揀衫時,店員 Freda 亦給了不少意見及幫忙,大大減少了我倆揀衫的時間!

到了十一月香港的第一日拍攝,當日的天氣唔太好,陰天有微雨,加上十分大風,萬幸的是全日的拍攝只有晚上有少許微雨。當日的工作人員都十分專業,攝影師給了我倆不少企位、姿勢上的意見,助手亦能一邊兼顧協助拍攝及搬運物資,而化妝師亦十分利害!因她除了幫我倆化妝外,亦有不時幫我倆補妝、撥頭髮和協助拍攝!因為當日天陰加上冬天日照時間短,所以行程比較緊迫,雖然如此,但所得的相片都十分不錯。

第二日拍攝地點在婚紗城,當日十分熱,而且陽光異常地猛烈,但亦因此出現了十一月罕見的藍天。當日的工作人員在烈日上都十分努力工作,十分專業!攝影師在企位、姿勢上十分講究,在反光板上的運用,器材的級數都令人十分滿意。助手方面,亦很努力,協助拍攝上十分到位。而化妝師的化妝能力和速度都十分好。當日的行程十分緊密,能在人多起前就把我倆心水的景都影完,而午膳亦十分平及好味。到下午人多了很多,但攝影師都能偷到無人的位置為我們拍攝。

到十二月頭攞相回家睇時發覺所得的相都十分滿意,要從幾百張相中揀出五十張相,花了十分長的時間和一番的討論…。
Elaine & Samuel Elaine & Samuel Elaine & Samuel Elaine & Samuel
Wendy & Ben
見證幸福 >> Wendy & Ben
初期計劃影pre-wedding時不知選擇那間攝影公司較好,於是上網尋找不同公司的資料。最後決定選擇Bliss Wedding,因為價錢合理及影相效果不錯。

往門巿當天因有少許意外比預約時間遲了,但職員禮貌回應不用急。當天由Freda接待我們,她沒因我們遲到而不禮貌對待我們,還耐心及詳細地介紹每個package。了解詳情後,我們選購了深圳婚紗城拍照。

選衫當天,Freda給我於iPad 選婚紗,晚裝,同時我男朋友亦開始試禮服。他選定後,便到我試衫了,我大約試了7-8條裙,Freda亦一一耐心幫我穿上及整理。出發前一天前往取衫,職員已經細心地將所有物資及衫整理好放於行李箱內。

出發了,助手於關口外等我們及帶我們與司機丶攝影師及化妝師集合。於攝影師-勇的經驗安排下全日行程非常暢順,他亦細心指導我們做不同的動作。拍攝後約兩星期便可取光碟回家選相。交回已篩選的相片當天,由Annie接待,她細心與我一起撿查每張相及耐心介紹每產品。

總括而言,我們很滿意這Pre-wedding.
Wendy & Ben Wendy & Ben Wendy & Ben Wendy & Ben
Carmen & Ryan
見證幸福 >> Carmen & Ryan
終於完成左Pre-wedding的拍攝,整體上都好滿意Bliss Wedding的安排同服務質素,等我同大家Share下我搵Bliss Wedding前及拍攝後的感受同經過。

其實未知道有Bliss Wedding之前,我都有網上睇過其他Pre-Wedding的公司,當中都有質素不錯的,但當我Search到Bliss Wedding哩間公司的時候,我就知道我會選擇它了,因為價錢相宜之餘,拍攝質數亦都好,這個價錢配合這個素質,Bliss Wedding係不二之選喇! 還有,他們的網頁設計十分好,明碼實價,又多相片登出來,還有車程時間等,令人感到很放心。

當我到逹店鋪時,店員Annie都好有禮貌,又比足空間我地睇Product睇相睇Package,絕對唔會hard Sell,所以都決定搵佢地做Pre-Wedding。到選婚紗當日,店員都好有耐性比我同老公揀婚紗禮服,亦有推介,都親切。

終於到拍攝當日,攝影師都好專業,唔會就住我地,笑容疆硬會直接指出,腰唔夠直亦都提醒,佢唔滿意都會影多幾張比我地揀。化妝師Set的髮型都好合我心水,又細心,我的頭髮好軟的,都可以做倒滿意的造型,另外知我著住婚紗唔方便,都幫我拎下D私人野。還有,助手十分好,走路時我會換番波鞋,但換番高踭鞋影相時,知我彎低腰唔方便,佢有幫我穿鞋子,十分細心。另外,竟然個司機都好客氣,午飯時會一齊吃的,他又幫我地洗下碗,倒茶,太客氣了。所以整個拍攝團隊都好滿意。

最後,我婚期急,所以都UPGRADE左要快D拎相處理,佢地都跟得好貼,相一OK都即刻提我要揀相等等,值得推介!
Carmen & Ryan Carmen & Ryan Carmen & Ryan Carmen & Ryan
Billy & Man
見證幸福 >> Billy & Man
今次影PRE-WEDDING好好彩搵到Bliss Wedding~價錢合理不特止,仲可以俾反哂全底片!!!而且一D都唔hard sell, 介紹嘅拍攝景點好多都好靚好吸引,最後老公就揀左哈施塔特~婚紗同晚裝都有好多款揀~

到拍攝當日一開頭雖然有落雨,不過攝影師安排得好好,佢好清楚所有我地想影嘅地方,先影左indoor,之後停雨仲可以趁陽光靚影埋其他outdoor。攝影師好認真專業~我地2個影到累反而要攝影師叫我地支持住影多幾個地方!其他工作人員例如化妝師都好用心好親切,拍攝過程好開心好輕鬆!好多謝攝影師嘅細心指導同認真,唔洗煩點擺pose~

最意想不到係影完第二日就有相睇!!睇完D相真係覺得今次冇揀錯~物超所值!!
Billy & Man Billy & Man Billy & Man Billy & Man
Annie & Allen
見證幸福 >> Annie & Allen
由朋友介紹而認識Bliss Wedding,上網站看過他們的拍攝成品之後二話不說選用了他們。由Package介紹,禮服選取,拍攝及後期製作,每一個階段各員工都呈現專業及親切有禮的態度。

一開始我倆都很迷茫,不知道哪個Package適合我們,幸得Freda詳盡的介紹和整合,替我們選出所需要而又合符預算的套餐。

挑選禮服當日亦得April的推介,令我們選出一套套漂亮而又合身的禮服,親戚朋友們看過都贊漂亮、好看呢!

拍攝當日天公作美,不但天晴,太陽也很猛烈!整個拍攝團隊(助手Jessmond、攝影師阿勇和化妝師阿蘭)都非常敬業,無懼太陽猛烈,氣溫多高,盡心盡力完成一天的拍攝工作。妝容髮型選取配搭得宜,攝影師捕捉的角度及燈光效果我們都非常滿意。

拍攝完畢的後續跟進亦非常完善,由取底片及選取相片,Annie都跟進得很充足,溫馨提示我們選取相片要注意的地方,非常感謝她在選取相片方面給予我們很多專業意見。

我們非常感謝Bliss Wedding有這麼一個優秀團隊,更因此Big Day 當天的拍攝也選用了他們。希望當天合作愉快!祝願Bliss Wedding生意興隆!
Annie & Allen Annie & Allen Annie & Allen Annie & Allen
Macy & Ken
見證幸福 >> Macy & Ken
今緝係我地第2緝pre-wedding, 仲要都係join bliss wedding. 我同男友本只打算影1緝相就算, 但最後都忍吾住.

哈!第2緝我地想影海, 所以選左玫瑰海岸. 影相當天,司機,化妝師呀蘭同助手Andy一早已經在羅湖等待我們一同出發,其後見到攝影師呀勇… 經過大概1粒鐘車程就抵達lar… 一去到, 化妝師呀蘭就開始為我化妝,講到化妝keep到水準 我塊公主面 都冇出現敏感徵狀. 雖然係第2緝相,但化妝師-阿蘭仍可唸到一些好吾同既髮型.我同男友都滿意.

換好禮服婚紗, 我地便正式出發 “影”婚紗相… 攝影師呀勇非常專業, 由於我倆不常拍照,所以動作較生硬.哈!但他好有耐性/不厭其煩地提點我地應該要怎樣走位. 係拍攝過程中,我地都感受到佢對影相既個份熱誠及敬業樂業既精神. 而呀蘭不時都會主動為我補妝,為我未婚夫額頭印汗,至於助手Andy就協助打光,一路上身水身汗幫拿物資及看管貴重物品 但都keep住笑容 從不黑面… 真辛苦晒您們o^

拍攝後兩個星期左右就有全部相睇lar,可以係屋企揀相,到門市交相做產品時,職員Annie都俾左些建議我地亦沒有任何Hard Sell加相既表現. 我地親身經歷後,覺得bliss wedding是值得推介的攝影公司。 最後多謝Bliss Wedding 的拍攝團隊及所有既工作人員^^。

十分期待製成品^o^。 祝願工作人員身體健康!
Macy & Ken Macy & Ken Macy & Ken Macy & Ken
Mei & Kit
見證幸福 >> Mei & Kit
一開始想影婚紗相之後周圍搵婚紗公司,之後上網睇到Bliss Wedding。係個網到睇啲相影得唔錯而且地方好多選擇。上到去鋪頭,佢地都好有禮貌咁介紹啲選擇,而且就算問好多問題,佢地都好有耐性,所以揀左呢個公司。

到攝影個日,化妝師好nice,而且會問想點set頭吾會咩都自己決定,化妝手勢好好。攝影師同埋助手都好好笑容又搞笑,令到氣氛冇咁緊張,影既時候放鬆啲自在啲。揀既婚紗太長,要化妝師幫手拎一拎。個時天氣熱又要行黎行去,但化妝師都吾會黑面,仲係影既時候會留意有冇走光,真係好細心。攝影師好努力咁幫我地影相又教我地擺post,而且對我地既要求有求必應,態度好好,冇一絲既吾耐煩,又盡力去幫我地影相,真係辛苦晒。

下次有朋友想影婚紗相我一定會介紹bliss wedding。
Mei & Kit Mei & Kit Mei & Kit Mei & Kit
Mon & Hon
見證幸福 >> Mon & Hon
一開始同老公周圍搵婚紗公司 之後經朋友介紹知道Bliss Wedding 上佢地個網覺得啲相影得唔錯。

第一次上到去鋪頭,佢地都好用心好有禮貌甘介紹比我地知,所以到最後同另外2對朋友一齊選擇左呢個公司。

到攝影個日,本身化妝師已經幫我set好晒頭,之後覺得另一個髮型仲好睇所以再換過,比我既感覺係唔會隨便了事。到行去唔同既地方既時侯,因為揀既婚紗太長,所以一路行一路都要化妝師同助理幫忙拎裙尾。個時天氣比較熱又冇乜風,攝影師仲要就住我地黎影,真係辛苦晒。

所以我會將呢間公司介紹比其他朋友,服務一流。

Mon & Hon Mon & Hon Mon & Hon Mon & Hon
Eva & Gary
見證幸福 >> Eva & Gary
上網睇左好多pre-wedding 既公司、婚展都聽左好多間公司唔同既package,比較之下就選左bliss wedding。原因係佢既package好乎合我地既要求。佢無隱藏既收費,所有入場費等額外收費已經係package列明,而且底片係全包。婚展當日Freda都好詳細介紹每個package同景點既特色俾我地選擇,令我地都好放心。

拍攝當日亦有專車準時到達接我地去攝影基地。化妝師阿蘭幫Eva化妝、set頭,佢好細心了解Eva既喜好再去設計唔同造型。而攝影師阿勇好專業,一開始就不斷教我地擺pose,令我地可以慢慢習慣望鏡頭。當日係酷熱既天氣,但助手andy同阿富全程都幫忙打燈、拎袋、擦汗,由於當日Eva著3吋高跟鞋,當行路果陣又要換平底鞋,佢地都不停幫手換鞋,完全無任何怨言。

拍攝幾日後,已經收到電話可以攞相返去,係完全無壓力既情況之下慢慢揀。去到門市交相,annie亦到好細心咁幫我地核對,亦都提醒我地要注意既地方。

多謝咁多位工作人員既幫助,令到我地有個好好個回憶。
Eva & Gary Eva & Gary Eva & Gary Eva & Gary
Amy & Man
見證幸福 >> Amy & Man
之前聽過很多Pre wedding 的不愉快事件, 都怕會選錯pre wedding 公司, 所以做了很多資料搜集, 比較過很多間prewedding 公司。

在綱上search 到 Bliss Wedding, 發現有很多好評, 睇過D想又好靚, 化妝跟set 頭也不錯, 上了門市問package 的詳情, Sales 姐姐十分細心, 講解得好清楚, 也没有push 我地 join package, 而且package 的收費也列明清楚, 没有隱藏收費, 我很喜歡這種服務和銷售方法。

最終選咗哈施㟷特, 哈施㟷特有点以歐洲的小鎮, 很喜歡大教堂, 湖畔噴泉, 歐陸小屋的場景, D相影出來好靚, 好多人都讚。 拍攝當日一早已經有 Bliss wedding 香港的同事在羅湖的集合地点等候, 拍攝期間, 攝影師比好多指導我們怎樣做出各種姿勢, 很適合我不董擺 pose 的人。化妝師也很细心, 跟我溝通喜歡set 什麼髮型和化妝, 拍攝期間還不時幫我印汗。而且來回羅湖與哈施嗒特也有專車接送, 不送跟其他人一部車。

我們拍攝的第二天已經可以拿到底片DVD, 真是直得一讚。 而且Bliss Wedding 影相前期和後期follow up也做得很好, 相片影得好靚 。直得推薦 !!!
Amy & Man Amy & Man Amy & Man Amy & Man
Pinky & Terry
見證幸福 >> Pinky & Terry
在決定了要結婚以後,我們開始積極籌備我們的婚禮,光是拍攝pre-wedding相,我們已經到了婚展數次,比較了不下十間婚紗攝影公司,正所謂貨比三家,我們一定要找到心目中最理想的才會下決定。由於我們的婚期比較接近,所以我們的目標是找一些短途或本地的拍攝行程,最終我們被bliss wedding的本地及內地婚紗城套餐吸引了,而價錢亦非常合理。

我們的行程本來是第一天在內地拍攝的,但天公不做美,在拍攝前一天已下著大雨,我們已擔心會否影響明天的拍攝及能否改期的問題,bliss wedding的職員給予我們很大的彈性,可以讓我們於明天早上才決定會否因為天氣因素改期,最終在當天我們取消了拍攝。

及後我們進行了香港的拍攝,在拍攝當天化妝師準時到達,亦會了解我未婚妻喜歡的造型,而且很用心替她化每一個妝。攝影師與他的助手亦非常專業,總是不厭其煩地提點我們如何擺出一個好的姿勢來拍攝,令對拍攝一竅不通的我們也能夠好好配合,拍出令人滿意的照片。而且當天天氣相當炎熱,但工作團隊也非常用心為我們拍攝,更貼心地把他們的私人風扇借給我們,令整天的拍攝相當順利而且愉快。

而在深圳拍攝當天也非常順利。攝影師、化妝師和助手也是非常專業,由於在婚紗城拍攝的景點比較多,過程有點緊湊,但他們也非常用心替我們拍好每一張照片,而化妝師姐姐更加不斷替我們抺汗,真是非常感謝她。

總括而言,bliss wedding帶給了我們一次非常好的婚攝經驗,在看過相片之後更加相信當初的選擇是正確的。感謝各工作人員帶給我們一次美好而又難忘的回憶!

Pinky & Terry Pinky & Terry Pinky & Terry Pinky & Terry
Ceci & Bond
見證幸福 >> Ceci & Bond
諗起結婚就想起好多野,影相,酒席都要選一大餐,婚紗展都行左一次都無心清水。咁岩有同事黎緊結婚分享話我知道佢去左婚紗城影相環境仲唔差,婚紗城而個地方未聽過,我番到屋企就上網搵下,點知就搵到bliess wedding.

上網睇下發覺影相風格,價錢都好岩我心水,重點係可以攞番所以相片,網上既評價都唔差。Send E-Mail去查詢,唔需要一小時就有職員回覆。搵到一間岩心水,立刻就通知男朋友,知道Bliss wedding會參加婚紗展,立刻叫男朋友去,職員Annie好詳細介紹公司既服務,沒有隱藏收費,唔洗考慮立刻Join左Pagake 去一日澳門同一日婚紗城。

選擇拍攝地方,選擇婚紗,Bliss Wedding都好細心,會建議拍攝地方著咩婚紗好,仲會問我地拍攝風格,化妝有無咩特別要求。

澳門拍攝當天,化妝師好準時到達酒店為我化妝,之後攝影師Sam同助手Andy到達,出發去影相。事關我同男朋友都好緊張,唔知啲 Post點擺,Sam同Andy都好有耐性教我地, 務求每一個姿勢都影出黎好靚,每拍攝完一個Sam都會俾我地睇番啲相。

最後多謝Bliss Wedding 的製作團隊及工作人員, 你們專業,細心的工作,令我們有一個開心和難忘的Pre-wedding。
Ceci & Bond Ceci & Bond Ceci & Bond Ceci & Bond
Vivian & David
見證幸福 >> Vivian & David
聽得太多身邊親友講關於影Pre wedding的負面新聞,好擔心會成為下一個女主角呀>< 所以花左好多時間搜集資料。最後鎖定Bliss Wedding 為心水頭馬(^^), 原因係價錢合理,所有收費都已經清楚列明,仲可以拎晒所有相底,對於有選擇困難症o既我,起碼唔洗擔心加相加到荷包出血啦XD… …

我地揀左婚紗城,有晒我想要o既花海,教堂同城堡,仲有得騎馬添呀! 不過April都好坦白咁同我地講,騎馬區未必會經常開放,要有心理準備。好滿意Bliss Wedding o既坦誠,絶對唔似其他sales咁為左sale客就咩都話得。

拍攝當日,攝影師阿勇會同我地溝通一下,睇下我地帶左咩道具黎安排場景,咁就唔洗拎住d野周圍走啦! 另外,化妝師阿蘭真係化得唔錯,男友都話佢化得仲好過試妝o既化妝師添呀!

影相完好快就有得揀相,相片質素好滿意。我太懶,遲遲都唔去交相,反而要Anne打黎追我,嘻! 有專人幫我地check住進度,咁o既服務真係值得一讚呀!!
Vivian & David Vivian & David Vivian & David Vivian & David
Yuki & Harold
見證幸福 >> Yuki & Harold
有選擇困難症的我,經同事介紹而認識bliss wedding 。。。上到門市店員都好清楚介紹package.....到最後都決定join深圳&香港

記得試衫果一日 有幾件自己睇中左o既衫都出左街冇得試,同事都好有耐性比了好多意見......

在深圳拍攝當天 發生左一件小插曲 多謝化妝師 助手 從旁安慰 同幫忙 我忍住痛終於順利完成拍攝!到最後攝影師仲可以比我地先睹為快所有相XD

在香港拍攝當天 攝影師好好 不斷提點我要點樣做先拍得靚 有時會親身示範 。。。當天天氣又熱又曬 真係辛苦哂攝影團隊 !

所有相底好快就有,可以返屋企慢慢揀 (我記得當時有一張相 係我男朋友同深圳攝影師示範動作的合照 好好笑 XD 點解會冇係底片裡面?)

到左揀相果一日,門市同事都好細心幫我地一齊揀,多得她比了好多意見 有好多我地睇漏眼的小瑕疵都比佢發現到....

好想快o的可以睇到製成品~好多謝所有幫過我地的工作人員!我同事真係冇介紹錯 bliss wedding 真係價錢好服務好的婚紗攝影公司。。。
Yuki & Harold Yuki & Harold Yuki & Harold Yuki & Harold
Doris & Louis
見證幸福 >> Doris & Louis
當我們知道要影婚紗相的時候,就開始在婚展和網上做資料搜集,因為在網上討論區睇到好多關於你們的正面評價,知道好多新人都覺得你們的服務同埋影既相都好滿意,於是我們便到門市作進一步的了解,經April很詳細地為我們講解每個Package之後,另外知道可以拎番晒d底片,因為有好多間都未必可以,所以依樣都真係幾好,最後我們都決定落訂並選擇在婚紗城影婚紗相。

因為拍攝當日都需要好早起身,所以你們都提議前一晚到深圳訓一晚,我們覺得酒店價格合理,而且地點都容易搵得到,所以我們都覺得安排幾好,可以第二朝精精神神,做足準備去影相,唔洗第二朝係香港趕上深圳,之後整個影相過程都好滿意,攝影師, 助手和化妝師都好友善,而且都好配合我們的意見。

宜家終於都選晒相,只係等修相同制成品,希望可以快D有得睇啦︿︿

多謝你們給我們留下美好的回憶!!
Doris & Louis Doris & Louis Doris & Louis Doris & Louis
Fung & Kin
見證幸福 >> Fung & Kin
朋友圈內一直提議去深圳拍照,因為外境不比香港差,唯一不足之處就需要來回處理選相等問題,比較麻煩。唯有在上網討論區睇下有什麼好建議,在好幾個討論區都有推薦BLISS Wedding 只需要拍攝當日需要前往拍攝景點外,其他都在香港有專人跟進。
選衣物時候更細心的給予意見,令我及男朋友都稱心如意。

當日拍攝攝影師都有比足夠的提議 : 如何笑容,手要放那個位置? 裙要如何擺? 手要拉在西裝那個位置?因為當日的天氣不太隱定,攝影師運用當時下雨的情景拍攝了幾張與別不同的相片。 化妝師更會貼心詢問有什麼髮型及一直跟著補妝。

更要一讚在收費方面會一早講明什麼收費,所以會很放心並沒有其他隱藏收費。在後期選相都給予詳細的解釋及建議,令我呢位新手可以明白了解選相方面各樣需要注意的要點!
Fung & Kin Fung & Kin Fung & Kin Fung & Kin
Winnie & Brian
見證幸福 >> Winnie & Brian
最初我們到婚紗展看看有哪一間Pre-Wedding的公司可以提供優質服務而價錢又合理,但由於實在太多選擇,未能選擇到合適的。之後我未婚妻的朋友介紹了Bliss Wedding給我們,她看過朋友Pre-Wedding的相片之後覺得效果不錯。我又到他們的網頁及Facebook專頁參觀相片,感覺相片的風格、效果等都不錯,而且價錢合理。

所以在下一次的婚紗展,我們特意到他們的攤位了解多一些。他們講解各場景及價錢後,我們都感到很滿意,他們沒有隱藏的價錢,在攤位時已經說明清楚所有要付的價錢,所以我們即場join了他們的服務。

由婚紗展攤位、門市到選衣服的過程都很滿意他們的優質服務,我們的拍攝場景在深圳的玫瑰海岸,拍攝當日一早已經有Bliss Wedding的香港同事在羅湖的集合地點等候。拍攝期間攝影師悉心指導我們做出各種姿態,由於當日天氣比較熱,化妝師、助理都細心為我們印汗,而且來回羅湖與玫瑰海岸都有靚靚的專車接送。另外,我們在拍攝後一星期已經可以拿到期待中的底片DVD回家慢慢選擇需要作後期效果的相片。

多謝Bliss Wedding!
Winnie & Brian Winnie & Brian Winnie & Brian Winnie & Brian
Yoyo & Alan
見證幸福 >> Yoyo & Alan
朋友經驗告知,由整個結婚計劃開始,最先要預留時間做的兩件項目分別是訂酒席和影婚紗照,而當中揀選婚紗拍攝公司就已經有很多學問在其中,上網看了很多公司最後覺得Bliss Wedding無論口碑、風格和價錢都很符合我們的要求,去到婚展時,負責講解的April十分友善和親切亦不會Hard Sell,而相信大家最怕的隱藏收費在Bliss Wedding真是不會遇到,因為講解時April已經說明了整個Package和Package以外費用,例如加相、交通和膳食等等都會有個預算。

第一天拍攝是婚紗城,攝影師阿勇很專業和有耐性、化妝師阿蘭和助手阿偉亦都很落力,由於當日天氣時晴時雨,天氣亦算熱,當中下午一場大雨更要暫停拍攝45分鐘,幸好最好都可以完成拍攝所有計劃好的場景,真是要多謝他們的辛勞。

到拍攝香港那天,化妝師Sudeki技術很好亦很隨和,老婆十分喜歡她的化妝及髮型,沿途上亦很照顧我們,更不時互相分享生活點滴。攝影師Connor很有經驗和耐性一步步教我們姿勢和表情不要太緊,助手Andy亦很落力幫忙。整個行程我們都很享受,當然最後的拍攝成果都令我們很滿意。

兩星期後就可以取光碟,零壓力下安坐家中慢慢選相,而最後我們都加了相,去到門市Freda很耐心和詳細地解釋每項事項,修相中自己沒有留意的細微位Freda都很敏銳地發覺,真要感謝她。

最後多謝所有有關工作人員,門市職員和禮服公司員工的辛勞,令我們可以留下Pre-Wedding美好的回憶。
Yoyo & Alan Yoyo & Alan Yoyo & Alan Yoyo & Alan
Cherry & Larry
見證幸福 >> Cherry & Larry
我們是從一個網頁認識Bliss,看見不同客人的評語後也從Bliss的網頁看見照片後,在沒有到婚禮展的情況下我們便選擇Bliss為我們的婚紗攝影公司。我們十分欣賞Bliss 可以在香港選擇婚紗禮服,再者每一樣都是明碼實價完全沒有隱藏收費,我們可以全取底片及在家中選相不用擔心趕時間。

當我們在門市查詢時,Freda詳細介紹每一個景點的特色﹑攝影流程及提供很多意見﹑我們選擇了哈斯塔特拍攝。拍攝當天,阿偉在預定前的時間已經在約好的地點等候我們,令我們不擔心去了別的地方。到達目的地後化妝師阿蘭為未婚妻化妝的三個造型我們都十分滿意。拍攝當天天氣炎熱,感謝呀偉和阿蘭不停為我們抹汗及整理衣服。

在開始拍照的時候,阿勇也會細心問我們有沒有一些特別的POSE或動作,他也為我們的特別的動作出配合而且也選擇了一個我們也十分滿意的地方拍照。由於我們倆不常拍,要勞煩呀勇不斷教我們擺POSE,在他每拍一張照片時他的笑容令我們感覺十分親切和放鬆,他真的十分專業。

拍攝後大約兩星期後便可以收取選相光碟,所有相片都很滿意,而到門市交相時也沒有任何推銷加相項目。April 也細心講解那一張照片作為油畫和相簿的封面,十分期待制成品
再次感謝Bliss 團隊!!
Cherry & Larry Cherry & Larry Cherry & Larry Cherry & Larry
Vivian & Gary
見證幸福 >> Vivian & Gary
I was told that a lot of studios in Hong Kong have numerous hidden charges that you’d actually end up paying way more extra than you initially have thought. Having seen what others wrote about online, I have been extremely careful in picking the right company to avoid trouble. Bliss Wedding was highly recommended by a few others online and so it attracted my attention. I googled their official website and I was surprised to see that they actually listed out all their charges clearly, in terms of what was included and what wasn’t, and that you could literally get all the copies of your photos taken on the shooting day; but at such an affordable price. What impressed me the most is that I didn’t need to travel to China during the whole process except the photo day and they actually have a shop conveniently located near the Prince Edward station.

I then checked when they would be hosting their wedding booth next and called them up to find out more. Before our meeting, I did quite a bit of research online on the points to take note of before picking your pre-wedding studio and have diligently put down all the points to clarify when signing the contract. This turned out to be somewhat redundant because, from the bottom of my heart, Bliss is such an honest company.

Hedy was the salesgirl I talked to during the signing of contract. I actually grilled her with lots of detailed questions but she showed true professionalism in the whole course and gave me a real bargain in the end. I was impressed and thought, “this company looks good to start with, well….let’s see how it goes next”.

They didn’t disappoint me. Everything came in such an efficient and thoughtful way. Before the shooting day, me and my fiancé went for fitting. The girl who served us was very patient and helpful and helped me try quite a number of dresses I liked. And before the photo day, they gave us helpful advice on the arrangement, eg what to prepare and bring, the name and contact details of the crew, advice on the accessories and dresses, planning of the shooting route etc. They even told us about the weather forecast of the place we would be going without us asking them. I know I’m not a very easy going customer, I was very content but well…the shooting is the most important part…let’s see how it goes.

I think some Hongkongers are still a bit wary of taking photos in China because of relatively higher crime rate and language issues. Bliss surely has thought about that and so they’ve reassured you that among the shooting crew, one of them is from Hong Kong who would pick you up at the Shenzhen train station and the photographer and makeup artist both speak Cantonese, so that you feel like home. We have been quite fortunate that the crew was very professional and passionate and worked very hard to take the best shot for us, despite on a sunny day of close to 30 degrees. All of the spots we wanted were covered and there were many more surprisingly beautiful spots that the photographer recommended to us. They also took care of us very thoughtfully providing extremely high level of service, at this cost. I was truly impressed.

After the photo day, we already got back our photos after 4 days (filtered out the not so good ones for you)! We could select our photos for further editing at our leisure by being given a month. We are very pleased with the high quality of the photos. We went back to their shop with a flash drive of our selected photos and filled out a form for further editing. We wrote more than the space allowed but the sales girl still put in our shoes to spot anything else we’ve missed in our edit requests! I am quite convinced that every member of the staff are trained to provide highly professional service to customers.

I am going to take another round of pre-wedding photos in Hong Kong and I will definitely come back to Bliss again. Honestly, I don’t think I can find another company that offers service of this quality at such a reasonable cost, without any hidden charges! I’ve already recommended Bliss to my friends who are tying the knot soon.
Vivian & Gary Vivian & Gary Vivian & Gary Vivian & Gary
Connie & Terry
見證幸福 >> Connie & Terry
還未訂下婚期,經朋友介紹BLISS WEDDING這間公司,起初上過BLISS WEDDING官網睇下客人既分享,最令我吸引的地方就係底片全部俾番曬我地,加上見到啲相又影得好自然,就係正正我們想要既果種,有次行婚紗展,再次給我們遇到BLISS WEDDING,當時充滿笑容既APRIL主動招呼我們,經過我們一番詢問,她也能細心解答,一五一十都講得非常清楚,例如有咩係要額外俾錢既,有咩係套餐裏面包既,完全無HARD SELL既情況下便下訂了,我們選擇的是香港及婚紗城各拍一天。

選擇禮服那天,這個地方寬敞,同事也很NICE,也俾了很多意見給我們,減少我們的選擇困難。

第一日拍攝就是婚紗城,攝影師呀勇很專業同有耐性,化妝師呀蘭及香港助手亦很專業,當天天氣很熱,在此非常感謝他們當天的幫忙同協助,令我們拍攝到一輯漂亮的相片。

到拍攝香港那天,化妝師NATAILE一早就準備好曬等我們,化妝技巧專業,不停與我閒話家常,態度友善,攝影師SAM,態度認真,不斷提點我們如何擺POSE,相片出到黎,真的很有風格,助手哥哥也很落力,一路上幫我們從旁打點,真的辛苦你們了。

在此感謝門市FREDA,從我們選禮服前到交底片做產品的過程中,提供不少寶貴既意見我們,你真的很細心,我們完全感受到,THANK YOU SO MUCH……

最後特別感謝BLISS WEDDING所有的工作人員,讓我們有個順利及完美的拍攝…….
Connie & Terry Connie & Terry Connie & Terry Connie & Terry
Boyee & John
見證幸福 >> Boyee & John
有日同男朋友傾傾下話想影輯婚紗相, 大家就開始做資料搜集, 上網睇左好多唔同既婚紗輯影公司, 發現BLISS WEDDING 既PLAN 價錢合理, 而且影出泥個效果亦都好好, 所以就決定揀BLISS WEDDING。

落到門市, FREDA 解釋得好詳盡, 好專業, 本身我地淨係諗住係香港影, 到影前一星期先想係婚紗城影多輯, FREDA都好快咁幫我地安排得到。

首先影左香港, 化妝師PAT一睇我, 已經知點先化得我好睇, 當我影相既時候, 細微如幾條頭髮跌左都馬上幫我整好, 亦不時關心我問我累不累, 攝影師CORNER 亦相當專業, 角度同教我地擺既POSE都好好, 助手ANDY 亦不時為我地打燈, 為拍攝效果更好。隔日我地就去左婚紗城, 化既妝又係好靚, 轉妝亦好快手, 攝影師阿勇為我地係唔同既場景都影到出色既相, 而助手會用花瓣做成些特別既攝影效果

影完好快就有相睇, 底片有哂, 仲可以係屋企慢慢揀, 由於D相影得太好,最終都係忍唔住要額外揀多D。

好好彩揀左BLISS WEDDING, 令我地有一輯好鍾意既PRE-WEDDING。
Boyee & John Boyee & John Boyee & John Boyee & John
Janet & Luke
見證幸福 >> Janet & Luke
由於之前結左婚, 但冇咩影過婚紗相的關係﹐之後自已上網搵下有咩攝影公司好﹐想影返一SET﹐跟住去左個討論區見到個有關BLISS WEDDING的POST﹐基本上果到D網友有9成以上都係好評﹐所以我等放假果日直接去門市到睇下﹐之後好快就決定左去婚紗城到影。

到左影相果日﹐我同我老婆事先去左深圳到住左晚(都係公司安排SPECIAL PRICE)﹐第二日唔洗咁趕﹐助手好準時去到酒店接我地去影相地方。

我都想評下班拍攝團隊﹐攝影師呀勇﹐可以令對唔識擺POSE的人教到識為止﹐盡心盡力﹐亦都會因應唔同人需要去影佢地想要的景。

助手HENRY都好幫得手﹐天氣咁熱﹐幫我地拎行李﹐仲幫我地擦汗﹐夠晒細心!!

化妝師呀蘭﹐可以在短時間化妝加SET頭﹐如果想SET指定髮型都完全冇問題﹐技巧十分熟練﹐神乎奇技﹐個妝也十分順眼﹐要讚一下。

整體真係唔錯﹐物超所值﹐亦唔會強行SELL你野﹐感覺良好!!^__^
Janet & Luke Janet & Luke Janet & Luke Janet & Luke
Alicia & Phi
見證幸福 >> Alicia & Phi
Pre-wedding photo is an important piece of photo in life that it need to be great as it represent the best time of your life. A good quality picture means tons of money and not to mention other things that also requested loads of money in a wedding. My husband and i have taken sometime to select the suitable one as there is just so many in the market. We hope to find a reasonable price one and also can maintain the quality at the same time. We end up found Bliss through the wedding brochure and we have thoroughly searched through their website. The price was not only reasonable but the picture and location background also fit our requirement.

We therefore call Bliss to place an order. The consultant was clear on every procedure and pricing was very crystal clear. First, we went for fitting. The design were unique and stylish. Option were also a lot too. Before the shooting day, we went to collect the wedding dress. I was actually surprise that they provide a luggage to put inside and not to mention the deposit was only for 500. It was so easy to carry the dress back to home.

My location was in China and I met the photography assistant, photography and the makeup artist in Shenzhen low wu. Bliss have arranged a van for us and the shooting start from 10 am to 5 pm. The makeup artist was very attentive from dressing up to setting up the hair. I am very satisfied with my make up as it is not too heavy or too light but just about the right amount. Unfortunately, there is a bit of raining in the morning but the photography was very professional and still manage to take very different angle to make the picture look great. We are glad that Bliss is here to make the photo look so great and to help us save a lot of money too.

Alicia & Phi Alicia & Phi Alicia & Phi Alicia & Phi
Michelle & Chiu
見證幸福 >> Michelle & Chiu
經過朋友介紹,認識Bliss Wedding, 上網了解咗Bliss Wedding, 我同佢一致認為Bliss Wedding可以幫我地影出滿意既婚紗照,於是豪不猶豫地join咗 拍攝之前。

上到門市Annie清楚地向我地介紹當日拍攝既安排,更加細心地提醒一d要注意既細節,令影出嚟的效果更理想,真係好鍾意Bliss Wedding處處照顧客人既心。

拍攝當日,化妝師,攝影師和助理都十分專業,當日頗曬,加上我感冒未清,但團隊真係十分細心地照顧我們,真係想喺呢度特別鳴謝佢地每一個! 我十分鍾意當日個妝,化妝師好明白我喜愛既style. 4個造型都令我讚不絕口! 攝影師更加細心地照顧我地每一個post, 由於我地比較少影相, 好彩攝影師教我地擺post, 令我地可以輕鬆愉快地完成當日的拍攝。 助理都十分細心照顧我地,又會從旁幫我地擺出靚post, 更加值得讚係幫我地拎唔同既道具,令拍攝效果更理想。

總括Bliss Wedding真係十分專業, 令我地好放心地相信佢地既服務,我地會推薦俾身邊既朋友仔架!
Michelle & Chiu Michelle & Chiu Michelle & Chiu Michelle & Chiu
Crystal & Raymond
見證幸福 >> Crystal & Raymond
透過朋友介紹下,join了Bliss Wedding,門市同事每個細節講解都很仔細清楚, 絕不取巧, 收費也很公道。我們最後決定選擇哈斯塔特的 package,因為那裡的風景真的很美,而且Bliss Wedding的package會送全部底片,令我們很放心。

拍攝當日到達了『哈施塔特』,化妝師阿蘭開始為我化妝造型時,她亦細心問我的喜好,令我安心滿意。她為我設計的每個造型都好漂亮好喜歡,非常感謝她。攝影師阿勇和助理 Henry都很主動與我們溝通, 盡量令我們放鬆,可以好好享受影相的過程,而且攝影師阿勇亦十分照顧我們,拍攝進行時,他有善及耐性的教導我們要怎麼做,非常專業,出來的效果亦很滿意。最後, 我們在輕鬆愉快的心情下完成了。

總括, 我要感謝所有工作人員,包括門市同事及攝影團隊,你們的細心, 友善及專業的工作態度,讓我擁有一輯值得珍藏的漂亮婚紗照,謝謝你們。
Crystal & Raymond Crystal & Raymond Crystal & Raymond Crystal & Raymond
Emily & Steve
見證幸福 >> Emily & Steve
好開心搵到Bliss Wedding 因為價錢合理,可以有全底片又唔hard sell! 佢介紹的景點都好靚好吸引,最後想要沙灘同自然d的環境就揀左玫瑰海岸!

拍攝前去揀衫的地方都好靚好寬敞,又可睇相揀衫,十分方便!我地試左好多套,但工作人員都好有耐性同我地更換。

到拍攝前一晚真係好緊張又興奮,好驚拍攝那天會落雨,不過好在天氣正常!雖然我哋都未去過玫瑰海岸,但有專車由羅湖接送所以唔洗擔心唔識去,訓一覺醒番就到lu。我地仲要係最早到,其他公司下晝先到。我地賺左一個朝早,寧靜左好耐自己慢慢影相跟住其他人先到。玫瑰海岸好大好多靚景,不過我地建議大家要帶蚊怕水!

總括Bliss Wedding的所有工作人員都好用心好親切,而拍攝過程都好開心同輕鬆!好感謝攝影師的細心指導同認真,唔洗煩點擺pose! 化妝師的妝又快又靚!驚喜係影完過幾日就有相睇,唔洗心掛掛依家睇返d相就會諗起拍攝當日的開心回憶
Emily & Steve Emily & Steve Emily & Steve Emily & Steve
Macy & Ken
見證幸福 >> Macy & Ken
由於很多人都話影pre-wedding總會被Hard Sell「加相」,所以在挑選婚攝公司時, 我地都會特別留意這一點。那時剛好在網上看到Bliss wedding網站內的package及客戶分享,知道他們會送回所有底片給客戶,這一點吸引了我地的注意,因此某次去婚展時便特意去查詢及了解。經了解後, 得悉所有費用已列明e.g.租車費,入場費等, 所有收費都好details, 明碼實價. 更沒有任何隱藏收費.

到了影相當天,司機,化妝師呀蘭同助手Andy一早已經在羅湖等待我們一同出發,其後見到攝影師呀勇… 經過大概45分鐘車程就抵達婚紗城lar… 我地一行人轉乘了婚紗城的接駁車...到了可容納大概二十多對新人的化妝間,化妝師呀蘭亦開始為我地化妝,講到化妝我一向都好擔心, 因我一向都擁有一塊公主面(><”皮膚極度易敏感),我亦於出發前已同`bliss既人員-Freda提及此事,而她亦很關心^^.並幫忙轉達俾化妝師知道, 所以呀蘭亦在此安慰我及叫我可放心,登登…化妝後(整天)我塊面都沒有出現敏感的徵症及未婚夫還讚賞每個妝都化得很自然, 非常感恩亦很多謝呀蘭^^(知道您當天身體有點不適, 但亦非常配合我地的要求, 實在見到您的敬業樂業精神).

換好禮服婚紗之後, 我地便正式出發 “影”婚紗相… 攝影師呀勇非常專業, 由於我倆不常拍照,所以他不厭其煩地提點我地應該要怎樣走位,同時, 呀勇亦很有創意地為我地創作獨特的pose, 藉此都讚賞他的創意及耐性… 每當有需要,呀蘭都會主動為我補妝,為我未婚夫額頭印汗,而助手Andy就協助打光,拿器具及看管貴重物品… 辛苦晒您們o^

不知不覺就由早拍到傍晚,完成所有攝影後雖然很累但亦很滿足,… 最後我們換了衣服他們便開車載我們回羅湖關口回港... 拍攝後一兩個星期就有全部相睇lar,可以係屋企慢慢揀相,到門市交相做產品時,感謝Annie都俾左好多建議我地亦沒有任何Hard Sell加相. 我地親身經歷後,覺得bliss wedding是十分值得推介的攝影公司。 最後多謝Bliss Wedding 的製作團隊及工作人員, 你們專業,細心的工作,令我們有一個開心和難忘的Pre-wedding^^。

十分期待製成品^o^。 祝願您地生意蒸蒸日上! 工作人員身體健康!
Macy & Ken Macy & Ken Macy & Ken Macy & Ken
Siu Ling & Man Chun
見證幸福 >> Siu Ling & Man Chun
我們是經朋友推介下認識Bliss wedding, 上到門市, Freda很有耐性解釋不同的Packages, 價錢合理, 沒有隱藏收費, 又可以在香港試衫和後期製作, 非常方便, 沒有硬銷, 所以我們即時決定了婚紗城的package。

Freda一直跟進我們的拍攝, 很細心地提醒我們, 確保我們清楚試衫及拍攝流程。至於拍攝當天, 助理Henry一直為我們拎衣服個人物品, 準備婚攝道具, 貼心服務讓我們覺得很窩心。化妝帥阿蘭也很細心, 化妝很自然, 午餐時還特地在婚紗城找美麗的花朵即席穿花環, 給我下午拍攝之用。拍攝過程一直為我補妝, 只花幾分鐘就改變了我的髮型設計, 因此即使是同一件婚紗或晚裝, 因著不同造型也變得有新鮮感。攝影師阿勇耐心指導我們擺POSE, 為拍攝最美麗的效果, 他也不介意被蚊咬, 弄髒, 真的很感謝整個拍攝團隊專業用心的付出!

只須一星期就可以拿到所有相片的檔案, 可以在家慢慢揀相, 相片很美, 我們也很喜歡=) 很期待最後的製成品!

謝謝Bliss Wedding, 讓我們輕鬆愉快地完成婚禮的其中一個大項目!
Siu Ling & Man Chun Siu Ling & Man Chun Siu Ling & Man Chun Siu Ling & Man Chun
Jenny & Joseph
見證幸福 >> Jenny & Joseph
Bliss 係我未婚夫既一個朋友介紹, 當時見到佢影既相都好靚,網頁上面都有好多真實客人既相,見到影出來既效果都唔錯,又係香港公司試衫同後期都可以係香港,唔洗走來走去,加上門市職員Freda 好耐心同我地解釋package 既資料,所以就join 佐兩日既攝影package。

一路Freda 都好認真咁跟進我地既case,試衫,影相前都好貼心會打比我地,確保聯絡到我地知道第二日既流程。

好多謝兩位化妝師阿蘭同阿Pat,佢地都好貼心,我影相個兩日皮膚都唔太好,佢地都好用心幫我化妝,又會問下我鐘意既造型同比意見我點配襯d飾物,做晒成個造型都會問下我鐘唔鐘意。

我地兩個都唔係好識比人影相,擺post 都好生硬,但兩位攝影師阿勇同Corner都好耐心教我地擺pose 又教我點笑同點放d手先好睇。

另外兩位助理Jacky同Henry 都好盡心幫我地,佢地全日都幫我地keep 好d 個人物品,又會幫手整理好裙尾。

影相兩日天氣都有d悶熱,工作人員都好專業,影出來既相影得我地好靚,我同未婚夫都好鐘意。

Jenny & Joseph Jenny & Joseph Jenny & Joseph Jenny & Joseph
Winnie & Fai
見證幸福 >> Winnie & Fai
我們要找那一間攝影公司影婚紗相時,真係好苦惱,因為聽朋友和網上說,某一些攝影公司會黑sale,最後埋單比預期很多。然後,有個朋友介紹bliss wedding給我,她都是jony bliss wedding,她說bliss wedding的工作人員好好,我朋友比bliss wedding評價很高,之後我上網search 它的好評,原來bliss wedding都好多人讚。我在婚紗展都有睇過其他公司的婚紗攝影,最後都係選擇了bliss wedding。

她們跟我們好貼,我有什麼要求,她們很樂意解答我。我們去婚紗城拍攝婚紗相,拍攝當日化妝師好快幫我完成第一個妝,set頭都唔錯,我非常滿意,而且化妝師非常細心幫我、輔助我順利拍攝。由於婚紗城沒有locker,我們把手袋給助手保管,隨身攞住,其實我們的袋真係好重,他重要協助攝影師,而且我們帶了一些道具,他真的幫我們很多。我第一面見到攝影師時,他比我一個印象時,他很年輕,我當時認為攝影師大多數都係大年紀,所以我會擔心年輕攝影師只當業餘,不專業。因為我們兩人表情和動作生硬,攝影師好有耐心教我們放鬆和做動作,最後我們順利完成全日拍攝。

過了約一星期後,叫我們去揀相,我們睇相時好開心,因為拍得很好,完全有專業水準,有我們想做的效果,所以要讚一讚整個拍攝團隊。我有朋友要拍婚紗相,我一定會介紹bliss wedding給他們。
Winnie & Fai Winnie & Fai Winnie & Fai Winnie & Fai
Samantha & Chun
見證幸福 >> Samantha & Chun
訂婚後,開始要找婚紗攝影公司,有一天路過bliss wedding在始創中心的門市,被他們的照片風格吸引住,哈斯塔特的風景真的很美,而且bliss的package會送全部底片,令我們很放心。之後,我們再上網找資料,發現bliss的口碑很好,明碼實價,沒有隱藏收費,便決定選擇bliss。我們在婚紗展join了兩天的package, Freda好詳細地介紹個package,令我們很放心。

第一天在哈斯塔特影,化妝師阿蘭化的妝和set的頭,真的很自然很美,3個造型我也很喜歡。攝影師阿勇很好,對住我地兩個五係太識對鏡頭笑的人,仍然很盡力地說笑話引我們笑,又教我地點擺pose, 十分專業。助手Henry也很幫手,我當日穿著4吋高的高跟鞋,走路時要換回平底鞋,勞煩他全日的協助。

第二天在香港影,攝影師Corner的取景和角度很專業,出來的效果很好。我們其中一個景點是Polyu,之前還擔心Polyu沒什麼地方可以影,但出來的效果很好,我特別喜歡在噴水池影的那幅,很浪漫。

多謝bliss令我們在無壓力,無hard sale的情況下影到甘靚的婚紗相:)
Samantha & Chun Samantha & Chun Samantha & Chun Samantha & Chun
Hins & Ho
見證幸福 >> Hins & Ho
由決定影婚紗相開始,就上網搏命搵婚紗攝影公司,當睇到 Bliss Wedding 個陣,就覺得呢間公司影相風格好靚,而且價錢又算幾平,再加上用過既客人都一致好評,所以就決定 walk-in 上去睇下啦

要多謝 Freda,即使我地上到去個陣表明只係想問下資料先,佢都好細心好詳細咁講解哂啲 package 比我地聽,而且仲好有禮貌,所以返屋企諗左無耐,就最後決定用呢間啦

我地揀左婚紗城就拍攝場地,拍攝當日天氣都好好,攝影師阿勇行程編排得好好,因為我地算係較早入場,所以阿勇根據佢既經驗,安排我地首先拍攝左多人既教堂景同薰衣草田先,果然,一到下午我地原先已經拍攝好既幾個景點已經人山人海,呢一點不得不讚下阿勇。另外,初初開始拍攝我同男朋友都好生硬,表情又假,但因為同阿勇有講有笑之下,拍攝氣氛愈來愈好,好快我地就進入狀態,拍攝過程變得更快更順利。 拍攝助理 Henry 當日表現好抵讚,無論係攝影師既用具定係我同男朋友既隨身物品,佢都一一絕不離手,行到邊就拎到邊,有時連我既拖尾裙擺佢都要整理埋,真心覺得佢好稱職,我諗當日在場最辛苦最攰應該都非佢莫屬,但係拍攝既咁多個鐘頭裡面,佢都 KEEP 住好好笑容好好禮貌,所以真係抵讚。 化妝師阿蘭,全程表現都好細心,SET 頭都會問下我意見好唔好先,而且邊化妝會邊問我凍唔凍,洗唔洗拎外套比我著,加上佢全程跟住我地去影相,好多位置我地原本都唔察覺,但小小細節位佢都會留意到,即刻上前幫我整理,好體貼。

呢個價錢黎講,我覺得 Bliss Wedding 真係物超所值啊,男朋友仲話到結婚週年紀念個陣,仲想影多次添呀 ^^
Hins & Ho Hins & Ho Hins & Ho Hins & Ho
Janet & Raymond
見證幸福 >> Janet & Raymond
經朋友介紹,我地打算喺結婚展覽找 Bliss Wedding 做pre-wedding, 其實初頭都心大心細,因為睇到d網上評語都係好壞參半。

我記得我地果日係婚展會場的不同pre-wedding 公司不停咁遊走,起碼入Bliss Wedding 都有3次,但職員April都好helpful, 好有耐性咁解釋terms 同package,又不斷重複又重複咁比sample 相我地睇(不過比在我就彩鬼佢,咁煩,哈)。睇在佢地咁努力份上,最後都拍板了。 不過呢,做生意嘛,Sales努力都係正常gei, 都要睇下實際service呢。

我地個package 係一日香港景,一日內地景。初初呢我地㨂咗10月中試衫,但我又臨時有事要改期,職員Freda 都想辦法改咗個靚時間比我,good。

好喇,第一日係影香港景,去嘅地方都唔少,去完迪欣湖又要去石澳,之後再去中環。其實呢,我真係想讚下呀pat, 佢果日有少少感冒,但都可以化到新娘個妝好靚(其實之後我地揾咗好多間試妝,都化唔番咁好..so sad..) ,果日夜晚得16度,佢都幫手睇住新娘唔比佢凍親,good。仲有助手Andy都好落力,唔錯。

第二日呢,內地拍攝,我真係幾欣賞個攝影師阿勇,因為緍紗城有好多靚場景,阿勇都可以一一安排好,最利害嘅就係佢可為咗攞個最靚喺攝影角度而訓身影(真係訓喺地下影,仲要係花園泥地)。d相影出泥真係唔錯,有角度,有heart!

當然啦,如果肯比多d錢,你想d 相点影点靚都得嫁啦。但Bliss 係平得黎係有質素,算係咁啦,我個人都幾滿意。
Janet & Raymond Janet & Raymond Janet & Raymond Janet & Raymond
Christine & Ray
見證幸福 >> Christine & Ray
影結婚相相信係大部份準新婚最期待嘅一環。我地一直都唔知搵邊間婚攝公司, 最後係網上搵到bliss wedding, 睇到大家嘅評語同埋作品,加上知道信譽好,可以拿番所有底片返屋企慢慢揀相, 於是係婚展期間決定join la。 我地join左兩日嘅package, 一日係香港 一日係深圳婚紗城, 職員好清楚講左 package 價錢包啲咩, 有邊啲未包,未包嘅大約預幾多錢, 令我地有好好嘅預算。

兩日拍攝期都定左係一月份,最初怕會好凍, 不過好好彩兩日都好好天又有陽光 唔太凍。 我地先係香港拍攝,揀左三個地方:石澳,學校同埋中環夜景。其中我地最滿意係石澳影嘅相片。始終係第一次影婚紗相,會怕怕醜醜又唔識擺位。 好彩攝影師corner 好有心機教我地點擺pose 。

另外我地預備左氫汽球同埋都幾多道具, 石澳又幾大風, 化妝師同助手andy 都毫無怨言咁幫我地拎住啲道具係岩石間走黎走去,真係辛苦哂佢地。

第二輯我地係深圳婚紗城影,助手好準時係深圳等候, 之後搭預備好嘅車到婚紗城, 我地係第一組去到, 化妝師阿蘭就立即開始幫我化妝, 我好欣賞阿蘭嘅化妝技巧, 她只不過用好簡單嘅化妝工具,就化出令我滿意嘅妝容。攝影師阿勇指導我地唔同嘅pose, 整個拍攝過程好輕鬆又好玩。

最值得一讚嘅係拍攝期一星期後就可以拿返哂啲相返屋企慢慢睇慢慢揀,對我呢啲又心急又有選擇困難症嘅人真係好重要。

最後要多謝一下freda, 係成個過程裡都好有耐性咁解答我地不同嘅問題同埋提供左好多有用嘅建議。
Christine & Ray Christine & Ray Christine & Ray Christine & Ray
Louisa & Edmond
見證幸福 >> Louisa & Edmond
初初準備結婚嘅嘢,有啲擔心,因坊間的結婚服務公司有好有壞,要好好選擇,所以搵影結婚相公司時,上網搵左好多資料,終於搵到Bliss Wedding, 睇完佢地網頁啲相同評語,就更加覺得有信心,就係第二次行婚展時決定join佢地嘅婚攝package。

之後去門市見Freda,佢好清楚解釋當日攝影嘅行程同要注意嘅地方,對於我地呢啲咩都唔識嘅新人好有幫助。Package 包嘅衫可以係香港揀,仲可以試清楚先決定,對新人來講,好方便。

拍攝婚照當日天氣溫度急降,比較寒冷,化妝師阿蘭經常細心問我凍唔凍,攝影完畢就替我披上外套,十分貼心。阿蘭的化妝技術同set頭技巧很好,我很滿意。我和男友都唔係好識擺pose同笑,攝影師阿勇經常提點我地,再加上佢高超嘅攝影技術,令到影出嚟嘅相效果很好,我地都十分滿意。仲有助理恆仔做嘢都好盡責細心,又幫我整理婚紗同協助攝影師,整個攝影團隊都非常好!

攝影後一星期已有相睇,啲相未精修質素都很好,當初嘅決定真係冇錯,真係要俾個讚bliss wedding!
Louisa & Edmond Louisa & Edmond Louisa & Edmond Louisa & Edmond
Ellen & Nicholas
見證幸福 >> Ellen & Nicholas
在揀影婚紗相公司既過程中真係花多繚亂,上網搵資料做功課睇人地評論再行多幾次婚紗展之後我找到了Bliss Wedding。在婚紗展做既package唔錯,全底片多款相架相簿又有花絮片段等等,好多人對在國內攝影無乜信心,但哈斯塔瑞的廣闊戶外景的確幾吸引係石屎森林住既我,而Bliss 係香港公司,有鋪頭加上試婚紗禮服都係香港呢點都帶到幾大信心我。

試婚紗既地方係好闊落同埋職員係好有心機俾到好多意見我地,咩都唔識佢提到我地注意好多細節,最後同未婚妻亦揀到心儀既衫,我重加錢要多套。

早一晚係深圳住宿有專車酒店pick up,鋪頭職員Freda呢個提議係好細心既,休息時間係好好多既。攝影當日早上陽光唔係好好本來係有d擔心,但係攝影師呀勇耐心既帶領同親身示範下,哈哈,我同未婚妻原本機械人咁都識得擺下pose,加上兩位攝影師同埋個助手既叭地伏身演出,為左幫你拎好角度你會對佢地既專業有信心。值得一提化妝師呀蘭係攝影過程入面都俾到好多幫助我未婚妻,例如面既角度點影出黎會靚d,睇下有無穿崩位等等。。。

完成個旅程最後揀相亦好滿意,Freda亦係揀相過程提點左好多我唔識注意既地方,好期待最後既精品。

多謝你地。
Ellen & Nicholas Ellen & Nicholas Ellen & Nicholas Ellen & Nicholas
Nancy & Dennis
見證幸福 >> Nancy & Dennis
我地見到好多攝影公司,睇左好耐都未揀到邊度影Pre-wedding 好,見到Forum好多人讚Bliss ,價錢都見幾均真,我地就去門市睇下有咩Package 適合。我地初頭其實都未知自己鍾意咩景,Freda 俾左好多唔同場景嘅相我地睇,好詳盡咁解釋D Package,包括每個場景既特色,當日行程應該點安排,入場費等額外收費,完全沒有隱瞞收費,又無Hard Sell要Upgrade呢樣嗰樣,好快我地就揀左哈施塔特。

拍攝當日天色不太好總算無大雨, 專車準時到達接我地去基地。到左現場,化妝師阿蘭好細心幫我化妝著裙,化妝技術不錯,眼妝化得好仔細;攝影師阿勇亦對場地非常熟悉,一化完妝就提議我地去唔同嘅景點影相,完全無浪費時間,同埋都不斷教我地擺pose;助手阿衡幫忙打燈,全程拎住道具同袋,令拍攝過程順利。最值得一讚係,雖然當日天色不好,又好快天黑,但攝影師阿勇為左幫我地影多幾個景而延長工作時間。

拍攝後一兩個星期就有全部相睇,可以係屋企慢慢揀,到門市揀相做產品時,Freda都俾左好多建議我地,免卻左不少麻煩。
Nancy & Dennis Nancy & Dennis Nancy & Dennis Nancy & Dennis
Ling & Joe
見證幸福 >> Ling & Joe
初選擇Prewedding公司的時侯,真的不知從何入手,因坊間的結婚服務公司選擇太多,就算上網搵左好多資料, 往往都好壞參半,所以搵影結婚相公司時,相當煩惱。經親戚介紹下,便選擇了Bliss Wedding,初初並沒有大太期望,只求過程沒有hard feeling。

於是便到門市了解價錢及詳情,門巿同事Freda講解清晰,每個細節都交代得清清楚楚很有耐心及詳細地解釋每一個項目及收費,而且底片全送的並沒有任何隱藏收費。

在拍攝當天, 團隊們十分準時到羅湖關口接我們. 攝影師阿勇態度友善專業, 好有心機及耐性去教導我們做每一個pose,化妝師阿蘭化妝技術都不錯, 化得很自然, 很專業,助手Henry及Andy都非常貼心, 照顧得我們很周到, 多謝你們令到整個拍攝過程非常順利及愉快。

最後多謝Bliss Wedding 的製作團隊及工作人員, 你們專業,細心的工作,令我們有一個開心和難忘的Pre-wedding。
Ling & Joe Ling & Joe Ling & Joe Ling & Joe
Mimi & Kit
見證幸福 >> Mimi & Kit
即將踏入人生一個重要階段,心情非常興奮且緊張。要準備婚禮的事情亦很多,首先做的第一件事就是拍攝婚紗照。我在網上搜索了一段時間,終於在討論區中看到一個合我心意且好評非常好的拍攝公司,就是bliss wedding。

當第一次到門市了解拍攝內容及選擇地方時,職員都非常細心且有耐性地為我講解。在選擇拍攝地方中,我選擇了『哈施塔特』,那邊的教堂吸引了我。

到了拍攝的一天,當看到攝影師/助手/化妝師時,我就開始緊張了。大家自我介紹後,他們非常有善可親的說:別緊張,好好享受今天的過程吧!

到達了『哈施塔特』,化妝師開始為我化妝造型時,她亦細心問我的喜好,令我安心滿意。她為我設計的每個造型都好漂亮好喜歡,非常感謝她。拍攝進行時,很感謝攝影師的安排,我們的每個動作及眼神都是他想出來的,我們根本不用費心擺什麼POST。他有善及耐性的教導我們要怎麼做,非常專業,出來的效果亦很滿意。我亦感謝助手為我們準備的一切,他服務周到,為我們準備花球/小道具/打燈工作。記得當天天氣寒冷,每拍完一個地方後,他都立刻拿外套給我穿上,非常細心。

最後再次感謝bliss wedding團隊,你們的服務態度及細心安排都令我貼心滿意。我亦會大大推介給我的姊妹好友們!再一次衷心感謝你們!
Mimi & Kit Mimi & Kit Mimi & Kit Mimi & Kit
Kam & Manson
見證幸福 >> Kam & Manson
美好的憶記從bliss wedding開始

我們認識Bliss是從一本結婚雜誌上,先比相片吸引到“叮”一聲,後再看價錢 “嘩”一聲。原因是Bliss價錢合理,沒有隱藏收費、相片風格合適,有全數底片

在婚展遇上Hedy, 細心講解package,給予意見,了解我們風格,讓我們決定在香港和哈斯拍攝。在試衫時,她有耐性地遂件幫我試衫。

門市的Freda,由約日期到揀相,都陪伴我們經歷。我們要更改拍攝日期,她都幫我們處理,專業的意見令我們疑惑得到解開。

攝影師Sam和勇很專業。對他們的拍攝技巧和角度都沒有任何懷疑,配合我們的要求之餘,也給予他們的意見,使我們拍攝出來的照片真情流露。

化妝師Pat和阿蘭的照顧真是令人窩心,全程跟足補妝,幫我設計合適的髮型和化妝,Pat還不斷鼓勵和支持我。

助理Andy和Henry非常貼心,幫忙拎行李、道具,他們的打燈技巧都與攝影師配合,創造了美好畫面。

再次感謝各工作人員,為我們拍攝出滿意的結婚照片,留下最美的憶記。
Kam & Manson Kam & Manson Kam & Manson Kam & Manson
Wing & Steven
見證幸福 >> Wing & Steven
由於我和未來老公工作太忙,所以沒有時間尋找prewedding公司。初時我們十分擔心,因為眼見朋友們影完prewedding不斷加錢,到最後要付幾萬蚊落樓。

幸好,我的家姐剛剛影完prewedding,我向她分享我們的擔憂之後,她便極力推介Bliss Wedding給我們。因為她稱Bliss Wedding絕無隱藏收費,明碼實價。不用另外加錢也可以keep 所有相底。

當我看完家姐的婚照後,覺得出來的效果專業,靚!我們就決定用Bliss Wedding。

家姐的確沒介紹錯,Consultant Freda十分明白我們需要,她亦將不同的package的收費,內容,解釋得十分清楚。婚紗款式多是綁帶,不用改衣,十分適合我這個肥肥地的新娘。Freda 亦會打電話來提醒我們幾時拿衫,及影相時的準備。

攝影團隊亦十分細心,拍照日之後不足一星期已可以揀相。由於每張相也太靚,揀相整油畫、相簿真是十分困難,Freda 亦會很有耐性地從旁給予專業意見。

感謝Bliss Wedding 的團隊,為我們解決了不少煩惱,留下美好回憶。

一句講哂:讚好!
Wing & Steven Wing & Steven Wing & Steven Wing & Steven
Kiko & Ka Po
見證幸福 >> Kiko & Ka Po
因為一次婚紗展,認識了Bliss Wedding這間公司,跟我們講解細節 是Hedy,其後也是她負責我們攝影禮服租借的,很溫柔很有耐性=) 而跟進我們整個plan的,就是Freda~我跟男朋友都很喜歡她,因為 她給我們感覺好像朋友一樣,令我們很舒服,而且每件事都詳盡講 解及跟進。


我們分外景及影樓2天作拍攝,外景取自哈斯塔特,很美麗的一個 地方,也認識了助手亞恆(Henry),即使太陽再猛,天氣再熱,亞恆 都落力協助,為人又風趣哈哈~化妝師亞蘭很細心,真的把我變成 小公主一樣,而且她很好,跟她相處很舒服很自在=) 攝影師亞勇更 不停教我們放鬆,令我們很快投入,他沒有覺得辛苦,反而不停努力 的為我們拍攝,我們都很欣賞他這份認真,而且他也很風趣哈哈!!! 我跟男朋友都覺得這次外景拍攝快樂得很,就像旅行一樣,他們三個 實在太好了,就像朋友的感覺一樣。離開時,有種不捨得的感覺,我 很慶幸及開心認識了他們三位。

另一天就是在影樓拍攝,化妝師亞Peg對我很細心,她對每個妝都 很有要求,因為希望我出來是美麗的=) 攝影師亞Sam及助手Andy 有時會不經意的做出令人發笑的行為,令整個拍攝過程都很快樂~ 影樓每個主題我都很喜歡=)

Bliss Wedding給我們的感覺一直都很好,沒有隱藏收費,給我們 感覺不只親切,也很老實,連男朋友也忍不住大讚,而我更忍不住 給了Freda一個大大的擁抱=) 我很快樂選擇了這間公司。 我很感激你們幾位的幫助,令我們有個快樂難忘的拍攝=)
Kiko & Ka Po Kiko & Ka Po Kiko & Ka Po Kiko & Ka Po
Yannie & Chi Ho
見證幸福 >> Yannie & Chi Ho
首先在討論區看到有很多好評的bliss,然後再到門市查詢詳情, April非常友善而且解釋非常仔細及詳盡. 回家再仔細考慮後就到婚展落訂. 我們選了婚紗城及香港的package.

我們首先拍攝深圳婚紗城,造型方面我任由化妝師阿蘭替我作主, 結果造型都令我很滿意. 化好妝換上婚紗後突然下起大雨, 等了差不多一個小時雨勢少了便決定開始拍照. 開始拍照時仍有微雨 幸好攝影團隊有帶備透明雨傘給我們拍照時用. 攝影師阿勇很有耐性,不停耐心的指導我們的表情及姿勢. 當天下午陽光普照天氣炎熱 但團隊的每一位依然非常落力工作.

香港拍攝的那天, 化妝師sudeki早已到達, 我超級喜歡她化的妝及為我設計的髮型! 而且攝影期間亦對我們照顧周到! 攝影師Connor非常專業及有經驗,亦對我們很有耐性!團隊對於拍攝景點非常熟悉, 令到整天的拍攝過程都非常順利及愉快!

差不多兩個星期後就可以取相回家慢慢看. 選相時Freda很詳盡向我們解釋注意事項. 由於很多相都拍得很好 我們最後決定加了超過20張相!我們都非常期待製成品!

最後要再次多謝攝影團隊所有工作人員及門市職員,令我們有一個非常開心而且滿意的pre-wedding回憶!
Yannie & Chi Ho Yannie & Chi Ho Yannie & Chi Ho Yannie & Chi Ho
May & Chris
見證幸福 >> May & Chris
上網找婚攝時,見到論壇對Bliss Wedding有很多好評,婚紗城拍攝的歐式風格很美,亦有很多不同的場境可選擇,便決定到婚展了解一下Bliss.

到場後Freda很詳細及耐心地解釋package的內容,很老實並很親切, 感覺她真心為新人服務, (有時亦不厭其煩的提醒我們當日帶的物品)套餐細項解釋得很清楚, 基本上需要的套餐都已包括,明碼實價,不擔心有隱藏收費.

拍攝當日原本擔心化妝及髮型方面, 但化妝師阿蘭很耐心地幫我化妝, 效果很滿意, 髮型方面更加是值得一讚, 攝影師阿勇在拍攝過程一直教我們擺post, 出來效果很sweet, 也很意外助手Henry突登幫我地帶道具。 極力推薦大家選擇Bliss.
May & Chris May & Chris May & Chris May & Chris
Katherine & Kit
見證幸福 >> Katherine & Kit
一開始準備結婚就去搵有關Pre-wedding既資料,無意中發現Bliss wedding,加上客戶口碑不錯,所有拍攝相片全部可取回,又唔會要要消費者不斷加錢購買產品,而且價錢又合理,所以我同未婚夫都決定選擇Bliss wedding。

由落訂單到拍攝完畢,Freda都會每一個細節提醒我倆注意事項,而拍攝當日估唔到會好好玩,亞勇非常nick及專業,當我倆一諗到想影出任何動作及效果,亞勇都會比專業意見我地去做。化妝師亞蘭化妝技術好好,每拍攝一個地點都會為我們補妝。而助手亞偉更細心地去為我倆打點,每當見我汗流浹背都會準備定紙巾。謝謝你們每一位的協助,令拍攝順利進行。
Katherine & Kit Katherine & Kit Katherine & Kit Katherine & Kit
Wanyu & Kawai
見證幸福 >> Wanyu & Kawai
一開始冇諗住返大陸影pw, 點知係婚展見到bliss wedding, 佢地d景真係唔覺係大陸影個種leung feel, 清新自然既風格比佢吸引左。而且價錢合理又唔hard sell, 真係值得一讚!拍攝當日攝影師阿勇好細心,訓哂身幫我地影相,個日又咁熱,真係"等" 佢地辛苦。個日輕輕鬆鬆,大家有講有笑就咁完成拍攝~

事後一星期左右就可以拎相,真係快得好較關。bliss wedding 真係好好,可以返屋企先揀相,又唔叫你加相,服務態度一流!去拎相個日我地遲到,真係想講聲唔好意思,但freda 又冇黑我地面,仲好好笑容!當時心諗,就算d 相影得唔好,咁抵既價錢買個咁好既服務都抵返哂~ 希望快d 可以收返d product, 睇下final 既 作品啦!
Wanyu & Kawai Wanyu & Kawai Wanyu & Kawai Wanyu & Kawai
Jolie & Anthohy
見證幸福 >> Jolie & Anthohy
認識bliss wedding係有一次係網上見到別人的評語,知道他們的價錢很清晰,無隱藏收費,最開心係影完後,會比返所有底片我們。之後同男友行婚展再了解詳情,遇到April非常細心去解釋內容,再睇埋他們環球影城的景點,有我們喜歡的教堂景,就很快決定用bliss wedding作為我們的pre-wedding了。

影相當日,香港既助手Henry好nice好細心,一見到我們就幫忙將d衫拎上車。化妝師阿蘭幫我化的妝同造型,全部我都很喜歡,她亦會聽取我的想法。攝影師阿勇,好專業,教我們擺好多動作,亦好有耐性教我們。仲有花蕠攝影師阿傑,同樣好專業。整體當日全日的氣氛都好好,好開心。

收左相後,我自己同男朋友都非常滿意,影得好靚,我男朋友仲話今次揀bliss wedding真係無錯,會推介比人呢。
Jolie & Anthohy Jolie & Anthohy Jolie & Anthohy Jolie & Anthohy
Samantha & Earvin
見證幸福 >> Samantha & Earvin
我們拍pre-wedding相的那天是在8月份,天氣相當炎熱,但這無損Bliss攝影團隊的專業精神和態度,兩位攝影師,一位助手,一位化妝師無懼炎炎夏日,在火紅的太陽底下替我們找最美麗的角度和用心及不厭其煩的教我們擺post, 真佩服他們的專業精神!

而化妝帥也非常細心,因為我對化妝,set頭沒有什麼慨念,她只是看一看我,便可以很快手的幫我化妝和set 頭,我也相當滿意 :)我們所有相都是在戶拍的,而我又相當大汗,這天累得化妝師要幫我常常抹汗,真覺的不好意思哩!

另外,我想說說影相環境,我們選擇在婚紗城拍攝,這裡真的有很多人影婚紗相,有些景點還要排隊,而我們影的橋景的橋原來是星期六,日。才開放,而我們當日是星期五,本應不開放,但攝影師也幫我們爭取到啊,他們真是很用心!

最後,我想向說就是影婚紗相最緊要就是一對主角要開開心心,這樣影出來的回憶便會很甜蜜,不要給自己太大壓力啊,還有一個小建議,男主角不妨也給化妝師執一執, 這樣便不用給女主角專美,大家都美啦:)
Samantha & Earvin Samantha & Earvin Samantha & Earvin Samantha & Earvin
Suet & Yan
見證幸福 >> Suet & Yan
到選禮服那天,選禮服的地方非常寬敞舒適,我十分喜歡他們用tap給我們選衫,而不是叫你逐件逐件揀!而且協助同事都十分細心,又會給你suggestions,又會借喼給你帶走禮服,配件又幫你pack得整整齊齊,所以我真的很喜歡借禮服的地方^_^

到影婚紗相那天,一切都好順利~攝影師阿勇跟他們的助手都好好人!又熱心協助我們,Bliss wedding 真帶來了很好的經驗!

如果有朋友查詢我都會建議Bliss wedding 給他們,因為真的感受到他們真誠的服務,而不是想盡辦法要賺錢的公司!非常好!
Suet & Yan Suet & Yan Suet & Yan Suet & Yan
Ivy & King
見證幸福 >> Ivy & King
我係上綱認識Bliss最初我同男朋友去到BlissWedding查詢有關於婚紗攝影資料時,並未有鎖定Bliss為我做影婚紗的公司。

但當我同男朋友去到門市查詢時,Freda好詳細地介紹每個景點特色,攝影場地及提供很多意見,另我最後選擇了BlissWedding幫我地影婚紗相及選了去婚紗城攝影,這裹風景美麗,拍攝當日有化妝師亞蘭為我化妝拍攝當日天氣炎熱經常要幫我補妝。另外有攝影師掛著笑客為我拍攝,非常專業,還有助手亞偉都十分專業名熱誠。

我覺得Bliss這個團隊所有人好有誠意及非常專業。

總括我本人非常滿意BlissWedding帶給我們珍貴攝影過程及回憶。
Ivy & King Ivy & King Ivy & King Ivy & King
Stephanie & Jason
見證幸福 >> Stephanie & Jason
原本和太太沒有打算拍攝 pre-wedding, 但後來又改變主意決定拍攝, 可惜那時候已經是很後期, 距離婚期的日子所剩無幾, 真是焦急萬分, 於是便盲無目的去婚紗展碰碰運氣, 結果都是一場空。其後只好在家裡上網去搜尋資料, 太太用了幾晚的時間, 不斷上網看 pre-wedding的婚照分享, 都沒有一些合心水的, 想放棄之際, 卻給太太發現一張婚照的拍攝風格, 景色, 建築物等等, 太太都非常喜歡, 還主動提出去門市問一問詳情。

去到門市, 招待我倆的是 Freda, 她很熱情亦很熟練地將合適的產品介紹給我倆, 太太看過門市的相簿, 非常喜歡亦毫不考慮已經決定搵Bliss wedding拍攝 pre-wedding。 當我將婚期的日子告訴 Freda後, Freda 知道日子非常緊迫, 即時幫我打電話去約試衫日期, 確認最快可以拍攝的日期等等 。

不得不提的是, 幫忙試衫的Hedy, 揀衫當天太太有很多已揀選的款式都不合穿或不合心意, 但 Hedy她並沒有顯得不耐煩, 更貼心地取出幾款是 menu 沒有的款式給太太試。雖然試衫試到過晒鐘, 但 Hedy 仍然細心地講解拍攝當天的集合地點和注意事項, 真是衷心的感謝她。

到拍攝當天, 助手阿偉很準時亦很主動幫我拉行李箱上車去會合攝影師阿勇和化妝師阿蘭, 當天的氣溫非常熱, 天文台更發出黃色酷熱警告, 我倆一化好妝離開化妝室已經開始整個人溶化, 但阿勇還很專業地教我們擺 Pose, 甚至比我倆笑得更燦爛, 而阿偉亦不斷叫 [帥哥, 美女讓一下], 阿蘭亦不辭勞苦地幫我倆印汗, 講真……其實佢地 3 個絕對比一對新人更加辛苦, 真係辛苦晒你地呀~

我倆對Bliss wedding的門市服務、 揀衫、 到拍攝過程都很滿意, 收費亦很合理和透明, 絕無隱藏收費, 更可以取回所有相片的 hard copy, 在此, 再次感謝 Bliss wedding 為我倆製作了一輯令人難忘的婚照。
Stephanie & Jason Stephanie & Jason Stephanie & Jason Stephanie & Jason
Chris & Kit
見證幸福 >> Chris & Kit
我們於決定結婚後便尋找有關Pre-wedding的資料, 實在花多眼亂, 無意中發覺Bliss Wedding, 口碑非常好, 而且又可以取回所有底片, 完全沒有隱藏收費, Package價錢合理, 我和我男朋友商討後, 所以最後我地選擇左Bliss Wedding!

去到門市, April 很細心解釋package既每一個細節, 整個過程都好舒服, 一點hard feeling都無, April知道我地距離big day日子很接近, 即刻替我們安排日子試衫同拍攝, 提供不少有用的意見給我們. Freda很細心解釋每個景點既特色,當日行程應該點行, 幫我試衫嘅職員好有耐性,而且俾左好多意見我,等我選到我喜歡既靚衫.

不幸地在拍攝當天下暴雨, Freda & April不但好好地安慰我們,並立即為我們更改了較快的日子拍攝, 在拍攝當天, 團隊們十分準時到羅湖關口接我們. 攝影師阿勇態度友善專業, 好有心機及耐性去教導我們做每一個pose, 化妝師阿蘭化妝技術很出色, 化得很自然, 很專業, 阿偉是一個非常貼心的助手, 照顧得我們很周到, 多謝你...
Chris & Kit Chris & Kit Chris & Kit Chris & Kit
Bobo & Ray
見證幸福 >> Bobo & Ray
未訂下婚期之前,我們就已經在網上尋找PRE WEDDING公司。

有鑑於太多人說過拍婚照總會被SELL「加相」,所以在挑選婚攝公司時都會特別留意這一點。那時剛好在網上看到BLISS WEDDING的客戶分享,知道它們會把所有底片發給客戶,這一點讓我非常欣賞,因此便親自到門市了解。

先在這裡一讚門市的同事FREDA和APRIL,她們非常清晰地介紹每個拍攝套餐的分別,但她們不會只推銷最貴的套餐,反而她們會先了解我們的需要,例如有哪些場景是特別喜歡,然後才介紹一些較合適的。在整個光顧過程當中,我們並沒有任何壓迫感,這一點與坊間的婚攝公司與別不同。

另外一讚的是攝影師、化妝師。我們約了七月拍攝,烈日當空,攝影師全身濕透,但還是為我們拍下一張張滿意的照片。另外,化妝師阿蘭化妝非常有效率,在短時間內就換好妝。
值得推介!
Bobo & Ray Bobo & Ray Bobo & Ray Bobo & Ray
Queenie & Kei
見證幸福 >> Queenie & Kei
由籌備婚禮開始,就一直搜尋香港的婚紗公司,行左三次婚展,最後經朋友介紹,建議我地去Bliss Wedding了解下,話佢服務態度好,唔會hard sell,而且最重當中並沒有任何隱藏收費, 唔會超出預算。就係咁,我們最後都選擇了Bliss Wedding, 並決定在國內婚紗城拍攝!

由準備開始,職員Freda很詳細而耐性地講解Package包含了什麼,同時在試衫同拍攝過程所注意既地方,亦提供了不同的意見,令我們輕鬆不少。

拍攝當天,團隊們十分準時到羅湖關口接我們。攝影師阿勇態度友善專業,化妝師阿蘭化妝技術很出色,化得很自然,很專業。拍攝期間又會問我心目中想要什麼的造型,盡量去配合我的需要,令拍攝順利完成。

整個拍攝過程我地都好開心好滿意,証明我們沒有揀錯~~

最後,再次多謝Bliss Wedding的全體員工, 並期待你們的製作成果。
Queenie & Kei Queenie & Kei Queenie & Kei Queenie & Kei
Mia & Lok
見證幸福 >> Mia & Lok
老公在網上找到bliss wedding.他說很多人都讚好 而且景影得幾靚 所以我們想也沒想就選擇了呢間 不久後就上門傾好詳情 決定在7月中拍攝

誰知天文文預計可能打風 所以我們就改了期 改了在8月2號七夕情人節這天 幸好天氣不錯 雖然很曬 但一班工作人員很敬業 啊偉是一個非常貼心的助手 照顧得我們很周到 拍攝期間幫我們拿東西 吃飯也幫我們端 真的很謝謝他 啊蘭是一個非常細心的化妝師 她幫我set了三個髪型 我都很喜歡 拍攝期間她一直幫我擦汗 不斷問我累不累 啊勇是一個非常稱職的攝影師 從來沒見過一邊拍攝一邊一路滴汗 為了幫我們取得美景 他努力爭取時間 再累再辛苦也堅持 這就是專業

真的很謝謝他們 這段旅程很美好很滿意 最後我也要謝謝店主Freda 這段時間她非常有耐心地向我們解答所有方面的疑問 我相信我們拍出來的婚紗肯定是完美的 因為有你們這班幕後製作人 謝謝
Mia & Lok Mia & Lok Mia & Lok Mia & Lok
Erica & Ho
見證幸福 >> Erica & Ho
我們在婚紗展中,認識了Bliss Wedding,初初完全唔會有唸過在大陸影婚紗相,一直只詢問香港攝影,但被Bliss職員所講解既場地,外景深深吸引住,最終我們決定在大陸婚紗城拍攝。

另一方面,可以在香港試衫,香港取衫,但在大陸影相,一上到去,已有同事在關口等我地 安排得好好,全程拍攝指導化妝亦好有心機去教導我地 整個過程我地都好開心好滿意,我們沒有揀錯,更會介紹朋友黎,因為真係覺得好好呀。
Erica & Ho Erica & Ho Erica & Ho Erica & Ho
Kristina & Alan
見證幸福 >> Kristina & Alan
一年前在網站已留意到Bliss Wedding,但當時一直未決定婚期;當決定日子後,我們便前往門市了解;職員Freda很有耐心而詳細地配以sample講解Package,最後我們選擇去婚紗城拍攝。

未出發前很擔心天氣,好在天公作美;我們是最早到達婚紗城化妝間。因為我太瘦啦,幸好化妝師阿蘭很用心地幫我弄好婚紗,免得我最擔心的尷尬事情發生;真的十分滿意妝容和髮型,因為完全沒有娘的感覺。攝影師很懂得去指導我們,令我們拍出來的效果自然而不僵硬或老土;我們在拍攝進行中,當有其他路人經過,攝影師都會請路人先離開,而不會馬馬虎虎地攝影和沒有太多的穿幫位。助手也很盡職地幫我們保管財物,在羅湖集合時亦很準時會合我們,然後主動幫手推行李箱,想不到他們連小工具也有準備,驚喜之處。整個拍攝過程沒有緊迫感,我們處於輕鬆的心情去完成。

兩星期後便可以取回全部照片,然後再選出50張照,在門市進行完最後程序,再等4個月就可以見到製成品,最重要的是Bliss Wedding沒有硬sale其他產品,也沒有要我們加錢再整其他相片效果。

期待完成品...
Kristina & Alan Kristina & Alan Kristina & Alan Kristina & Alan
Dara & Ling Hin
見證幸福 >> Dara & Ling Hin
Dara令軒輕輕鬆鬆影相@婚紗城

終於等到黎日啦!報了Bliss 婚紗城影結婚相,點知Dara 發燒燒了一整個星期,本擔心要壓後到9月先有得影,到時又開學又影相真係唔知點算… 好在Freda改到8月頭影,也算感恩!
之前果日再去Bliss 試衫,結果大病暴瘦,吓到Hedy 即刻針線補救,也算是修身成功… 可喜可賀…

上深圳,過關很順利!到了集合地點就上車,40分鐘就到婚紗城啦!好在我地早,第一Team人入化裝室,下午已經人山人海…

亞蘭確是化裝神技,Dara 由超級無敵靚變為終極究極靚!越睇就越開心!嘻嘻 ^^

Ok, 開始影相了,先影教堂景,之後影太陽花花… 選婚紗城真係一個唔錯既選擇,不同場景係哂一個公園入面,影完一個景隔離就係另一個景,沒有空場。陽光下的花景也特別燦爛,教堂景亦唔駛點等,夏天weekday影相的好處!

有個小插曲,影教堂有人想打尖!!!有在攝影師哥哥唔肯過佢!好的拍攝團隊真係好重要。

下午Dara換了紅色晚裝,我覺得最靚呢件,同白色教堂簡直絕配,外景有火車和馬車,很有童話feel,唯一係露背裝犧牲了Dara 十年美白功力,不過為藝術犧牲換翻啲靚相都值得啦。
尾聲啦,藍色晚裝和便服,開始有啲攰,不過好中意啲屋仔景,好有歐陸feel,便裝擺啲古怪post,仲帶左我地嘅定情信物海豚仔,好開心!

回程7點翻到過關,一日的影相就劃上句號,辛苦妳啦未來老婆。

後記︰夏天影相真係好熱、好累,回到家一瞓就瞓著,結果我和Dara 用了48小時補眠!!!不過汗水背後也有回報,Dara 攞到相後也興奮足 48 小時!哈哈哈…

Ling Hin
Dara & Ling Hin Dara & Ling Hin Dara & Ling Hin Dara & Ling Hin
Emily & Keith
見證幸福 >> Emily & Keith
還記得我和男朋友相約到BLISS WEDDING查詢有關婚紗攝影的資料時, 並沒有抱有太大期望, 純粹是希望拿取多些不同公司的資料做比較.

但是, 當聽取完店內顧問FREDA耐心及詳盡的講解, 以及看到有關拍攝場地的相片和店內所展示的樣本後, 我們便立刻決定選用BLISS WEDDING作為我們的婚紗攝影公司了, 原因是我們感受到FREDA的貼心服務, 對BLISS WEDDING的品質有信心, 價格也合理.

大約兩個星期後, 我們就帶同朋友很興奮的去選拍攝用的服裝了. 西裝款式雖然不算多, 但是都很好看, 因此男朋友很快便選定了想要的款式.
至於女裝款式頗多的, 令到有選擇困難症的我相當的頭痛, 幸好BLISS WEDDING的員工很熱心的不停拿取很多不同款式和顏色的服裝給我試穿, 以及提供專業的意見, 最終我能順利地選定了我想要的前短後長婚紗, 拖尾晚裝等等.

到了拍攝當天, 不幸地我出現了皮膚敏感問題, 本來非常擔心會影響到拍攝出來的效果.當見到化妝師阿蘭時, 我向她表達了我的憂慮, 她即安撫我不要擔心, 她會利用化妝技巧幫我掩飾. 果然, 化完妝後看不出有敏感, 而且髮型設計也很合我意.

當天陽光普照, 攝影師阿勇在烈日下帶我們到各個不同場景拍攝, 看到他衣服都濕透了, 仍然非常用心的指導我們擺出各個不同的姿勢, 令我們越拍越投入, 越拍越起勁. 而且當他知道我們有自製了一些拍攝用的小道具, 就提供很多意見及場景給我們用上這些道具, 真的很貼心.(*^_^*)

總括而言, 我們很滿意BLISS WEDDING所帶給我們的珍貴拍攝經驗!o(^_^)o
Emily & Keith Emily & Keith Emily & Keith Emily & Keith
L.S.Y & Ka Wai
見證幸福 >> L.S.Y & Ka Wai
今次拍攝甘成功好多謝Freda,拍攝團隊!!首先當我同女朋友第一次去到Bliss Wedding既鋪頭,Ferda既熱情招呼同詳細既介紹,令我地都覺得好親切同感受到賓至如歸。

到左原訂既拍攝日,但好可惜甘撞正落大雨既日子,結果都係要改期,好彩都有佢地既悉心安排,由於我地既婚期都比較急,都有少少擔心會趕唔切。不過Ferda都好細心甘話我地知佢地既安排,所以我地都好放心交俾佢地。

終於到左真正拍攝日,幾個拍攝團隊都好親切,我地一齊撘車去到哈斯撘特既時間,竟然落大雨仲有行雷,攝影師都安撫我地叫我地放心,佢地會有安排。經過化妝師細心化妝後,天公造美,冇落雨,我地都開始左拍攝!

拍攝期間,每個拍攝團隊都好細心甘陪同我地去到每一個影點影相,俾左好多意見我地,過程中有講有笑,仲會即時俾啲相我地睇,問番我地有冇咩要求。

成個拍攝過程都用左六個幾鐘,我地兩個當然好攰,但勞苦功高既團隊都好值得嘉許,所以今次有啲甘靚既相真係好多謝Bliss wedding!!
L.S.Y & Ka Wai L.S.Y & Ka Wai L.S.Y & Ka Wai L.S.Y & Ka Wai
Daisy & Mo
見證幸福 >> Daisy & Mo
為左揀婚紗攝影,我同太太都好煩惱!

有一日無意中係網上見到Bliss,好多正評!!於是決定去門市了解更多實際情況,Freda好仔細解答我們所有問題同俾左好多意見,未見過一位Sales係咁細心,最後我同太太揀左婚紗城!

拍攝當日天氣非常炎熱,助手阿偉準時在關口接我們,而攝影師阿勇更是帶病上陣,汗流夾背面上仍帶住笑容,特別要多謝阿勇呢份專業!而化妝師阿蘭對我太太亦照顧有加,不時為她抹汗和整理妝容,整個拍攝團隊都非常有默契!

差不多一個星期就收到拍攝光碟,相片都非常滿意!再此感謝Bliss Wedding團隊,令我們有一個愉快難忘的Pre wedding!!
Daisy & Mo Daisy & Mo Daisy & Mo Daisy & Mo
Keol & Billy
見證幸福 >> Keol & Billy
我是從一個討論區認識Bliss,看過客人評語及拍攝風格後,在沒有去婚展的情況下便鎖定Bliss 為我的婚紗攝影公司。我最欣賞的就是Bliss 可以在香港選婚紗禮服、明碼實價沒有隱藏收費、可以全取底片及在家選相。

到門市查詢時,Freda 詳細地介紹每個景點特色、攝影流程及提供了很多意見,最後我們選擇了在哈斯塔特拍攝。拍攝當天化妝師阿蘭為我化妝造型,三個造型我都好滿意。拍攝當日天氣炎熱,感謝阿蘭不停地幫我抹汗及整理衣服。由於我倆不常拍照,要勞煩攝影師阿勇教我們擺Pose,看見他熱得滿頭大汗仍掛著笑臉為我們拍攝,十分專業。另外亦感謝助手阿偉幫我們看管行李及整理裙擺。

拍攝後大約兩星期便可收取選相光碟,所有相片都很滿意,而到門市交相時亦沒有任何推銷加相,十分期待製成品。再次感謝Bliss 團隊!
Keol & Billy Keol & Billy Keol & Billy Keol & Billy
Bell & Fai
見證幸福 >> Bell & Fai
拍攝當日天氣非常炎熱,早上小小雨好在拍攝的時候沒有下雨,我對貴公司服都好滿意,攝影師、助手及髮型師鄁跟到好足,不過在夏天影緍紗有少少辛苦,所以笑容有點不足,午餐的安排都ok起碼唔冼走來走去,所以到我大日子部用貴公司的禮服,我選擇的景點是婚紗城,景點非常漂亮有你好多教堂,還有我喜歡的緍衣草,奇實拍攝當日都無咩趣事可以分享,但可以將這公司分享比大家,希望大家會滿意啦!

保充多少少當天拍攝,我係棟了婚紗城,影了好多教堂我同太太都滿意,還影了薰衣草個影好靚,可惜拍攝當日太炎熱自己無笑容,基本上其他都好滿意,bigday當日都會選用貴公司的禮服,總結來說拍攝當日非常順利,感謝Bliss wedding既付出!
Bell & Fai Bell & Fai Bell & Fai Bell & Fai
Melody & Kevin
見證幸福 >> Melody & Kevin
相信大家都知道找一間適合自己的Pre-wedding公司影相是除了安排Big Day事宜之外第二樣十分重要的事情。所以我們於決定結婚後便四出尋找有關Pre-wedding的資料。有一天我們無意中發覺Bliss Wedding的Facebook專頁,發覺他們的計劃十分適合我們,既可以在香港影相,更可以在深圳拍攝多一輯,之後全部在香港選相及取件。於是我們便造訪他們的門市詢問詳情。到達後Freda為我們細心介紹各項服務,有問必答,令我們能夠在舒適的環境中選擇自己心愛的套餐。

不久便到了於香港拍攝的日子,雖然當天天氣不太好,時晴時雨,但專業的化妝師Natalie及攝影師Corner仍能就當時情況為我們創造合適的造形及攝影角度及效果。例如: Corner為我們在石灘中尋找出藍天白雲,在山頂中為我們影出浪漫的霧景。

到深圳影相的時候,雖然當天天氣很熱,陽光普照,化妝師阿蘭及攝影師阿勇繼續他們公司的一向專業作風,為我們影出一套緻趣的藍天作品並提供了一整天無微不至的照顧。

完成兩地拍攝後,大約一個星期多些他們便聯絡我們取回所有相片底稿檔案。令我們可以安坐家中慢慢選擇。到最後多謝Freda細心地為我們分析那些相片適合去製作那些產品。

總結而言,多謝他們兩地的團隊令我們有一個開心和難忘的Pre-wedding。
Melody & Kevin Melody & Kevin Melody & Kevin Melody & Kevin
Silvia & Nick
見證幸福 >> Silvia & Nick
在去了2次婚展後,終揀了bliss wedding的服務!回望pre-wedding拍攝當天的相片可以說是有驚有喜,擔心了幾天的大雨天終於停了!當日早上是喜出望外的晴天。 但拍攝到了下午時,天色突變及下了兩次大雨。

但當天也有着令人感恩的事, 攝影師勇哥取景有心思,有構圖而不失活潑,了解顧客的心意、細心及四處取有利的景點,知道我們動作生硬,還懂得為我們製造氣氛,令我們增加投入感及流暢;阿蘭心思細密, 化粧set頭有板有眼,拍攝期間為我們抺汗, 補粧;助手偉哥勤快盡責, 準時到達等候點接我們上車, 為我們拿取行李, 拍攝用具及財物等。

原本拍攝興奮的我們, 看見落下大雨, 頓時心情一沉。但他們富有敬業樂業的精神,令當天跨過重重困難完成任務。也感謝大家為追回進度而遲了放工,相當盡責。謝謝這次雖欠天時,地利,郤體會了人和的重要。可以說是大家合作完成了一件難的任務,在有限的條件中做到最好,多謝bliss wedding 的製作團隊及工作人員︰包括細心及了解顧客需要的APRIL, FREDA, 他們的服務及產品明碼實價,值得推介!
Silvia & Nick Silvia & Nick Silvia & Nick Silvia & Nick
Yuen Heung & Man Chun
見證幸福 >> Yuen Heung & Man Chun
當計劃影結婚相時便不斷上討論區睇評論, 其中對貴司的評價普遍都不錯,還知道貴司會在婚展中設攤位,而且優惠還比門市多, 於是決定走一趟。

攤位職員逐一介紹貴司所提供的攝影計劃, 地點, 特色等資訊, 他們還給我們看一些樣版讓我們更加了解整個攝影情況。我們對婚紗城與馬匹影相最為有興趣, 加上城裏還有幾個特色的教堂為佈景, 又有衣帽間方便轉換造型, 所以我們就撰擇了這個計劃, 其實最大原因撰擇貴司是因為我們能取回所有底片, 令我們能夠保存當天所有的珍貴片段。

到了拍攝當天, 拍攝團隊配合得非常好包括阿偉主動幫我們拿行李, 阿蘭化妝快又靚, 她還細心幫我們抹汗以防妝溶掉了, 攝影師阿勇教我們如何造每個姿勢, 值得一提是他笑得比我們還來得自然燦爛, 令整個拍攝非常順利地完成。

最後, 我們在門市職員所設下的限期前收到底片光碟, 並到門市由職員細心地教我們如何撰擇相片及提議我應記下需要編輯的相片。
Yuen Heung & Man Chun Yuen Heung & Man Chun Yuen Heung & Man Chun Yuen Heung & Man Chun
Irene & Calvin
見證幸福 >> Irene & Calvin
揀pre wedding 實在令人花多眼亂 , 因朋友介绍認識Bliss ,再上Bliss網站了解,睇到好多好靚既作品,我倆深深被吸引住,我倆特別喜歡玫瑰海岸既陽光海岸,我倆決定到門市深入了解。

上到門市,同事ApriI非常詳盡咁解釋晒整個Package既每一個細節,例如:每個景點特色、當日行程。當中完全無hard sell,相底仲可以全包,呢個價錢真係超值,最後我倆揀左Bliss。

拍攝當日,攝影師阿勇和助手阿偉很專業,很有耐性地教我倆擺位及Pose,化妝師阿蘭很细心,化每一個妝和造型,多謝你地令到整個拍攝過程甘順利。

整體都好好,相片出來的效果都很滿意,Bliss係一間值得推介既攝影公司。
Irene & Calvin Irene & Calvin Irene & Calvin Irene & Calvin
Cathy & Keith
見證幸福 >> Cathy & Keith
選擇婚攝公司拍攝我們的婚紗照!老實說真的很頭痛, 單單是在婚展會場地收集資料, 只是去過了2回的時間, 已看到老眼昏花了! 到第2次婚展結束後,結果當然是空手而回,仍然毫無頭緒。後來發現網上Bliss wedding 口碑正面不錯, 加上店員APPLE和FREDA細心地解說各款套餐細節及各拍攝場地等資料, 都令我們非常滿意, 所以最終都係選了Bliss Wedding, 除了所有套餐都係明碼實價, 没有取巧外, 我倆最喜歡的是可以先取所有相片的全檔, 回家慢慢選擇那張相片放到相簿。

很不幸地在拍攝當天下暴雨, FREDA不但好好地安慰我們,並立即為我們更改了較快的日子拍攝; 在深圳拍攝當天, 助手阿偉一早已經喺火車站附近的集合地點等我們和安排好車,並立即幫忙拎行李; 化妝師阿蘭非常細心設計適合我們的造型. set 頭和化妝方面都好自然; 攝影師阿勇十分專業,耐心地教我地點樣擺pose和笑時,他總會笑得被我還燦爛, 謝謝各位工作人員由取資料,選衫,當天拍攝都好有耐性,有唔明既地方也慢慢解釋比我地聽同比意見我們.整個攝影的過程都十分愉快! 相片的質數我也十分滿意,雖然我未拿相簿,但已十分期待制成品。
Cathy & Keith Cathy & Keith Cathy & Keith Cathy & Keith
Elsa & Benny
見證幸福 >> Elsa & Benny
還記得當初預備婚禮既時候..見人地有讚好bliss既專頁..就跟住人讚好..諗住多個選擇..點之睇左入面既相之後..真係覺得好靚..所以就冇睇過其他婚紗攝影公司嚕..趁有婚紗展仲一支箭即刻去攤位book 期影㖭!

好快就去揀衫..幫我試衫既同事好好人..仲幫我一齊揀..比左好多意見我°

到拍攝當日..化妝師sudeki好好人好好傾..*w*攝影時corner真係好專業..初初去到赤柱落大雨..佢地好細心咁幫我地擔遮..到最後改地方都同我地有商有量..又教我地點擺pose..令到我地完全已經唔緊張..好輕鬆..同埋無論去其他地方影既時候都好細心好專業..雖然影完之後有啲攰..但係都覺得好開心..好多謝佢地..另外bliss真係好好..因為除左香港攝影之外仲有得揀深圳..可以比我地之後揀相有好多選擇..比左我地一個好好既回憶..

無論香港定深圳既攝影師都真係好好人好專業..直到揀相既時候..freda真係好好人..同我地講解得好詳細..又好專業..每一個細節都慢慢講..遲啲真係要推介朋友搵bliss影婚紗相..好多謝你地既專業同耐性..你地真係好好..好棒!!比左一個好好既回憶比我地..
Elsa & Benny Elsa & Benny Elsa & Benny Elsa & Benny
Jess & Ken
見證幸福 >> Jess & Ken
一直以來都想找一間可以取回全部底片的攝影公司,找了很久終於找到Bliss Wedding,再看看場境,已經被玫瑰海岸的羅馬柱吸引,場景及底片全取兩項都符合心水,於是婚紗展就直接去Bliss Wedding了。

服務解釋及試衫方面都很滿意,態度良好,還再三叮囑要搽防曬、準備飲用水等很貼心呢!攝影當日真的曝曬,兼且是假期,海灘到處人頭湧湧,要取一個小地方都不容易,攝易師阿勇很努力的找場地,還會教導擺Pose,過程有講有笑,整個過程都很輕鬆快樂。助手阿偉也很細心,我們進入教堂攝影已經滿頭大汗,好像游水般,他會上前幫忙抹汗。而化妝師阿蘭手勢很好,攝影過程中跟進髮型化妝,且細心完成每一地點均會遞上傘給我們遮太陽。

整個過程都是輕鬆愉快,而一星期多就已經可取底片,工作效率很高,我倆都對Bliss Wedding 非常滿意!
Jess & Ken Jess & Ken Jess & Ken Jess & Ken
Heidi & Caleb
見證幸福 >> Heidi & Caleb
在籌備婚照拍攝前去了幾次婚展搜集資料, 但選擇實在太多,每間公司的相片也很漂亮,不知如何選擇為好,有—些婚展看到不錯的,但在討論區搜尋一看, 卻發現意見參次,令我們十分頭痛。之後無意中在討論區發現了bliss wedding, 留意到它幾乎是一致的好評, 再看看它的客戶相片分享,風格清新自然, 頗合我們心意。之後我們就約好時間去門市查詢,職員Apirl和Freda很有耐性又不hard-sell,每個收費細節也清晰講解,值得一讚的是他們任何一個package 都會將全數相底歸還, 不用另外收費。很快我們便決定了join bliss wedding.

婚照拍攝前的日子不停下雨, 我們很擔心要改期, 但感謝主, 拍攝當天天朗氣清. 多謝攝影師呀勇和助手呀偉很有耐性地教我們擺POSE, 特別多謝化妝師呀蘭,不厭其煩地幫我換妝轉髮型, 全靠他們令整個拍攝過程十分順利. 拍攝雖然很累, 但很開心 。拍攝後一個多星期就可以選相了, bliss wedding不需要客人去門市選相, 他們給我們DVD, 讓我們可以回家舒舒服服 慢慢選,完全無壓力。照片的效果比預期中好. 多謝bliss wedding 專業、細心的工作團隊, 我們十分滿意這次拍攝.
Heidi & Caleb Heidi & Caleb Heidi & Caleb Heidi & Caleb
Angus & Candy
見證幸福 >> Angus & Candy
首先我倆很早前已想多謝各位BLISS WEDDING工作人員, 雖然我時常說笑價錢很貴,但其實真的一分錢一分貨,她們的悉心安排及親切的服務,絶對物超所值, ,特別要多謝FREDA很有耐性的幫我這個麻煩人,費盡唇舌幫手安排時間及細節上的安排,再加上選相時給予合適的意見, 很中肯又用心, 表現十分專業, THANKS AGAIN!

還有於試衫當日的小姐,亦很有耐心地幫我倆選擇,給CANDY選的黑色晚裝很好,我地十分鍾意, 謝謝妳。攝影團隊的阿勇,阿偉很幫手, 阿蘭化妝化得很好, 那天雖然因落雨而要改變行程, 心情本應不太好, 但與他們整天有說有笑, 感覺變得很舒服開心。

最後, 很高興選對了你們做我地大日子的PRE-WEDDING, 遇到一班很有Heart很有活力的團隊。另外特別祝福阿勇與新成員幸福快樂~ ψ(`∇´)ψ
Angus & Candy Angus & Candy Angus & Candy Angus & Candy
Fiona & KK
見證幸福 >> Fiona & KK
每次被邀請到親朋戚友的婚宴,除了恭喜一 對新人,找他們拍一張紀念性合照外,看他們拍的pre-wedding 照片基本上是指定動作。誰敢說,自己看過親朋戚友的照片後沒有評頭品足過--攝影師將新娘拍得纖瘦嗎?漂亮嗎?將新郎拍得俊朗嗎?有型嗎?衣著如何?場景 如何?誰敢說自己真的沒有?

所以,說是一生人一次也好,怕別人說拍得不好也好,總之,新人們就是要拍得比人好比人有味道。特別是新娘,不計較價錢,亦不計較是否適合自己;而新郎們總比較實在,比較理性,但對於未婚妻所提出的意見總不好意思拒絕...

常言道,女生多疑,其實...男仔也一樣!相信大多像我們這一代的人決定結婚後都必定會逛最少一次婚紗展,尋找pre-wedding 公司時,對心儀的拍 攝公司必定會盡量找公司資料,拍攝地點資料,價格比對,新人留言等等..看過上網很多留言都會說貨不對辦,坐地起價,質素與樣本有很大出入,就算是讚好 的,亦會想會否是該公司的職工自行<造假>..本人亦一樣,對每一間公司都抱有懷疑心態,就算最後選擇了bliss wedding..... 但到上星期完成拍攝,及今個星期收到所有照片檔案後,所有疑慮都煙消雲散了...

話說我和女朋友於3中月到會展婚紗展覽,最後選擇了bliss wedding提供的婚紗城pre-wedding攝影套餐,怕麻煩的我們除了不希望長途跋涉而選擇婚紗城外,其景點之多價錢合理無任何隱藏收費及可取回所有拍攝檔案亦是考慮之一。

還記得當天就要決定拍攝地點,套餐項目及拍攝日期,幸而只需要落$500 訂金,一星期後才再要給全部價錢的一半,就算推銷員工說如何要更改盡快電話作通知也沒問題,多疑的我當時心裡盤算著如有什麼大問題,未再付錢前始終損失有 限...回家後,於網上找尋公司資料,拍攝地點,拍攝sample,新人留言等資料,不算多但出奇地討好,當然對而天氣炎熱陽光猛烈及拍攝地點食物一般亦有了心理準備...所以,過了幾天後還是乖乖再付了錢...

付了錢寄回入數單的第二天,bliss wedding就回覆了我亦再提醒我們確定揀衫的日期,揀衫時大約要兩個半小時,半個小時於始創中心店舖內講解拍照地點的流程及選擇景點;而兩個鐘則於廣 東道的大廈內揀衫...講解的員工叫Freda,很nice 亦很詳細,她亦提及因為要一早到羅湖關口和攝影團隊匯合比較辛苦.可以選擇早一日到堔圳的酒店住一晚,攝影團隊第二早會到酒店接我們,最後我們亦找 bliss wedding預訂了他們介紹的酒店,三百多人民幣,很便宜當然不會有太大期望,但不用一早起床可以好一點精神狀態就好了...之後,揀衫款式都算多,我和女朋友都很快選擇到了心儀又合適的禮服及婚紗..

到了影相當天,司機,化妝師呀蘭同助手呀偉一早已經來接我們出發,其後再見到攝影師呀勇...經過大概45分鐘車程終於到龍鳳山莊,亦即係婚紗城...時間仍早但已經見到十多對新人在準備...

我地一行人轉乘了婚紗城之接駁車...到了可容納二十多對新人準備的化妝間,化妝師呀蘭亦開始為女友化妝,因為要化個多鐘的關係,所以之前bliss wedding有建議新郎哥們準備一下消磨時間..但我認為靜靜休息一下,陪一下女友反而更好...

第一次見內地人化妝整髮型,之前有擔心過會太濃太誇張,原來亦不錯...之後我和女友換禮服婚紗之後就正式出發...

行程第一站去左一間教堂...去到已經有三四隊新人輪候,中國特色,有管理人員提示每人只可拍攝6分鐘,我心即時嚇一嚇,6分鐘...可以影幾多張...何況未影過...就連點擺姿勢都未試過...等十多分鐘,終於到我地...

攝影師呀勇由我地行過去第一刻開始就不斷提示我地應該要怎走位,怎樣望鏡頭,挺胸收腰,貼面,側望,拖手,擁吻,根本上沒有任何思索的空間給我們,但反而不斷按他的要求去做,少了一點尷尬及不知所措的感覺...

其後按我們之前講解流程時選擇過的場景續一拍攝,薰衣草園,桃花陣,向日葵園,湖邊小橋,希臘小屋,噴水池等等,每當有需要,呀蘭就會為女友補妝,為我額頭印汗,而助手呀偉就協助打光,拿器具及我們的貴重物品...

不知不覺就由早拍到傍晚,完成所以攝影後雖然很累但很滿足,而攝影師呀勇亦給了我們回看拍攝的照片,未經修飾但效果及質素已經令我們很滿意...最後我們換了衣服他們便開車載我們回羅湖關閘回港...

這次攝影很多地方都很好...值得推介,美中不足的是午餐的飯堂食物實在很差...人較多亦多是內地新人...而戶外地方多陽光太猛烈定必要塗防曬,到花花草草地方亦最好有防蚊措施....

撇除這些問題,以性價比來說bliss wedding都算值得推介...
Fiona & KK Fiona & KK Fiona & KK Fiona & KK
Viann & Cyrus
見證幸福 >> Viann & Cyrus
揀pre wedding實在係令人花多眼亂,有時貴既未必一定好,最緊要係風格啱自己。上網睇左好耐,比較左一段時間後決定試一試Bliss,結果就去左婚展落訂啦。

去哈斯塔特當日天氣吾好,車到達前落左場大雨,去到仲天陰陰又毛毛雨。當中最值得讚既係攝影師阿勇,表現非常專業,佢不斷安慰同向我地打強心針,令我地定番好多。影相個陣不斷爬上爬落取景及教我地擺pose,影相亦好靚。

化妝師阿蘭手勢好好,起初擔心內地化妝會吾會"娘",但化出來好好,甚至比我係香港試過既更好,而且佢好細心問我地鍾意邊類既造型,好有心機。

助手阿偉亦好盡責,不斷幫我手整好條裙等影出來靚D,又係好多小節上幫手,非常friendly。

相片最後出來好自然耐看,冇多餘既修飾,整體效果令人滿意。
Viann & Cyrus Viann & Cyrus Viann & Cyrus Viann & Cyrus
Sofia & Kevin
見證幸福 >> Sofia & Kevin
最初找公司影结婚相都係上網找,係好多論壇都有講bliss wedding,所以係婚展就去bliss wedding 問,正如好多人咁講,bliss wedding 公司D職員無好似其他婚照公司D人咁係咁捉住妳講佢地有㡬好,唔比妳走咁,bliss wedding D職员相對地比較好人,隨和。所以,我係婚展落訂落得好舒服。同埋佢地D條款好清楚,到現在為此都無不明收費。

整個攝影的過程都係十分愉快! 相片的質數我也十分滿意,雖然我未拿相簿,但已十分期待制成品。

另外,門巿的職员,攝影師,化裝師各人也好好!

Bliss wedding 係一間值得推介的公司,不但價錢適中,而且質數也有保障。總括而言,bliss wedding pre wedding 的經歷係好開心!!
Sofia & Kevin Sofia & Kevin Sofia & Kevin Sofia & Kevin
Dorothy & Daniel
見證幸福 >> Dorothy & Daniel
真係要好感激Bliss Wedding各人嘅專業,我先可以影到pre wedding。因天氣預測影相當天會落暴雨,但因婚期較急不能改期!多謝Freda在拍攝前不停與我聯絡及跟進天氣問題。

拍攝當天多謝阿勇、阿偉同蘭姐嘅幫忙,我哋先可以影到咁多靚相。雖然最後都落大雨,但阿勇仍然好努力咁幫我哋影相,依家睇返啲影發覺其實落雨影都幾好呀,啲相有令一種感覺、好特別、好鐘意。當然仲要多謝助手阿偉係背後默默地幫忙及蘭姐幫我化個靚妝!真心感激拍攝當天他們三人的協助!!

最後當然係多謝Freda嘅幫忙,佢即時同我聯絡各方面嘅進度,認真、專業幫我解決所有問題!
Dorothy & Daniel Dorothy & Daniel Dorothy & Daniel Dorothy & Daniel
Yan & Wo
見證幸福 >> Yan & Wo
決定結婚後,首先要做影婚紗相,於是上網看吓pre-wedding公司背景及評語,是網上看到bliss wedding公司評語不錯,於是決定去婚展會看吓。

當日去到婚展會就走去bliss wedding counter到問,貴公司有位同事立刻答到我問題還問我地幾時婚期還教我地邊個月份影婚紗相最好於是就決定該公司婚紗攝影。

到影相當日攝影師阿勇及助手都好好助手好主動幫我地拎行李,化妝師阿蘭主動問我想妝同髮型想點整,影相當日天氣真是好熱還有好多人影相攝影師阿勇及助手化妝師阿蘭一點怨言都無,攝影師阿勇好有耐性教我地擺post,化妝師阿蘭好細心幫我補妝,佢地三個真是好專業。
Yan & Wo Yan & Wo Yan & Wo Yan & Wo
Nicole & Nick
見證幸福 >> Nicole & Nick
當男朋友向我求婚後..第一時間當然就是網上搵影preweeding 資料..跟住就見到biss啦..再去門市睇資料..April就詳細解釋同介紹,April人好好..好有耐性..所有境點都好靚,好難取捨,但最終都選擇了"哈斯搭特"同玫瑰海岸"約左係2月26-27影兩日..

出發之前都好擔心天氣好不好..又怕出到來效果不好..

去到關口就見到呀偉接我們了,呀偉個人好nice.主動幫我地拉行李..等埋司機黎就出發哈斯搭特了..車程搭左差不多一個小時多..架車好舒服..訓左一個小時終於去到啦..一落車已經見到一對對新人影相了.不過我見到其他公司d婚沙好黑蚊蚊..有d就灰黑色..我敢講bliss件婚紗係全埸係最白最乾淨..哈哈..自豪中.個境好靚呀..聽說呢個係新點..好有童話feel.果到個教堂真係好靚..攝影師同呀偉好細心幫我地擺pose..^^佢地好nice..我見到有間公司個攝影師好惡..係咁話對新人..好彩我地成隊人都好好..吾係就慘啦..如果咁惡我一定無心情影..><

第2日終於無咁緊張啦..大家熟左..影沙灘同藍白屋..超凍喔..幸好呀蘭一影完就拎d褸比我著>.<攝影師真係好勁呀..角度得非常之好..明明好細既羅馬柱都影到成個足球埸咁大..呢d就叫專業啦..羅馬柱影出黎效果真係好靚呀..好高貴..本來無諗過影楓葉呀同花,但原來楓葉影出黎既效果係咁靚..好彩呀勇有帶我地去影=]影到夜晚6點幾終於完滿結束了..

整體都好好..服務一流..整個行程都非常之開心..令到我地兩個無咁緊張..終於鬆左一口氣啦..^V^多謝BLISS令到我地有個完美既婚紗攝影..期待曬相出黎既效果~~有朋友結婚一定會介紹佢地黎呀!!!!!!!!!
Nicole & Nick Nicole & Nick Nicole & Nick Nicole & Nick
Angel & Nel
見證幸福 >> Angel & Nel
一開始在選擇影結婚相的公司一無頭緒,結果在一個網上討論區發現了bliss wedding這間公司。然後就急不及待地到它的網站瀏覽,發覺它的網上照片都是客人們所提供的,風格寫實,很適合我自己的要求。結果在沒有預約的情況下就直接上門市問了。到了門市,apple細心地為我們解釋package的內容,發覺bliss wedding提供很多在深圳的主題外景可供選擇,每一個影城都各有特色,所 以很多謝 apple為我們提供很多有用的意見,讓我們可以更好地配搭攝影的景點。終於到在香港攝影的日子了,雖然那天天色昏暗,在影夜景是更下起毛毛細雨來。不過靠著攝影師的技術,仍然拍出很高質素的照片。特別是帶著微雨的夜景,拍出來的效果非常好,十分有feel呢!

另一天在深圳哈施塔特的天氣晴朗,公司安排合宜,使我們在炎熱的天氣下拍攝一整天都不太疲累。總括兩次的攝影體驗,攝影師們都十分專業多元化,化妝師細心仔細技術好,值得推介!
Angel & Nel Angel & Nel Angel & Nel Angel & Nel
Carmen & Alex
見證幸福 >> Carmen & Alex
由男朋友求了婚之後,我就開始做下research搜集看下揀邊間影Pre-Wedding。

其實坊間有咁多間Pre-Wedding的公司,花多眼亂,要點樣先可以揀到一間適合自己的公司的確有點困難。由於我們想影户外私景色多過studio,又要符合我們的budget,終於在我不斷爬文之後找到bliss wedding;它最吸引我的地方是拍攝完之後可以全數取回相底,這是很多公司都做唔到的。在2 月中的婚展join 了bliss wedding, bliss wedding的職員好細心講解package 的內容和收費,唔會好似其他公司有好多隱藏的收費,這對我們要控制budget來說很重要。

在拍攝當日,助手阿偉一早就在羅湖關口等我們,幫我們拿行李,包車到婚紗城拍攝。阿蘭好細心咁幫我化完妝之後我們就出了去拍攝,出去見到其他新娘的衫好殘好骯髒,幸好自己無咁的情況出現。由於攝影師阿勇識講廣東話的關係,方便我們大家的溝通,阿勇仲會教我們擺post,講下笑,等我們唔好咁緊張。我記得拍攝當日天氣都幾悶熱,拍攝途中我們大家都出晒汗,阿蘭好細心咁幫我們抹汗,阿偉又係咁幫我們扇風,阿勇自己都濕晒仲好好耐性咁影,我男朋友仲話其他人的攝影師好惡,幸好我們的唔係咁。

拍攝完之後大概一個多星期便可以取回相底揀相;我們都好滿意成果,朋友仲讚唔似在大陸影。多謝Bliss Wedding 的攝影團隊的專業和細心的服務,令我們有個愉快難忘的回憶。
Carmen & Alex Carmen & Alex Carmen & Alex Carmen & Alex
Cathy & Andy
見證幸福 >> Cathy & Andy
在網上搜集資料籌備結婚時,發現Bliss在數個討論區的評價都不錯,便到門市去了解詳情。April在門市為我和男朋友詳盡地解釋每個Package。租車,入場費等額外收費亦一一告知,完全沒有隱藏收費,也沒有硬銷。經過幾天考慮,最後選擇了在香港及深圳婚紗城各拍攝一天。

在香港拍攝的那一天,我們的姿勢,視綫都是由攝影師Corner教路,清晰的指示令毫無經驗的我倆能在輕鬆的氣氛下完成拍攝,在中學校園內更拍了一些充滿電影感的照片,令我們喜出望外。助理阿傑除了負責燈光,亦不停為我整理裙擺,又替我們拿行李,非常貼心。化妝師Sudeki令我妝容自然有神,全日都不停為我整理頭髮及禮服,務求我能在鏡頭內展現最美一刻。

到婚紗城拍攝的那一天,專車準時到達迎接我們。攝影師阿勇對場地非常熟悉,完全了解每個景點中最美的位置。燈光助理阿偉不但為我們打燈,還在我們化妝的時候已替我們在一些熱門景點預先排隊,令我們的拍攝過程十分順利。化妝師阿蘭很細心,化的妝容能完全符合我的要求,更採鮮花造頭飾給我以配合禮服呢。阿傑則在旁為我們拍攝花絮,那些表情鬼馬的照片很有趣,每次重温都會大笑啊!

後期的跟進亦很好,拍攝後一個多星期已可全數拿回照片,不用好像其他公司那樣要即時選相,可以拿回家慢慢考慮,要除數百張相中選出心頭好真不容易呢!的確需要多花時間,到門市選相時,Freda為我們提供了不少建議,免卻了不少煩惱。

整體來說非常滿意Bliss的服務,感謝所有團隊的協助,令我們留下了最美的一刻,Bliss Wedding 絕對值得推薦!!!
Cathy & Andy Cathy & Andy Cathy & Andy Cathy & Andy
Jennifer & Jacky
見證幸福 >> Jennifer & Jacky
未求婚前一路都覺得pre wedding對男士嚟講喺可有可無,但之後籌備婚禮,發覺無影到又好似有遺憾。 結果為咗將來,都喺影好d.

人生第一次影pre wedding, 唔知頭唔知路,去咗2次婚展,睇咗好多間店,本身有另一個fd喺第二間到影,價錢都ok,不過最後上網俾我搵到Bliss Wedding,網上comments都好正面,就膽粗粗去門市到睇版同package,傾落價錢均真,有咩收費都一五一十喺張單上寫明,十分好。原本諗住影花為主,不過香港又好少花田,結果揀咗一日深圳,一日香港。我地先影深圳,後影香港。

深圳影pre-wedding當日, 整體嚟講好滿意,職員十分pro同友善。

2位攝影師pro(其中一位喺影snap shot)+識得教我地擺post, 仲會喺轉景時講返有咩位要注意。

化妝師阿蘭勁掂,女友好滿意幾個妝同造型。

助手阿偉又好細心,有時會幫手提一提的我地一d細節位,又幫我地執返好張化妝枱,本身我地有對公仔,影完就咁放咗喺枱面就出咗去影第二套,阿偉竟然幫我地收返埋,十分讚。

跟住就影埋香港,香港以建築物為主+沙灘,影相當日十分好陽光,影出嚟d相都好靚,攝影師都十分主動教我地擺post,影出嚟嘅風格同深圳有截然不同嘅感覺,如果深圳喺走可愛路線,香港就喺偏向型格路線。

化妝師又喺好細心,好好傾,令到我地緊張嘅心情舒緩了不少。化妝set頭佢比阿蘭更好,對於女友要求都一一做到。還預備了很多靚靚頭飾配件,令造形更豐富。影相時又寸步不離,補妝執漏一一做到,非常貼身。

今次pre wedding帶俾我地很難忘愉快的經驗,Bliss多謝您^^
Jennifer & Jacky Jennifer & Jacky Jennifer & Jacky Jennifer & Jacky
Charlotte & Henry
見證幸福 >> Charlotte & Henry
選擇Bliss Wedding是因為價錢合理,而且可以取回所有相片。

因為我們在大學相識,所以很想返大學影結婚相,但又覺得如果只在香港影相的話會好悶,於是我們選擇香港+深圳的package。

香港拍攝當天,化妝師Natalie好早就到達準備,化妝技巧專業。由於我們好少企定定影相的經驗,攝影師Sam不斷指導我哋擺pose,相片出黎的效果亦好好。助手哥哥亦很友善,一路上幫我們從旁打點。由於大學的影相地點分散, 所以花了相當多的時間, 為了趕進度, 影相團隊要到下午3點幾先有lunch食, 真係辛苦晒佢地!

深圳拍攝的前兩天因為感冒發左兩日燒,一直好擔心要改期。幸好當天精神尚算不錯,只是…天氣好凍,得幾度!!!多得攝影師阿勇、化妝師阿蘭同埋助手阿偉表現專業,即使攝影場景周圍有很多其他新人同時在取景,但阿勇拍攝出來的角度都恰到好處,而且影相團隊對場地瞭如指掌, 整個拍攝在輕鬆而時間充裕的情況下完成。仲有仲有,深圳緍紗城的場景好靚! 阿蘭set的頭亦好好,相片質素令我們感到滿意!

還要多謝統籌的April很細心和專業,在不同的地方都能給予適當的意見,令整個過程十分順利~
Charlotte & Henry Charlotte & Henry Charlotte & Henry Charlotte & Henry
Connie & Keung
見證幸福 >> Connie & Keung
去年大約6月,我和男朋友到婚紗展查詢有關影pre-wedding的資料,同事April十分詳細解答我們無窮無盡的問題,而且當中並沒有任何隱藏收費,加上先前早在網上的資料搜集,所以便立即下訂單。

到3月初便是影pre-wedding的大日子,我和男朋友晚上到深圳休息,第二日早上準時到酒店大堂集合,關心問我們有否食早餐,還立刻幫我們拿行李。經過2小時的車程,終於到達我們的目的地-哈施塔特。環境十分舒服,但有點失望的是攝影師阿勇說我們先前想影的大草地因場地維修,那兒的草地都不見了,只有一片泥土,雖然沒有大草地,但多謝阿勇細心為我們拍攝.

初步了解後化妝師阿蘭便開始跟我化妝,她純熟地幫我化妝,化妝後簡直判若兩人,連男朋友都大讚,我也十分滿意當天的造型。化妝後阿勇便跟我們外出開始拍照,他十分有耐性地教我地擺不同的pose,還不斷說笑話逗緊張生硬的我們笑,就是為了拍出最美的照片。
Connie & Keung Connie & Keung Connie & Keung Connie & Keung
Carmen & Vic
見證幸福 >> Carmen & Vic
搵Bliss wedding 之前上網真係做過不少research, 因為真係好怕個d 夾硬sales同埋好多隱藏收費既公司, 但發現Bliss wedding 在網上的口碑都係正面的, 所以最終都係簡左Bliss, 因為所有plan 都係明碼實價, 同所有野都好details, 服務仲好好, 各位員工都好有耐性, 有唔明既地方都會慢慢解釋比我地聽同比意見我地。

到左影相個日, 助手亞偉已經好準時咁係度等我地同安排好車, 一見我地仲立即幫忙拎行李, 去到攝影場地婚紗城, 估唔到真係咁大, 原來要行5-10分鐘路程去每一個景點影相, 攝影師亞勇同助手亞偉都好細心, 唔駛我全日著住4吋既高爭鞋, 可以比我著住波鞋去景點, 而高爭鞋就幫我拎埋去有需要就換。影相個日天氣比預期中熱好多, 化妝師亞蘭都好好, 係身邊不停為我補妝, 同埋一路幫我擔遮等我地唔駛哂得咁辛苦, set 頭和化妝方面都好滿意。攝影師亞勇都很好, 很耐心地教我地點樣擺pose, 仲會講笑令到我地影得自然D 同無咁生硬。整體上今次PRE-WEDDING都係十分滿意。
Carmen & Vic Carmen & Vic Carmen & Vic Carmen & Vic
Yuki & Marco
見證幸福 >> Yuki & Marco
當我地決定結婚時,就開始留意pre-wedding公司,后來參加個fd婚禮,見到佢pre-wedding影得好靚,就問番佢,知道Bliss wedding呢間公司,返去同男朋友講,就決定去店舖睇下,第一次同男朋友上去,April就詳細介紹各個婚紗相套餐同場地,但我地無即時join,只是拿左報價單返屋企研究,再打電話問fd,佢話Bliss的報價名碼實價,全部相底比番你,没有其他隱藏收費還可以在家中慢慢挑選那些進行入冊,絕對冇hard-sell逼人一定要加相;所有程序包括試衫、還衫、後期製作都在香港進行。聽完發現符合曬男朋友要求,因為佢吾鍾意返大陸,只是返去一日影相。商量之后,我哋決定join佢,第二次上去就同April落訂join同選日子影相。

拍照日期決定於4月7日星期一進行,諗番拍攝前幾天一直落雨,好擔心就打左電話比Bliss公司,想取消7號拍攝,Freda就叫我地吾好太擔心,星期日再睇下天氣.到左星期日都是落好大雨,睇過天文台,都話7號會落雨閃電雷暴,我再打電話比佢,想取消改期,佢叫我吾好擔心先拿衫,等7號早上再做決定,我擔心到睡吾著,只是睡左兩個鐘。

起床已停雨,我同男朋友去深圳等待工作人員來接我們,工作人員很友善,阿偉協助我們拿東西,阿蘭替我們化妝。阿勇替我們拍照,他們真的很專業,因為阿勇會與我們商討拍攝的詳情及喜好,當我地做吾到佢要求時,佢吾會呼喝我地,會好有耐性試範比我地睇,吾似同場有d攝影師吾停大聲呼喝新人,睇到都覺得慘,拿錢買罪受,而阿蘭亦會詢問我喜歡的造型,知道我最鍾意黃色條裙,好想個頭戴黃色假花環,佢就摘黃花,整左個花環比我,呢份心意真是好感動;我著吾慣高踭鞋,阿偉知道后,就吾停幫我換鞋,我自己都覺得自己好煩,但是佢地成日的態度真是非常非常好,完全無黑面過。今天真是好開心成日都無落雨,收拾好所有行李之後,先開始落幾滴雨,攝影團隊仲將我地送到去羅湖口岸。他們的貼心服務,令到我地好滿意,在此我衷心感謝bliss wedding的所有員工,包括April、Freda、阿勇、阿蘭及阿偉,全靠你們的盡力幫忙,令我倆有一個美好的回憶

祝 貴公司業務蒸蒸日上! 能夠為更多的新人們提供最貼心的服務!=)
Yuki & Marco Yuki & Marco Yuki & Marco Yuki & Marco
Elaine & Kit
見證幸福 >> Elaine & Kit
幸福對每一位將結婚的新人來說是非常重要的,如何才能取得幸福的門匙,開啟幸福之路呢?相信是每一位準新娘子期盼的,本人亦深信幸福的路是需要各種的經歷才能得到的。

回想我與未婚夫決定結婚,開始為人生重要的婚禮作籌備,首先由訂酒席開始出發,當中酒樓贈送了婚紗相COUPON,我想了又想,應該是否選用有明星做代言人的公司呢?另外拍攝地點應是什麼地方呢?種種的疑問沖積在腦海間,一次偶然在網上搜尋,讓我發現了bliss wedding,於是我開始瀏覽這間公司的網頁及動向,讓我感到讚嘆的是一個又一個美麗的景點,讓我心動了。

最後我和未婚夫決定選bliss wedding﹗由於2013年11月份的婚紗展開始了,我們事前已咨詢公司知道他們的攤位,我們走進了bliss wedding婚展的攤位,Hedy細心向我們解說各個婚紗相套餐,具良好的專業態度,最重要是多送兩件產品,所有相底亦會歸還給我們,真的很開心呢﹗由於本人喜歡紫色的薰衣草園,於是我們選了婚紗城作為拍攝的地點,拍照日期決定於2月17日進行。

回想拍攝前的一星期開始下著綿綿的細雨,令我很擔心呢﹗到了拍攝當天,我和未婚夫一同到關口等待工作人員來接我們,工作人員非常友善,阿偉協助我們拿東西,阿蘭替我們化妝,阿勇替我們拍照,他們真的很專業,同場有很多國內的婚紗公司為新人拍攝,我在觀察時發現我們所選用的公司是最好的,因為阿勇會與我們商討拍攝的詳情及喜好,而阿蘭亦會詢問我喜歡的造型,把我變成一位美麗的新娘子,他們的服務態度相當認真﹗雖然拍攝時有點辛苦,但我相信拍攝團隊會拍攝一輯令我們感到滿意的婚紗照。

在不知不覺間天氣亦開始轉晴了!陽光照射下的婚紗城,每一個景點都變得很美麗,由走進教堂至懷舊的火車站,都令我留下一幕又一幕甜思思的回憶!取得幸福的門匙又行近一大步了!

在此我衷心感謝bliss wedding的所有員工,包括April、Hedy、阿勇、阿蘭及阿偉,有你們的幫忙,都給我和未婚夫很大的信心,祝你們工作愉快,祝願各位即將拍攝的新人也有開心的回憶!
Elaine & Kit Elaine & Kit Elaine & Kit Elaine & Kit
Lina & Kit
見證幸福 >> Lina & Kit
如果說結婚是人生的必經階段, 婚紗照則是不可免卻的前菜之一。 雖是小菜, 卻也不可小瞧, 畢竟, 它會此生跟你一起走。

頭痛的問題來了, 手頭上並沒有過多的資料。於是我發揮超水準的宅女本色 ---- 上網。剛好看到Bliss Wedding 累積了不少的好評, 剛好有婚展, 剛好Bliss Wedding也有鋪面, 剛好想著擇日不如撞日, 撞日不如順手撞鋪面。也許一切都剛剛好, 就這樣一輯兩地的套裝服務拍板了。

剩餘的日子在等待拍攝中度過。

好事總是多磨, 第一天的香港拍攝, 雨水湊熱鬧, 只得取消。 好在April細心妥當的安排, 並協助安排另一時間。 好, 又等。

到了那一天, 雖然天不再下雨, 卻相當寒冷, 在此多謝化妝師Natalie 適時細心地在沒有拍攝的時候快速遞上外套, 多謝攝影師華仔的姿勢指導, 當天拍攝遲了, 他們也毫無怨言, 不勝感激。

而深圳那一天, 阿蘭的化妝相當自然, 在攝影師阿勇的帶領下, 輕鬆地完成了, 過程相當愉快。

我將帶著期待的心情, 等待修相後的相簿!
Lina & Kit Lina & Kit Lina & Kit Lina & Kit
Clara & Derek
見證幸福 >> Clara & Derek
一直以來都唔想舟車勞頓,希望可以喺香港附近既地方搵D比較特別既地點拍pre-wedding。雖然覺得深圳既婚紗城場景非常特別,但係實左俾國內人既工作態度嚇怕,正想放棄、疊埋心水喺香港影相之際,喺一個好偶然的機會下發現了Bliss Wedding – 一個可以喺香港試衫、還衫同埋follow-up後期製作,除拍攝外「一條龍」完全唔駛經大陸既香港婚紗公司,於是諗都冇諗就即刻去門市搵April。April非常耐心咁解釋每一個地方唔同既風格、特色等等,即使最後沒有即時落訂,但佢完全冇hardsell「放我地走」,哈哈!之後去到婚展既時候,April都不厭其煩咁再一次解釋package既內容,又俾左好多product我地睇,而我地亦都順理成章地join左佢地香港加深圳既package。

深圳拍攝當日攝影師阿勇、化妝師阿蘭同埋助手阿偉一早已經喺火車站附近既集合地點等我地。阿蘭的化妝技術十分出色,非常著重和新娘子的溝通及會主動提出意見,務求能夠設計出最適合的造型配合我的需要。喺拍攝期間,佢更加不時為我補妝及印乾汗水,十分細心。而助手阿偉亦都十分落力及有heart,除左幫手攞攝影器材之外,亦都幫我地攞住D隨身物品同埋拍攝道具周圍走黎走去。不得不提既攝影師阿勇十分專業,喺當日不同既場景都有同我地brief應該點樣擺pose,又教我地點樣去就猛烈的陽光及拍照時應該採取的角度,令到照片出來既效果非常有水準。雖然拍攝場地當日既新人實在好多,但佢同阿偉都好醒目快快手手同我地排隊霸位,埋位前亦都教我地點樣擺pose,就位等等,可以「食盡」D拍攝時間,一秒鐘都冇浪費。

Bliss Wedding 的「全包宴」可以話係佢既一大賣點,除饍食及交通之外,基本上絕對無其他隱藏收費,非常均真。再加上所有底片全包,絕對唔需要擔心俾人「加相」「劏到一頸血」,非常適合好似我地呢D怕唔好意思,好驚「衰心軟」既新人!
Clara & Derek Clara & Derek Clara & Derek Clara & Derek
Candy & Yan
見證幸福 >> Candy & Yan
影相,大家可能覺得係一件好簡單的事︰對著鏡頭,笑一笑,按一下快門,完成。但是,偏偏我和我的未婚夫就是不懂面對鏡頭。而拍 Pre-wedding 就是頭幾個我們要處理的大大難關。

打從去年三月的婚展會,每次的們都被 Bliss 的產品、拍攝境點等等所吸引,每每都會停下來,再問一埋有關拍攝的問題。而員工都會十分耐心去解答。當然,我們最終都是揀選了 Bliss 作為拍攝 Pre-Wedding 的公司。

而有很多朋友都提醒我們,Pre-wedding 公司的禮服選擇比較少。但我們發現 Bliss 的禮服選擇十分多,而款式十分多。讓拍攝時可能做出不同的造形。

拍攝當日,化妝師、攝影師及助手都十分照顧我們。因為知道我倆不懂得笑,攝影師不停的「搞爛Gag」,好讓我們可以順利拍攝所以地方的照片。

真心一句,幸好有 Bliss 一班好好的員工,由產品介紹、揀選禮服,以至拍攝當日,化妝師、攝影師及助手都十心悉心照顧我倆。令拍攝當日十分順利。感激每一位為我們服務的員工。
Candy & Yan Candy & Yan Candy & Yan Candy & Yan
Carmen & Chris
見證幸福 >> Carmen & Chris
自從當我和男朋友決定結婚之後,我地就不停上網搵資料,結果經過朋友介紹和極力推介後,我同男友都決定左揀位於太子始創中心既bliss wedding...... 當我地去到門市睇相揀地方拍攝,心大心細既我多得April詳細介紹同比意見,終於揀在婚紗城(April好能夠講出每個地方既特色)。 而且我地big day較急,唔洗一星期April已經比到試衫期同拍攝期我地(好有效率!!)

到左試衫個日,由於要就我男友番工,試衫的同事特登早開始左比我地(好體貼),試衫既時候,工作人事好體貼,比左意見我之餘,又會再提我影相當日最好帶d咩去。好快我就揀好,試好衫,因為d款好大都大體得黎就唔會誇張,岩曬我地香港人口味。

到左拍攝個日,助理好准時去到集合地點接我地,上到架車又好舒服,我同男友都舒服到訓著左,哈。去到婚紗城,d景點好令呀,化妝師呀蘭好專業同體貼,一路問我有無咩特別要求,又會同我傾下計等我放鬆,最後化既妝同髮型都好自然又大方。

到左正式影相,攝影師呀勇好專業,知道我同男友都好緊張,會耐唔講下笑話引我地笑。影個陣,又會示範下點擺pose,所以我同男友都愈影愈放鬆。我地都睇得出呀勇對自己的作品都係好有要求。

而助理哥哥都好好人,由於影個日好凍,一影完佢會主動比外套我,又會細心禁幫我整好條裙。

好多謝bliss wedding各工作人員,希望快d有令相睇!^w^
Carmen & Chris Carmen & Chris Carmen & Chris Carmen & Chris
Bobo & Kenny
見證幸福 >> Bobo & Kenny
當我同我男朋友決定結婚的時候,我第一時間第一件事就系揾pre-wedding的資料,最初上網揾左好多間都唔合我心水,最後俾我發現左Bliss,睇左D評論話Bliss會將所有底片俾翻我地,收費合理,絕無任何隱藏收費。當我決定左揀Bliss,就去左門市,同事April小姐好有耐性咁解答我地所有的問題。因為我地揀的Package系翻內地拍攝,他們更有待訂酒店的服務,十分細心。

到左拍攝當日,攝影團隊一早就去到我地入住的酒店接我地,助手阿勇好細心咁我地攞行李,經過大約1小時的車程就到達今日的目的地。之後化妝師阿蘭就幫我化妝,無論系換衫定轉造型她都好細心,造型我都好滿意。化完妝就開始影相,攝影師阿勇好風趣咁氹我地笑,仲教我地擺唔同的pose。随着太陽落山意味著我地的拍攝即將完結,收拾好所有行李之後,攝影團隊仲將我地送到去羅湖口岸。

真系好感謝Bliss攝影團隊的貼心服務,俾左我地一個難忘的攝影過程,Thank you so much!!
Bobo & Kenny Bobo & Kenny Bobo & Kenny Bobo & Kenny
Vivian & Leo
見證幸福 >> Vivian & Leo
影一輯好的pre-wedding對我來說係結婚最重要的,因為可以留下美好的回憶。我在婚紗展及上網攞左好多資料做比較,最後選擇左Bliss Wedding - 影香港及深圳各一天。Bliss Wedding的報價相當化算,而且没有其他隱藏收費令你最後超出預算,名碼實價。最重要的節省許多時間,我倆是大忙人,Bliss Wedding所有程序包括試衫、還衫、後期製作都在香港進行,還可以取回全部底片,在家中慢慢挑選那些進行入冊,絕對冇hard-sell逼我們一定要加相,佢地的安排完全令人喜出望外,特別要多謝April細心的講解,由落訂、試衫、影相日的安排、還衫及後期製作每一個地方都解釋得一清二楚,真的非常滿意Bliss Wedding的服務。

香港的拍攝日十分順利,攝影師Corner、助手阿傑及化妝師Sudeki都很專業。我倆面對鏡頭都十分生硬,但是Corner教擺pose之外還會攪氣氛,令我們很快就可以全程投入,相片有很好的較果; 很喜歡Sudeki為我設計的髮型及化妝,拍攝其間經常替我們補妝及整理禮服; 也很感謝阿傑因為整天都要麻煩他幫忙拿東西和擺好禮服。

深圳拍攝當日攝影師阿勇、化妝師阿蘭同埋助手阿偉一早已經喺火車站附近既集合地點等我地。佢地好主動幫我地搬行李上車,十分細心。阿勇很耐心地教我們如何做動作,為拍下最好的角度不措東奔西跑,攝影技術很專業,相片出來的較果令人十分滿意; 阿蘭當日很細心地摘一些鮮花做我的頭飾,我十分喜歡呢; 阿偉同樣也很專業,配合攝影師呀勇合拍的用反光板,替我們打點行理,指示我們影相的post要笑及挺直。

Bliss Wedding的服務真的物超所值,全靠你們的盡力幫忙,令我倆有一個美好的回憶,非常多謝你們。
Vivian & Leo Vivian & Leo Vivian & Leo Vivian & Leo
Tina & Thomas
見證幸福 >> Tina & Thomas
感激Bliss Wedding的所有曾經協助過我們的工作人員,因為有你們的幫忙,才可令我們的婚禮更添完美。

當男朋友求婚的一刻開始,我倆便開始為2014年12月19日這個重要的日子籌備。而當中最最最重要的一環~選擇婚攝公司拍攝我們婚紗照!老實說真的很頭痛,單單是在婚展會場地中,於每間公司的攤位前逗留數分鐘,欣賞和參考一下擺放出來的作品,已經花了我們2天的時間!到婚展結束後,結果當然是空手而回,仍然毫無頭緒。

幸好經熟人介紹下,認識了Bliss Wedding。當看到他們的婚照後已經很喜歡這種風格,再了解公司背景後,我和男朋友很快便決定選用Bliss Wedding!除了風格是我們喜歡的,最重要是除了拍攝當日需要到深圳外,其他事項全都可在太子門市中進行!這真的非常方便、適合想在深圳拍婚照的香港人,尤其是相方時間難以遷就的新人。真的省卻很多時間和車費。

由講解資料,拍攝到可取作品,每一細節我們都非常滿意。在此要特別多謝以下的工作人員:

攝影師阿勇: 多謝你的一雙巧手和專業,還有我想說溝通真的非常重要!你用了最簡單易明的指示,教導我們擺出各種動作,拍出最美的一面。你還經常’搞下爛gup’逗我們笑,令我們帶著愉快的心情完成整天的拍攝。看過相的人都感受到相中人的笑容都是自然流露,發自內心,幸福的笑。真的很謝謝你!

化妝師阿蘭: 多謝你的一雙巧手和專業,幫我和男朋友化了一個自然漂亮,看上去精神奕奕的妝容。其實我沒有概念要做什麼樣的造型,全都交給你發揮和設計。結果出來的效果,每一個造型我都很喜歡,與婚紗、晚裝很配合。另外還有我自己帶去的晚裝因為減肥瘦了變得鬆了不合身,你很細心的為我修好到很貼身,令拍出來的效果更修身。真的很謝謝你!

助理阿偉: 多謝你賣力的幫助。每次轉換拍攝場地,你都總是第一個,帶著沈重的道具,反光板等等,馬上衝到下一個位置,準備好等我們。拍攝中你也多次提醒我們的錯漏和細心地為我舖好婚紗,晚裝的裙擺。真的很謝謝你!

門市的姐姐妹妹們: 每次都要麻煩你們更改預約時間,真的很不好意思。多謝你們的詳細講解、細心及不厭煩的提示我們每個進度需要準備的事宜。

在此再一次衷心多謝每位幫助過我們的Bliss Wedding員工。

祝 貴公司業務蒸蒸日上! 能夠為更多的新人們服務!=)
Tina & Thomas Tina & Thomas Tina & Thomas Tina & Thomas
Kiyan & Nick
見證幸福 >> Kiyan & Nick
剛開始從各方面搜羅有關 Pre-wedding 的資料時,的確令我們不得不謹慎挑選,一來不想因為隱性消費而超出預算,二來擔心拍攝出來的質素跟參考照片有差異。由於我們不考慮於本地拍攝,若專程啟航去外地拍攝的話,則存在著難以預測的風險,故此我們選定到鄰近的深圳拍攝。深圳有不少駐當地的婚紗攝影公司,但當考慮到拍攝過程中需往來兩地時,碰巧從網絡上得悉 Bliss Wedding 非但提供深圳攝影服務,最重要的是在香港設有門市以便跟進,這樣的確可以省卻不少煩憂。

拍攝當日是寒冬下的陰天,未能拍到藍天白雲是有點可惜,幸好並沒有下起雨。起初我們表現緊張,幸得化妝師精心地為我們造型,攝影師仔細地指導每個姿勢,助理專業地利用燈光營造出如期的效果。期間,攝影師因應場景的現場實況,替我們作出適當的調動,反而有意外收獲。由於冬季日短夜長,我們換上最後一套衣服後,行程略為緊湊,眼見天已漸黑,我們擔心拍攝出來的效果會很生硬。借助燈光的調和之下,攝影師及助理不忘測試數次,務求不受環境所影響。

Bliss Wedding 提供底片全包是一大優勝之處,使我們可以把當日的過程完整紀錄。取得底片後,照片風格自然樸實,相信稍作精修處理後,定必錦上添花。至於選相過程中,幸得門市職員耐心地提供協助,即時把每一個細節跟進妥當,不厭其煩地講解後期製作的流程,讓我們清楚瞭解。

最後,感謝 Bliss 團隊的專業服務及各方面的配合,包括婚展 Karmen、門市部 April、攝影師阿勇、化妝師阿蘭、助理阿偉,以及後期製作的設計專員。
Kiyan & Nick Kiyan & Nick Kiyan & Nick Kiyan & Nick
Florence & Sing
見證幸福 >> Florence & Sing
We have a great experience in Bliss Wedding Photography. It was our first time to take the pre-wedding photos. We have done some researches on choosing the photography companies for a while and finally decided to choose Bliss because the reputation is good; package is valuable and the price is reasonable.

We chose to photo shoot at Shenzhen. The weather on that day was sunny. We firstly went to show room to change clothes and make up. The make up staff was very detail minded and helpful, she helped to match the make up with my styling; dressing the clothes in the best outfit. During the shooting, she always helped to take care of my make up and provided appropriate guidance.

The photographer looked young but professional. He provided many useful skills on pose and good suggestions on taking our photos nicer. I became contrived when taking photographs, but after his advice, I feel much relax and was confident to face the camera in an easy way. There are one assistant to carry the properties and take care of the belongings, thanks for his assistance to make our shooting smooth.

The time for photo shooting is good enough and we still can have spare time to take rest and have lunch. Overall, the staff there were very experienced and gave us a lot of useful tips on how to take a good pre-wedding photos. I love the shooting experience and is very happy to see the beautiful pre-wedding photos in result.
Florence & Sing Florence & Sing Florence & Sing Florence & Sing
Poyce & Edison
見證幸福 >> Poyce & Edison
《很好的Pre-Wedding體驗》
上網搵pre-wedding既資料時,無意中睇發現Bliss Wedding,有好多好評,睇到大家post出黎d相都唔錯,就決定選Bliss Wedding影Pre-Wedding。

店長April服務態度非常好,由初初上門市查詢,到後期製作,每次都講解得好詳盡,而且好細心同專業。她甚至係我選相時會同我逐張逐張相一齊睇,連我無留意的地方都留意到,建議我邊d位要執相,選邊d相做油畫相架出來的效果最好,會好主動提出建議,我覺得肯花時間去做呢件事,真係值得一讚。

另外要讚既係攝影師阿勇、助手阿偉及化妝師阿蘭,佢地令整個拍攝過程進行得十分順利。D相影出黎既效果都好靚好自然,整體非常滿意。
Poyce & Edison Poyce & Edison Poyce & Edison Poyce & Edison
Anne & David
見證幸福 >> Anne & David
當男朋友向我求婚以後,我一直都在網上或facebook尋找pre-wedding的資料,直到有一日我無意中在網上看見Bliss Wedding。見到Bliss Wedding的評價很高,價錢合理和絕無取巧。

於是我就send email 問問資料,其後還落shop去了解詳情。April 的講解很詳細,亦都很專業,於是當日都join 了package。後來因為揀衫有少少問題,April 亦都很配合我們,盡量去幫助我們解決問題。

直到攝影當日,攝影師阿勇,助手阿偉很準時在關口接我們,然後與司機和化妝師阿蘭會合。阿蘭的化妝技術很出色,化得很自然,很專業。又會問我心目中想要什麼的造型,盡量去配合我的需要。又會幫忙換衫,真的服務周到。在拍攝期間,她還會隨行,幫我補妝或其他需要。助手阿偉亦都很落力和專業,幫我們保管財物,攝影道具,打燈,幫忙提點我們拍攝時的不足(如:笑容和挺直等等),真的很盡責。攝影師阿勇的攝影技術很專業,教授我們擺很多不同的pose,拍照時取角度和景物亦都相當有水準,又成日提點我們笑和挺直,還有其他,十分盡心盡力。因為拍攝當日人頭湧湧,幸好有阿勇和阿偉去霸位,我們先可以順利拍到想要拍的景點,真的很感謝他們。因為我成日擺pose也擺不好,腰又不夠直,笑容亦不足夠。我有幾次都表現得有點兒不耐煩,但是阿勇和阿偉很包容我,很盡心去幫助我,我真的很欣賞他們的專業。

因為有好的團隊,我們才可以順利拍攝。再一次多謝Bliss Wedding的團隊,多謝你們的盡力幫忙,給我們一個美好的婚攝旅程。現在我很期待我們的製成品。
Anne & David Anne & David Anne & David Anne & David
Bowie & Lawrence
見證幸福 >> Bowie & Lawrence
當我地決定結婚之後,第一件要做的事就是要找pre-weddindg 留下最美的回憶!!但我地去到婚展搜集資料時發現,太多種類不同的pre-weddindg package 令到我地花多眼亂...表面看上去個個都差不多, 但實際上有很多考立明目的收費、不同款式的禮服又要upgrade、相底又未能全部取回,呢D通都都令地猶豫不定,但有一次我地係討論區佢都個post 話Bliss Weddindg ok,就去門市試查詢一下有關資料啦^^

去到門市April 好細心為我地講解,佢比左好多意見我地,例如我地想影教堂、花海,海岸呢D場境去邊度會靚D,試禮服咩色會較Sharp,相底能全部取回,她讓我地都好清楚了解要注意的事項,而在價錢合理之下,最後我們決定join Bliss.

直至Pre-wedding 當日,好感恩天父讓我地有一個好好的天氣、藍天白雲,其實之前一星期還在打風,我們還擔心花海不夠美,擺post 不夠自然,太早起身會一面倦容,當我地遇到攝影師呀勇、化妝師呀蘭同助手呀偉,呢D問題都不是問題,去到大陸婚紗城令我地覺得好似去旅行一樣,呀勇佢教我地擺個好自然post 成日提我地露齒笑,手放那裡最自然,令我倆一同享受拍攝,呀蘭好細心,佢會同我未婚夫修眉,撲上少少粉底,我倆化妝的過程剛好用了二個時,呀偉很專業,為配合攝影師呀勇合拍的用反光板,指示我們怎樣扼著對方的手、替我們打點行理...

這些事都令我們感到他們很專業、細心,我們十分滿意這次拍攝!而且效果亦是我們預期中好,好開心!!真的很感激這次的服務!
Bowie & Lawrence Bowie & Lawrence Bowie & Lawrence Bowie & Lawrence
Hang & Eva
見證幸福 >> Hang & Eva
去年大約5,6月,我和男朋友到位於太子的門市查詢有關影pre-wedding的資料,同事April十分詳細解答我們無窮無盡的問題,而且當中並沒有任何隱藏收費,加上先前早在網上的資料搜集,所以便立即下訂單。

到11月初便是影pre-wedding的大日子,我和男朋友早一晚到深圳休息,當天早上8時在羅湖關口等,不知是否前一晚食物不潔,導致腸胃不適,我們跟預定的時間遲了一點,但助手亦然十分有禮,還立刻幫我們拿行李。經過2小時的車程,終於到達我們的目的地-哈施塔特。環境十分舒服,但有點失望的是攝影師阿勇說我們先前想影的大草地因場地維修,那兒的草地都不見了,只有一片泥土。

初步了解後化妝師阿蘭便開始跟我化妝,她純熟地幫我化妝,化妝後簡直判若兩人,連男朋友都大讚,我也十分滿意當天的造型。化妝後阿勇便跟我們外出開始拍照,他十分有耐性地教我地擺不同的pose,還不斷說笑話逗緊張生硬的我們笑,就是為了拍出最美的照片。

隨著太陽開始下山,我們的拍攝亦完結了,當天拍下二百多張照,應該都是我們影一年有多的數量了。
Hang & Eva Hang & Eva Hang & Eva Hang & Eva
Sidney & Ray
見證幸福 >> Sidney & Ray
當決定結婚後,就開始搜集pre-wedding 資料,由於在毫無頭緒的情況下,上網尋找資料時都花了很多時間亦很花多眼亂,最後在討論區發現到Bliss Wedding都受到不少網民的稱讚,看到Bliss Wedding的產品風格是我很喜歡的,於是我和男朋友到門市查詢。

April很詳細講解每個package,雖然我們沒有即時決定,但我們再去門市時,April亦不嫌其煩再為我們講解多次package的內容。到影相前一晚,April特意致電前來提示我們需要注意的事項,見到April很用心為每個客人,我們有很多疑問時,她提供了很多專業意見,幫助了我們很多。

亦要感謝攝影師阿勇、助手阿偉及化妝師阿蘭的盡心,他們令整個拍攝過程得以順利進行。在拍攝場景要排隊輪候時,阿勇都不會浪費排隊的時間,在場景的周邊拍攝,效果很好。阿偉要為我們打燈、換道具,又要為我們保管財物,辛苦他們,拍攝出來的相片很滿意。最重要是化妝師阿蘭,她為我設計幾個髮型都我很喜歡的,又不時為我髮型執整及補妝。我男友很讚賞阿蘭為我的化妝設計。
Sidney & Ray Sidney & Ray Sidney & Ray Sidney & Ray
Ankie & Angus
見證幸福 >> Ankie & Angus
選擇婚紗攝影公司是一件令我們頗為頭痛的事,因為要找到一間能合乎自己各方面要求的婚攝公司實在有點困難!因此,我們在這方面做了很多資料收集,期間發現了bliss wedding ,除了評語不錯外,產品內容亦相當吸引!於是到門市了解更多產品詳情。

April 詳盡地為我們介紹不同的攝影套餐,所有內容及價錢亦解釋得一清二楚,沒有任何隱藏收費。了解過後,我們決定參加他們的深圳及香港攝影套餐。

由於沒有經驗的關係,如何擺甫士便成為我們最擔心的一環。直至拍攝完畢後,我們才發現這擔心是「多餘」的!攝影師不但教導我們如何做出不同的動作及表情,而且在拍攝其間亦會不斷逗我們開心,令我們既輕鬆又自然。化妝師當天亦因應個人喜好及要求用心地設計每個造型,出來效果相當滿意!

多謝Bliss Wedding 攝影團隊的專業及貼心服務,令我們有個愉快的拍攝體驗!April 的主動聯絡及事後跟進,令我們整個過程得以順利完成!
Ankie & Angus Ankie & Angus Ankie & Angus Ankie & Angus
Sze & On
見證幸福 >> Sze & On
經朋友介紹下認識了BLISS WEDDING, 於是就在網上搜尋一下有關資料。發覺BLISS WEDDING 的相片拍攝很吸引, 而且在不少討論區都受到網民讚好,於是決定選此為我們拍攝婚紗照。到達門市後, April 很詳細地為我們講解每個拍攝場地, 給我們意見作選擇。

終於到了拍攝當天, 攝影師阿勇及助手阿偉一早便在等候我們, 非常準時。坐了大概半小時車程便到達目的地, 可惜當時卻下著微微雨, 我們擔心得很。不過攝影師阿勇亦都冒著微雨為我們努力拍攝, 又給我們意見哪一個姿勢的拍攝效果最好, 而助手阿偉又會幫我們拿行李, 拿道具, 謝謝你。化妝師阿蘭又不時在旁邊幫我補妝, 又詢問我喜歡什麼style, 十分細心。幸好, 天公造美, 很快就停雨了, 令我們的拍攝能更順利。到了拍攝花的時候, 阿蘭又會幫我搽點蚊怕水, 很貼心,又會摘些鮮花為我作頭飾, 令拍攝效果更自然, 我十分喜歡。拍攝過了大半天, 我們都累了, 沒了笑容。此時, 阿偉及阿勇又會引我們笑。

選相當天, April給了我們很多意見, 協助我們選相。最後, 多謝BLISS WEDDING 為我們留下美好的回憶, thank you so much!
Sze & On Sze & On Sze & On Sze & On
Amy & Wai
見證幸福 >> Amy & Wai
由決定了結婚的日子後,我們開始在網上尋找摄影公司的資料,找到了Bliss Wedding,網上的留言都是好評如潮,於是我同先生到了Bliss Wedding的門市,April好耐心詳盡地為我們解釋,而且所有的收費已列明在合約內,絕無額外收費.

到了拍攝當日,亞偉一早在約定地方等我們,還主動幫我們拿行里,約坐了一個小時的車程,就到了婚紗城,亞蘭幫我化妝,換衫,其間還會問我意見,喜不喜歡她為我配襯的飾物,摄影帥亞勇耐心地教我們如何做動作,由於我們太緊張,亞偉同亞勇都會同我們講笑,令我們放鬆了許多.

拍攝其間,他們頂着大太陽為我們拍攝,但到下午突然下起了雨,他們都先為我們擋雨,也不顧自己已濕透了,上天好像被他們的專業感動了,很快就停雨了,當天的拍攝就像我們一起去旅行那麼愉快.

當拿到了所有相片的檔案,我急不及待地給朋友們看,他們都讚不絕口,謝謝Bliss Wedding,為我們留下美好的回憶.
Amy & Wai Amy & Wai Amy & Wai Amy & Wai
Na Na & Denny
見證幸福 >> Na Na & Denny
距離結婚還有大半年,係時候要影婚紗相,但經過一輪的資料搜集╴我們最後選了Bliss Wedding。原因是價錢合理,拍攝完後全部相片交回給我們,而且服務一流, 網上評論亦一致讚好! 最重要是APRIL的服務讓我們安心又放心,她知道我們的時間非常趕急,於是很快便為我們安排攝影司、婚紗等╴十分有效率。而且也很細心為我們解釋當日要注意的地方,在此謝謝你:)

除了門市職員APRIL詳盡講解,非常有耐性, 而且拍攝完還可以將全部相片帶回家慢慢選擇,選出喜歡的相片入相簿,無需即時決定╴從客戶丟角度出發。

另外╴攝影服務團隊非常準時,團隊對我們照顧有加。 攝影師親切友善, 化妝師細心,每個造型都給我很多意見 攝影師和助手專業,在拍攝其間給我們很多意見,令到我們的拍攝進度十分順利。

在這裡…我要多次多謝Bliss Wedding每一位職員…Thank You!
Na Na & Denny Na Na & Denny Na Na & Denny Na Na & Denny
Emily & Ming
當初我地想影婚紗照之前已經四周圍打聽及搜尋資料,及後同朋友傾計時佢向我地推介貴公司BLISS WEDDING,跟住我地就上網搜尋發現貴公司的攝影質素、產品及價錢亦合理,已經符合我地心目中既要求,加上新推出的景點亦非常吸引我倆,我地就上到門市查詢一下當中細節。經店員APRIL專業及有耐心的講解所有行程及細節後,我地已即時報名預備一個期待十足既旅程。

終於到左影相果一日啦約定左8點係出關處度等,攝影隊伍亦非常準時唔使我地等,仲好主動幫我地將行李擺上車,十分細心.跟住就向我地逐一介紹當日的攝影隊伍,有攝影師呀勇,化妝師呀蘭,助手呀偉同埋司機大哥.經過個多小時車程我地到達左哈施塔特攝影區,全靠各方準時及司機的技術我地算早到既一批,原因是可以揀到間位置較好的化妝間及時間早較小其他人入鏡 (我地撞正國內黃金週去影呢) 經過呀蘭同呀偉兩位幫我地化妝及set頭後終於出去影啦,呀勇每到一個場景時都會向我地簡單的講解下點影取咩角度等再問我地意見,當然我地一聽佢講解後都十分滿意因為相信佢既專業嘛。

影到咁上下發覺愈來愈多攝影團體到來影婚紗相,果一刻我先發覺我地好好彩呢一開始趁住少人影左幾個熱門位先,見到其他攝影隊要排隊等一個位既時候使我更加的信服。大概到中午時份,我地一路影一路出汗,其間呀蘭同呀偉一方面要幫我地保管貴重物品,打燈之餘亦不停幫我地抹汗及補妝,而呀勇都周圍走又爬上爬落幫我地尋找最佳的攝影位置,辛苦晒各位!

最後門市揀相,當我地不知道點揀好,好在April俾啲意見及講解排版產品,她既詳細解釋先順利完成,在此感謝你的幫忙!多謝bliss wedding的團隊專業服務態度,值得一讚~^_^
Emily & Ming Emily & Ming Emily & Ming Emily & Ming
Wing & Wing
見證幸福 >> Wing & Wing
男友和我搜尋影pre-wedding的時候, 在網上討論區看見Bliss wedding有很多好評, 就決定去門市查詢。April給了我們不少有用的意見, 最後join了哈施塔特的package。

我們的婚期其實頗近, 但整個八月都有颱風, 改了三次期才能拍攝, 真要謝謝April幫我們, 甚至一次因早上6時仍是大風雨, 他們也是不厭其煩為我們改期!

拍攝當日, 團隊們十分準時接我們, 他們給我的第一印象是年青, 但很專業。我平日甚少化妝, 謝謝阿蘭給我意見, 又問我心目中的造型, 有甚麼要注意的。我的妝化得很自然, 而且阿蘭的技巧很純熟, 每個妝都很快就完成。她服務也很周到, 除了不時為我補妝外, 天氣熱時還晢我抹汗, 真細心。那天是週末, 哈施塔特人山人海, 謝謝他們為我們霸位, 攝影師阿勇技術又高, 眼見附近都有一對對的新人, 經他用不同角度拍攝後, 在每張相中都只在我們這對主角。印象最深刻的一張相, 是他為了找最美的角度, 整個人都躺在地上了, 拍攝出來的效果, 亦是我們最滿意的一張!另外, 要謝謝助手阿偉為我們打燈, 當我們笑得累了還引我們發笑!

上個月已取了所有照片, 每張都很滿意!我身邊的朋友都說很美, 很超值, 大家都很期待製成品!
Wing & Wing Wing & Wing Wing & Wing Wing & Wing
Amy & Carter
見證幸福 >> Amy & Carter
在最初揀選Pre wedding攝影公司時,我就做了很多資料搜集,上過不同討論區看看各新人對不同攝影公司的評價。我發現Bliss Wedding在各方面都得到很高的評價! 我們再親自上門市看他們的產品,April將所有資料都介紹得很詳細,更重要是將價錢及產品解釋得清楚,絕無隱藏收費! 而且他們的雙子相簿很值得推介!

拍攝當天是難得連續幾日陰天下雨後的一個大晴天! 攝影師、化妝師、助手及司機準時到達等我們了。一個鐘車程後就到達拍攝地點。化妝師阿蘭很用心為我每一套服裝設計不同造型; 攝影師阿勇及助手阿偉亦很盡力為我倆捕捉攝影的表情及角度。看到每一位工作人員都汗流浹背的,我們真的覺得他們很盡心盡力! 雖然我們很曬很熱,他們比我們辛苦多了! 當然拍攝出來效果很理想! 我們都很喜歡!

最後,我們衷心推介 Bliss Wedding 給各位新人! 希望你們都跟我們一樣,拍得一輯靚靚婚紗照~
Amy & Carter Amy & Carter Amy & Carter Amy & Carter
Grace & Dave
If i was asked to describe the experience we had with Bliss wedding, it would be along the lines of, professional, efficient, value for money and great customer service. The whole experience from end to end was no doubt a lenghthy process and honestly speaking was not looking forward to it considering the coditions we had to undergo during the photoshoot (33degrees celcius day).

But in such capable and talented individuals it was almost like "a walk in the park". Breaking it down to the individuals we came in contact with. Initial point of contact was obviously the sales person from the HK branch. Being professional and knowing her stuff won her our business. when she knew that we were tourists and have never been to Shen Zhen (photoshoot location), she offered us an additional staff from HK to tag along to ensure that we dont get ripped off along the way. The additional staff happen to also be a professional cameraman.

'Two is better than one' as they say, we basically got more than we bargained for. Now, thats what i call great customer service.

So we had a 5 person crew in Shan Zhen. In brief, each of them knew exactly what needed to be done and did it to the best of their abilities. Special thanks to cameramen and make up artist (very talented in my opinion). Job well done : )Clear instructions from the cameraman (Yung) made the finish product seem like we were experienced models I have yet to see my fiancee' that gorgeous with such beautiful make up and elegant hairdo by the makeup artist (fafa). All in all, we definitely had an exhausting yet memorable day.After photoshooting, the shop assistant (April) helped us a lot on photo selection which really made the whole process a lot easier for us.

To all staff who has helped us: Thank you again for giving us such a great and unforgettable experience!
Grace & Dave Grace & Dave Grace & Dave Grace & Dave
Asuka & Kelvin
見證幸福 >> Asuka & Kelvin
在網上已見到bliss wedding的評語不錯, 已直接到門市取單張及問詳情,當時的April都詳細地解答我們的疑問, 誠懇的態度令我們的信心增加. 她的服務態度真的很好, 無論是影相前或後都有給我們寶貴的意見!

而在拍攝當日, 無論是化妝師阿蘭, 攝影師阿勇和助理阿偉都很主動與我們溝通, 盡量令我們放鬆, 可以好好享受影相的過程, 令人感動的是他們十分照顧我們, 例如影相當天天氣一般,落雨時他們寧願自己弄濕也不希望我們淋雨. 然而, 令影相整個過程都開心愉快!

特別感謝阿勇了解我們的要求, 有耐性地指導我們擺出各樣動作, 令影出來的相片效果令人滿意, 十分期待!

我們亦很感謝阿蘭用心地設計每一個造型,相比同場的其他新人,更顯出蘭的技巧出眾和用心!慶幸當天選擇了bliss wedding,無論他們任何一個員工的服務都令人滿意感動!
Asuka & Kelvin Asuka & Kelvin Asuka & Kelvin Asuka & Kelvin
Alice & Bryan
一開始,對於婚紗攝影,我倆是毫無頭緒的!根本不知從何開始,如何選擇!只係知道大部份人都係去婚展、朋友介紹…等等,但我地最怕一大堆資料,一大堆人湧埋黎,根本就只會令你唔舒服,點揀到野架!所以我地決定用最簡單既方法,就咁網上搜尋,就打「婚紗攝影」,當然又係一大堆介紹啦!睇咗幾個都係嗰D香港STANDARD 既公司,唔多啱心水,咁就繼續睇落去啦!就俾我睇到「BlissWedding」,CLICK 入去網址,又估唔到咁多野睇!D相靚,價錢公道!PACKAGE 都係我想要既野!咁我地就一於預約去門市聽下啦!去到門市,雖然細細間,但D產品睇落去都幾靚,職員April超nice,經過佢詳細講解後,我倆都一致裁定,婚攝係佢LA!後尾就係婚展JOIN埋深圳香港package添!都估唔到我地係完全冇COMPARE過其他公司既情況底下決定了!起初都有D擔心,但當影完相後,顧慮就冇晒LU!點解呢?

<拍攝編>選擇咗深圳香港,希望唔同攝影師可以影到唔同風格架!又估唔到,真係影到我倆想要的STYLE 喎!影兩日,其實個天都唔係幾鍾意我地!都係陰天兼落雨,但好彩都唔係全日落,兩地既工作人員都好好,深圳攝影師阿勇同我地溝通得好好,先了解我地想點影,又俾好多意見我地,香港攝影師阿Sam好專業,我地想佢影得型格D,都盡量做到而且教我地好多POSE!兩地化妝師既手勢我都超滿意,都化得我好靚靚添!兩日既拍攝雖然好攰,但都令我倆好愉快。

<揀相編>估唔到影完無幾耐就可以拎到相,仲可以拎返屋企自己慢慢揀!Bliss Wedding April好耐心地同俾好多意見係我地揀相方面,依家好期待見到制成品,相信我倆一定滿意。最後,Thank you Bliss Wedding 既工作人員,今時今日係要有咁既工作態度先得既!
Alice & Bryan Alice & Bryan Alice & Bryan Alice & Bryan
Carmen & Gary
我們選擇Bliss Wedding 的原因是網上討論區獲得不少好評, 後來在bliss wedding網頁中看到攝影師為新人所拍攝的婚照都十分滿意, 加上他們的收費十分合理及可以取回所有底相, 而且職員April耐性地向我們詳盡講解整個拍攝過程, 最後我們選擇婚紗城作為我們拍攝地點。

還記得拍攝當日當天的天氣十分熱, 司機, 攝影師阿勇, 化妝師阿蘭及助手阿偉一早已到達等我們。阿勇的安排令我十分安心, 拍攝時又專業, 之前亦會詢問我們喜歡的風格等。

在拍攝期間, 阿勇一邊拍一邊流汗, 而且經常提點我們怎樣擺姿勢。阿蘭很專業地幫我們化妝, 補妝, 拉裙, 而且更主動幫我們抺汗。她十分細心地在附近拿真花做頭飾, 令我十分窩心。阿偉幫我們看管私人物品,拿取拍攝道具及打燈, 十分勤力。最後, 我們在輕鬆的心情下完成了。

總括, 我要感謝所有工作人員,包括門市同事April及攝影團隊,你們的細心, 友善及專業的工作態度,讓我擁有一輯值得珍藏的漂亮婚紗照,謝謝你們。
Carmen & Gary Carmen & Gary Carmen & Gary Carmen & Gary
Kian & Windsor
記得最初在網上找婚紗攝影公司時,真的眼花撩亂,一時間很難做決定。就在毫頭緒的情況下,我無意中看到Bliss Wedding 的網頁,本來只想順道「look 1 look」,郤被那些溫馨浪漫的婚紗照所吸引,因為拍攝景點有別於一般的,加上Bliss Wedding連續獲選為優質婚禮商戶和得到一致的好評,而且最重要的是價錢相當合理及可取回全數底片,於是很快便決定選擇了Bliss Wedding。

徝得一提的是門市部職員April專業服務態度。從我的第一個電話查詢開始,直到門市部確認所有拍攝事項及細節,April都很認真地為我一一解答,臉上永遠掛著親切的笑容,亦很細心聆聽我們的要求,還逐一記下來做備忘,非常感謝。

拍攝當日天氣十分悶熱,幸好得到拍攝團隊的專業指導及悉心協助下,終於順利完成了。好想讚一讚團隊所有人員,攝影師阿勇很用心於個細節上,非常專業地為我們找出最佳的拍攝角度,又很耐心的教我們如何擺姿勢、做表情。有時,阿勇看到我們可能因天氣太熱所以搞到「無晒表情」,他就會說說笑搞搞氣氛。

至於髮型化妝方面,幾個造型我都非常滿意尤其是妝師阿蘭用粉紅色的小花做了一個花環,還有她幫我梳了一個韓式新娘髮型,「真係好鍾意呀!!!」阿蘭就好像懂心術一樣,不用多說已完全明白我的想法。

當然還有助理阿偉也應記一功,因為那個花環的小花是他幫我們找回來的,殊不容易。他既要負責打燈,又要幫忙看管我們的私人物品,好讓我們能夠安心去拍照,好怠激阿偉。

拍攝後兩個星期己收到底片,相片效果比預的還要好,在揀相時真的是難以取拾,在此再次向拍攝團隊和April說聲「謝謝你們!」

回想拍攝當日的情景仍感到十分興奮,這次拍攝旅程對我來說一個開心難忘的甜蜜回憶。
Kian & Windsor Kian & Windsor Kian & Windsor Kian & Windsor
Raye & Jackie
見證幸福 >> Raye & Jackie
雨季預約的pre-wedding婚紗攝影終於順利完成!!! 由4月改期一直改到6月, 這2個月的心情真的十分焦慮不安. 在這裡要衷心多謝april及 攝影團隊, 他們真係很細心, 專業, 很友善, 也了解我們的需要.

拍攝當日天氣十分酷熱, 很好笑容的攝影師哥哥一直拍一直流汗, 眼鏡都滑掉了幾次, 還一路耐心提醒我們要笑得開懷, 要挺直腰, 同時又有醒目助手細心幫我們拿東拿西, 化妝師每替我換一個look都會問一下我的想法, 更會提我要補充水份,要把握時間去洗手間, 一路上也為我拿傘怕太曬我的心情會受影響, 全team人一心一意為我們服務, 真的好窩心啊~!!!

選拍攝服飾的地點是有一點遠, 好在有他們預備的地圖, 那兩個姐姐很會幫人選衣飾, 而且那邊也有很多選擇, 很易找到心頭好.

April的服務也很值得一讚, 她由day one已表現出相當"在行", 她不會hard sell, 就一直跟我們的需要去介紹, 約改期也約過好幾次, 從來沒有不耐煩, 又一直安撫我們, 盡量幫我們安排最快的拍攝日期, 到選照片也一直在旁提供意見, 所以過程很順暢!!!
多謝你們! 我一定會介紹朋友幫襯!!!
Raye & Jackie Raye & Jackie Raye & Jackie Raye & Jackie
Katy & Gary
見證幸福 >> Katy & Gary
求婚成功之後開始籌備婚禮事項,經朋友介紹下得悉Bliss Wedding,於是上網看看他們的作品和package的價格,發覺相片真的很美,價錢又實惠,還可以全數取回底片,所以決定選擇Bliss Wedding.

我們原本選擇了4月中在婚紗城拍攝,可惜天氣反覆連續改了兩次期,April都不厭其煩地為我們度期盡量配合我們,真的很感謝她。

拍攝當日,攝影師(阿勇), 助手(阿偉),化妝師(阿蘭)和司機哥哥真是一隊非常專業的團隊。阿偉很有耐性地教導我們擺出不同姿勢,影出來的效果相當好。當日天氣十分炎熱,助手阿偉又要打燈又要幫我們拿東西,汗流浹背, 一定好累^^。十分喜歡阿蘭為我女友化的妝,造型很美很自然,還有細心的摘了幾朵小菊花給女友做頭飾,影出來效果很好。

全日的拍攝過程一點辛苦疲倦也沒有,過程非常開心順利,非常感謝他們賜給我們一個美好回憶。

拍攝過後一星期很快就有相片看了,我們對每一張相片十分滿意,期待快些完成相簿製成品。

多謝Bliss Wedding各位的幫助,給了我倆一份非常珍貴的結婚禮物!

Katy and Gary
Katy & Gary Katy & Gary Katy & Gary Katy & Gary
Amy & Andrew
透過朋友介紹join了Bliss Wedding, 其間特別感覺門市部April小姐的專業服務和誠懇態度, 每個細節講解都很仔細清楚, 絕不取巧, 收費也很公道。

拍攝當天, 拍攝團隊非常準時與我們會合, 拍攝團隊人員相當合拍, 頗有默契, 適當地配合每一個拍攝流程, 令整件事也顯得盡善盡美。攝影師阿"勇", 他的專業攝影技巧和取景捕捉, 令我們也十分滿意! 化妝師阿"蘭", 她的細心為我們營造每個別出心裁的造型, 令我們的照片加添不少驚喜! 道具的阿"偉", 他落力為我們拿取拍攝道具, 打燈和保管財物。還有那位親和的司機叔叔, 當拍攝完畢, 他已準備車輛在恭候我們。

總括這個團隊在時間流程上, 運用得恰到好處, 整天感覺非常好好! 在此, 感謝Bliss Wedding每一位工作人員, 特別要稱讚為我們試禮服和還禮服的那兩位小姐, 謝謝你們的耐心和友善的服務態度, 讓我們感受到非常滿意! Really appreciated it!
Amy & Andrew Amy & Andrew Amy & Andrew Amy & Andrew
Hoki & Nam
2013年我地決定左結婚後, 就開始問朋友同埋 自己上網搵邊間影pre-wedding好, 睇左好多間,最後我地揀左bliss , 第一次上佢地個網站睇佢地既作品,已經覺得好啱自己,佢地有香港,澳門, 同深圳 既攝影套餐, 而我地就揀左婚紗城, 因為所有場景都好靚,而且我好中意裏面既教堂,歐陸小區,薰衣草園同埋羅馬長廊 等等…

當日攝影團隊十分準時係酒店lobby 等候, 到埗後,化妝師蘭蘭問我有没有心水點整 ,亦會比專業意見我, 化好妝後, 真係覺得化得好靚同化得好自然 ^^ (呢個亦係揀bliss原因之一) 。

我地第一站去影教堂, 攝影師呀勇好主動咁教我地擺pose , 開頭覺得d pose 好難擺, 而且心存懷疑係咪真係好睇架??影完後, 呀勇比我地睇返.. 原來真係好靚架!!!心想專業真係唔同d,而攝影助手呀偉除左會幫手打燈 ,仲會影下鏡頭後既我地, 開始熟落左之後,言談間發現原來佢地已經影左呢個場成百次以上了,邊個角度影最好, 邊個景有咩特別佢地都非常清楚, 之後,攞相底時 april 好細心咁解釋後期制作流程比我地聽, 佢地既服務態度真係好 ! 今次有bliss 團隊幫我地影pre-wedding,真係好滿意同開心!!

Thank you !!
Hoki & Nam Hoki & Nam Hoki & Nam Hoki & Nam
Sarah & Tim
決定左去深圳影Pre-wedding之後, 就開始上網搵資料睇搵邊間公司影, 見網上Bliss wedding評價不錯, 無隱藏式收費, 價$合理之餘能夠取回所有相底.....接洽了解過後就比佢地獨有的雙子相簿吸引, 決定搵Bliss wedding幫我地影Pre-wedding!

到拍攝當日, 攝影師亞勇, 助手亞偉, 化妝師亞蘭及司機已到達等我地. 坐左約30分鐘便到達玫瑰海岸, 化妝師亞蘭很快幫我換衫及化妝做造型, 而且佢好細心, 會配合每套衫幫我做造型, 攝影期間, 不時會幫我地整理衣服, 妝容, 十分細心! 助手亞偉亦十分細心盡責, 全程幫我們看管私人物品, 背起所有拍攝道具, 又要協助打燈, 又要拉裙尾, 辛苦哂! 攝影師亞勇非常專業!! 由於我同bf都不太習慣被人拍照, 所以初時會擔心表情及pose會生硬, 但攝影師十分有耐性, 在整個拍攝過程中建議我地擺出不同姿態和表情配合, 所以令到我地都好快投入拍攝唔怕尷尬。

另外由於我同bf帶左一d道具去拍攝, 在開始拍攝前亞勇會先睇左我地d道具,比意見我地那個道具跟那個造型較合適才開始拍攝。總括整日拍攝氣氛都極之輕鬆, 我同bf非常滿意整個拍攝過程!!!

另外門市部的April十分友善而且講解清晰,有關選相及排版要求亦好有耐心講解及提供意見。現在我同bf十分期待收到製成品!

在此,感謝Bliss Wedding每一位工作人員~~~ 
Sarah & Tim Sarah & Tim Sarah & Tim Sarah & Tim
Frances & Simon
見證幸福 >> Frances & Simon
我承認我是一位好嚴謹的女仔. 籌備婚禮的一事一物都要最好的. 而其中一件我覺得沒有做錯的是選擇了Bliss Wedding 做我和愛人的攝影團隊。

在婚展與BLISS Wedding 相識, 最後還參加了它們深圳及香港的攝影套餐.價錢合理, 拍攝內容完全符合我們要求. 加上, 所有相底全部退回, 即日落訂還有其他特別優惠, 覺得相當吸引, 所以當日立即落了訂金. 另外, 我們想在這裡稱讚APRIL小姐, 她清晰以及耐心的講解, 我覺得她相當出色及專業。

深圳拍攝當日, 公司準備了專車在關口接送。到達了婚紗城就開始我們當日的工作,真的辛苦咁多位一早為我們準備。 拍攝同事每位都好人,好NICE. 攝影師並教我們擺甫士, 搵最靚位置和角度;而化妝師又做到我想要的造型,最辛苦是捕光師,幫我們攞野又走黎走去。另外,我們加錢JOIN花絮攝影,效果另人意想不到。

香港攝影隊更另我們眼前一亮,每個景點都充滿驚喜,我們二人十分享受當天的行程。雖然時間有點急,但最後拍攝效果十分滿意。

總括而言,這價錢而又有這種質素和服務的攝影公司真是超值。BLISS WEDDING好多謝你留給我們難忘的回憶。
Frances & Simon Frances & Simon Frances & Simon Frances & Simon
Jenny & Simpson
大家好呀,我同我男朋友係今年12會拉埋天窗,佢係喺上年12月求婚,我地就好快就籌備結婚嘅野,其中一個重大project就緊係影pre-wedding la,經過千挑萬選,最後我都揀左Bliss Wedding。我地分別會係香港影一攝,深圳影一攝。

五月係香港影個攝好睬無落雨,我地揀左三個地方,分別係石澳,山頂公園同尖沙咀1881,店員April 都比左我地好多好既意見同幫我地安排好細節,而當日攝相既化妝師同攝影師都好專業,成個過程好smooth好開心。

而深圳影個攝係婚紗城,April就幫我地安排早一晚住附近酒店,第二日有專車接我地去影相。初時擔心大陸化妝師攝影師手勢一般,結果係出乎意料地好,仲好親切有禮,又歡迎我地比意見,最後仲送到我地到關口。除左攝影化妝專業,影後執相都跟得好足,執到我地滿意為止都無怨言。

而家我地只係confirm 埋排版就大功告成!真係好慶幸擇左Bliss Wedding, 影低我地最美麗既一刻,最重要係價錢商宜,絕對值得推介!
Jenny & Simpson Jenny & Simpson Jenny & Simpson Jenny & Simpson
May & Alan
我同太太早前搵左Bliss Wedding係深圳玫瑰海岸拍攝我地期待已久既婚照,排好版既相冊soft copy早兩日已經收到,睇完後我同太太都好開心,覺得拍攝得好靚,執相同排版都好有水準,所以不得不在此分享一下哩個開心既經歷。

話說初初我同太太對返回內地拍攝婚照都持有保留態度,但上去Bliss Wedding係太子聯合廣場既門市後,經過職員April悉心既講解及介紹,我地發現其實係深圳市附近就有好幾個非常不錯既婚攝景區─婚紗城、玫瑰海岸、環球影城。我地一開始時真係猶豫不決,因為睇過d sample相,發覺三個景區都好靚,而且各有特色。我地考慮左好耐,最後選擇玫瑰海岸,主要貪佢有兩個好靚既教堂,一個又長又靚既沙灘,同小山坡上向海既希臘小屋~

拍攝婚照當日,我同太太因為塞車而遲大到,要隊Crew係羅湖等左我地成大半個小時,我同太太都非常唔好意思,但佢地竟然少少怨言都無,仲安撫返我地叫我地唔好太擔心,話我地要整天都保持住開朗既心情,拍攝出來既照片才會自然同靚。

攝影師叫阿勇,化妝師叫阿蘭,助手叫阿傑,成隊Crew都好後生,平均都係廿幾歲,加埋我地兩個,五個人年齡加埋都係一百歲多dd咋(笑),所以我地都好投契,全程有傾有講有笑,整個拍攝過程都充滿著歡笑聲。最後整輯婚照拍攝出來既效果係感覺自然,笑容真切燦爛。

由於成隊Crew都好後生,我地一開始都有少少擔心,但一路拍攝下來,哩d疑慮就徹底一掃而空。阿勇係一個好識捕捉時機既攝影師,佢會一路同我地對話,令我地一直保持住輕鬆既心情,又會帶動整個隊伍既氣氛,往往就在我地笑得最燦爛最自然既一剎那,佢就會按下快門按鈕。當然,阿勇對玫瑰海岸哩個場地都非常熟悉,佢知道係邊個時候邊種光線既情況下係邊個地點拍攝出來既照片會最自然最靚,另外,佢亦都識得教我地擺好多靚Pose;阿蘭化既妝我太太超滿意,好清新脫俗,再上佢識得就地取材,用花花草草幫我太太整頭花及妝飾,我太太對阿蘭既服務簡直係滿意度爆燈;至於阿傑,佢除左幫手執頭執尾之外,Bliss Wedding仲offer左我地一個特別服務,就係阿傑客串助理攝影師,專門負責拍攝花絮,捕捉我地大量蝦碌鏡頭(汗)。不過哩d花絮照都好得意,以致於係我地本正式相冊內都安插左好幾張哩d蝦碌相在內。(大家唔好忘記chok Bliss Wedding提供埋哩個offer啦 ^^")

睇完個排版我地都好滿意,依家好期待三本相冊可以快d沖曬出來,希望成品質素都係一樣咁好啦(要幾個星期後先有貨>.<")。
May & Alan May & Alan May & Alan May & Alan
Ching & Kong
在網上seach左唔少有關pre-wedding既資料,花多眼亂最終睇到bliss wedding,評價唔錯,價錢合理,而且仲有得全部相要返晒,不額外收費,於是就落左旺角門市睇吓同埋問吓啲資訊。店員April態度親切,而且有耐性地解答我既問題。即使當時我無join到,都無表現不悦。

直到婚展,再睇吓其他參展商後,最經都係揀左bliss wedding,咁啱見到April,佢仲一眼認出我地。

到影相嗰日,本來陽光普照架,但突然嚟一陣驟雨,攝影師同助手,立即幫我地收拾好行裝帶我地避雨,化妝師仲即時幫我抹雨水,保護我個妝,助手仲好細心,即時比對拖鞋我換(我平時好少著高跟鞋)。

直到落完雨,又超大太陽,又影過,影到個個大汗叠細汗,化妝師不停為我抹汗,唔似其他公司既化妝師,行埋一邊抖涼。而且攝影師都好專業,不停教我地擺pose同比好多意見我地,好期待我地既製成品呢。
Ching & Kong Ching & Kong Ching & Kong Ching & Kong
Melody & Quincy
Our experience with Bliss Wedding was 100% satisfaction. We found Bliss Wedding services to be upfront, honest and reasonable….no hidden costs unlike some other photography services and most important their staffs from start to finish were excellent. Really worthwhile and money well spent. Highly recommend to those lovely couples in HK or even overseas looking for an unforgettable experience and lifetime memories.

We are really grateful to April for her excellent services. She helped us to organize the photo shoot so that it fitted into our schedule as we were from overseas. She was very efficient and provided a lot of useful advice. She was very friendly and helpful. Instructions given were very clear as we had to go to another shop to pick up the dresses and go to Shen Zhen for the location shoot.

The staffs in Shen Zhen were very helpful. We felt really comfortable in their hands as we travelled in their private van to and back from Shen Zhen. The whole process was very smooth, memorable and we had great fun.

Despite being shooting under swelling heat of 33 degrees, in a time schedule of 7hrs, there was enough time to rest, change and even lunch. The makeup artist was very skillful, fashionable and you can really trust that she can transform and give you a brilliant appearance every single time.

The photographer is young but very professional and energetic who knows how to master his skills very well; he will ensure that the best angles are being taken. We let him decide and action from his professional point of view and we had no regrets as the photos turned out to be very professional, fresh and unique.

This is no doubt our best experience so far and we would like to thank Bliss Wedding for give us such an excellent service and memorable experience.
Melody & Quincy Melody & Quincy Melody & Quincy Melody & Quincy
Fa & Liang
決定join bliss wedding原因好簡單:平、靚、正!

平:價錢雖然唔講得上好平,要平實有公司比過佢地,但收費好均真,package 價係幾多就幾多,無任何附加費,仲要底片全送,單係呢點已經夠吸引!

靚:睇過客照分享就會知道啲相影得有幾靚,角度捕捉得好好,明明個教堂唔算好大,都影到個樓底又高又華麗!明明影果時忍住笑,都可以影到個感覺好溫馨好浪漫!

正:最正係佢地嘅服務態度,不論係門市嘅April、攝影師呀勇、助手呀偉、化妝師呀蘭,成個過程都好友善,好幫忙!仲比左好多專業意見我地,等我地唔洗1516唔知揀乜好!

仲有件事一定要講出尼讚揚下佢地!影相當日係端午節假期,多人到不得了!呀勇同呀偉好好幫我地規劃好景點次序,趁早無咁多人就影左熱門景點先,等我地唔洗同人迫,又慳返等嘅時間!原來某啲景點係要當日一早排隊先有得優先影,我地約左8點係羅湖等,咁佢地咪要好早去排隊,令我覺得佢地真係好用心為客人設想!

仲有化妝師,手勢好呢啲唔在講,佢全程都跟埋我地去影相,補妝,拉裙,拎袋,拎反光板都做埋,我見其他化妝師係冇跟埋一齊去,好多時都坐係化妝間嘆冷氣!

最後要多謝嘅係april!由我地join package ,book日子,改期,拎相,揀相都係佢負責,好有耐性解答我嘅問題,唔會嫌煩,更加無hard sell呢啲情況!

總知,bliss wedding 真係幾唔錯:)
Fa & Liang Fa & Liang Fa & Liang Fa & Liang
Nami & Keith
見證幸福 >> Nami & Keith
今年2月決定結婚,下年1月擺酒,相信我同老公準備嘅時間比好多新人都少。雖然BUDGET唔多,但都希望喺有限資源獲得適切嘅服務。

對於自己嚟講,PREWEDDING係最重要嘅一環。喺網上討論區搵到BLISS WEDDING,見大家FEEDBACK唔錯,再上佢哋網頁睇其他新人SHARE嘅婚照,效果都好好。加上佢哋明碼實價,又包全部相片檔,呢兩項真係好吸引。

咁啱佢哋舖喺屋企附近,去初步問過D PLAN,返屋企商量後,去婚展正式CONFIRM PACKAGE。

我哋揀咗香港影樓及深圳婚紗城–
香港影樓:我同老公帶咗愛犬一齊影,呢個係我哋人生中最重要嘅時刻,好值得紀念,影出嚟嘅效果仲好好^^

深圳婚紗城:有專車接送往返羅湖,有攝影、助理、化粧師全程照顧,工作態度認真、有禮。

我只係影過BLISS,唔清楚其他公司做法。香港影樓一星期有相、深圳好似都係兩三個WEEK,沒想過效率咁高。現在等待製成品中…
Nami & Keith Nami & Keith Nami & Keith Nami & Keith
Carine & Lap
結婚係人生大事,影結婚相更加係差唔多每個準新娘夢寐以求既事。於是,我地於網上搜集資料,搵到Bliss wedding影婚紗相,睇過網上其他新人影既相,覺得好靚,又睇過人地既評語,價錢合理,香港公司,最重要係可以取回所有底相。最後決定join Bliss Wedding,於深圳和香港各影一輯婚紗相。

為左影婚紗相,我特登去左染髮同整指甲,又搵定邊d新娘頭適合自己。影婚照前果段時間成日都落雨,我地諗緊轉唔轉時間影相,好彩天公造美,天氣預測話當日係陰天。我記得影第一輯婚紗相係影深圳,六點出發去羅湖集合,工作人員都好準時,一黎到就好熱情地幫手拎野,讓我地猶如貴賓。一落車就去化妝,阿蘭好專業,化妝好快,而且好靚;影相期間,攝影師阿勇好努力地教我地擺pose 同笑,原來一路要笑住係好辛苦嫁;而助手阿偉幫我地做苦力。影完一整天,成個人都好累,好想返屋企訓覺。

第二輯係影香港,一去到石澳,好曬,完全睜唔開眼,原來陽光普照影相都唔係一件好事。之後去左石板街影相,有好多路人望住我地,真係好唔慣,攝影師Corner叫我地唔好理別人既眼光,繼續影相。後來,仲去左影電車,一有電車經過就要把握機會影相。到左夜晚,著左條紅色晚裝去1881影相,好彩果度唔係好多人影相。

估唔到一個星期後就可以取soft copy返屋企,睇左相後,覺得影得幾靚,所以要揀55張相入冊都揀左好耐,好期待完成後的作品。總括而言,Bliss Wedding係好值得影,有咩問題又可以隨時去旺角搵April,佢好樂意解答我地既問題,真係好方便。我一定會介紹朋友去Bliss影相。
Carine & Lap Carine & Lap Carine & Lap Carine & Lap
Ling & Coman
經我家姐極力推介之後。我們最後選了Bliss Wedding。原因是價錢合理,拍攝完後全部相片交回給我們,而且服務一流, 網上評論亦一致讚好!

門市職員詳盡講解,感覺良好, 有耐性向我講解整個過程, 拍攝完還可以將全部相片帶回家慢慢選擇,選出喜歡的相片入相簿,無需即時決定。

到了正式拍攝當日,服務團隊非常準時,天公做美, 拍攝當天氣十分清爽,團隊對我們照顧有加。職員親切友善, 化妝師細心,每個造型都給我很多意見 攝影師和助手專業,在拍攝其間給我們很多意見,令到我們的拍攝進度十分順利。

拍攝完後大約一星期,我們就收到相,有一百八十多張。選相過程令到我們很傷腦筋,經過門市職員一番意見後,我們終於選出了最好的。我們好希望快點收到我們的相簿。

在這裡…我要多次多謝Bliss Wedding每一位職員…Thank You!
Ling & Coman Ling & Coman Ling & Coman Ling & Coman
Amy & Shing
由婚展會到拍攝婚紗照當日,再到揀相,所有職員也很好,並不厭其煩地解答我們的疑問和細心地向我們提出建議。

在拍攝當日,無論是化妝師阿蘭,還是攝影師阿勇都很主動與我們溝通,了解我們的需要和要求。而助理阿偉亦很盡心地從旁協助拍攝。在整個拍攝過程中,我們除了討論有關拍攝的事情,還會一起閒聊,拍攝氣氛非常輕鬆及愉快。

在此特別感謝阿勇這樣有耐性地指導我們擺出各樣動作及很落力地尋找最好的角度拍攝。

我們亦很感謝阿蘭很細心地照顧我和用心地設計每一個造型。最令我們難忘的是,她即席為我弄了一個花環。她表示她聽到我們曾提及別人頭上的花環,恰巧又看見枱上有些小花,於是便弄一個花環給我。這真令我很感動呢!

最後還要感謝April在我們拍攝前後用心和詳盡地向我們講解各項安排。

總括而然,這真是一次很好的經歷。
Amy & Shing Amy & Shing Amy & Shing Amy & Shing
Bonnie & Terry
經過千挑萬選,我們終於選擇了Bliss.他們很有耐心講解整個收費內容及注意事項,對於我們的提問亦能一一解答。最令我們欣賞的是他們沒有多餘的隱藏收費及所有的底片都能夠取回慢慢挑選,真係方便好多時間唔夠的新人,這個服務真係未必間間都做到。

到了攝影當日,心情十分緊張,不知道有什麼狀況發生。在攝影團隊清楚的講解及耐心指導下,我們開始放下心頭大石,化妝師的專業更令我們十分讚歎,我們開始放鬆好多好多,表情不再生硬。在拍攝過程,他們亦十分專業捕捉每個情景,令照片效果很自然。

對於當日歡笑的拍攝情景,到而家我地都冇忘記
此外整個團隊們都很健談。在短短的一天,我們也彼此的認識了大家。在對話中感覺到他們對顧客的真誠和與客人溝通的重要。

我地選擇Bliss 係絕對正確。Thx !!!
Bonnie & Terry Bonnie & Terry Bonnie & Terry Bonnie & Terry
Sindy & Hugo
非常幸運遇到Bliss wedding , 價錢合理, 不收附加費, 一流服務!

真心感謝Bliss wedding 的每一位工作人員, 包括香港的April-- 因為你的悉心講解及一流的服務, 能夠令我地有更完美的 pre-wedding 拍攝團隊: 攝影師啊勇: 你拍攝得好靚, 我地非常鐘意, 助理啊偉: 多謝你當日幫我地拎住所有用品, 化妝師啊蘭: 你一雙巧手, 令我當日變得更靚, 無論妝或髮型我都非常鐘意...

再一次感謝Bliss wedding 令我們有一個難忙, 開心, 充實的pre-wedding......100%誠意推介Bliss wedding !!!
Sindy & Hugo Sindy & Hugo Sindy & Hugo Sindy & Hugo
Polly & Brian
行左2次婚展之後決定揀Bliss Wedding! 原因係上網search過comment都好好, 而且底片可以全數拎番, 於是就join左Package (1 day 婚紗城 + 1 day 香港) ^^

婚紗城攝影當日天色麻麻, 其實團隊好好, 到出發前都同我地傾可以改期, 不過我地太想快快手影左佢, 於是決定照影! 結果, 影左第一套衫之後就開始落雨啦...幸好團隊有帶備足夠雨傘...一邊擔住遮一邊影相真係辛苦哂佢地呀!! 不過估唔到雨景影出黎既相都別有一番風味! 好靚~!! 好鐘意!! 係度再一次多謝深圳既專業團隊:)

之後終於揀番個天晴既日子影埋香港:) 攝影師corner經常引我地笑, 影出黎既相都笑得好開心! 助手又係影婚紗城個次幫我地影snap, 非常有耐性! 化妝同髮型都好滿意~! 係度都多謝香港既團隊!

最後特別感謝April由頭到尾悉心詳盡既講解...每個環節都跟得好足~! 讚! 依家等緊執相期待所有製成品!
Polly & Brian Polly & Brian Polly & Brian Polly & Brian
Chloe & Water
真係好感激Bliss Wedding帶俾我地咁難忘既婚照拍攝經驗~

我地係今年2月24同28日影,地點係香港同深圳玫瑰海岸^^ 第一日係香港影,作為新手既我地超緊張,但攝影師Corner好有耐性咁教我地擺pose,又講笑氹我地笑得自然d,助手仲任勞任怨,咩危險動作都做,就為左幫我地影張靚相~化妝師果日仲要病左,但都好細心咁照顧我呢個皮膚超敏感既人,真係好多謝佢地呀!!!

至於去深圳果日,經過香港既訓練已經好好多,我地係最早去到所以可以影到好多熱門景點又唔駛同人爭XD好欣賞攝影師阿勇,佢令到我地完全同果度影相既人唔同,我地眼見d同胞"娘"到嘔泡既時候,我地係最正常既一pair,而且阿勇好了解咩風格適合我地,之後睇番d相簡直有如意外收獲,因為影之前一日一直落大雨,影果日又天陰陰,都擔心影響婚紗相既質素,但出黎既產品真係令人好滿意!!!

我一定會介紹Bliss Wedding俾身邊既人知,等佢地都可以開開心心影番輯靚既婚紗相!
Chloe & Water Chloe & Water Chloe & Water Chloe & Water
Wing & Wi
我地係係網上見到色色婚紗既相片,走左去佢地公司拿資料,佢地既工作人員態度好友善,講解都好詳盡,所以我地就最後都揀左色色婚紗公司幫我地影婚紗相。

到左攝影當日,天氣唔係太好,落住微雨,本來以為要改期,但最後都能夠順利完成,要多謝攝影既團隊,佢地好專業,化妝師亞蘭好細心幫我化妝同換衫,攝影師亞勇好專業又搞笑,所以整輯相都影得我地好開心,最後都多謝助手亞偉幫我地打燈同拿野!一個星期我地就收到當日既相片,效果都好理想!

再一次感謝色色團隊既專業!
Wing & Wi Wing & Wi Wing & Wi Wing & Wi
KK & Edward
係2012年年底決定結婚時, 對婚紗相都不太在意. 但經過左一段時間之後, 發現婚紗相其實都頗為重要的. 因為婚紗相亦都是見證了我們展開新生活的一部份.

決定影婚紗相之後, 便在過往於婚紗展的場刊中, 見到Bliss Wedding. 繼而上網搜尋一下. 發現有很多攝影地方可以選擇, 價錢合理, 評語好好. 所以, 決定去門市查詢, 經過 April 的詳細介紹場地, 攝影過程, 服裝的選擇 及 耐心地解答我倆的查詢. 已經感覺到極之滿意. 所以, 決定用 "Bliss Wedding".

到拍攝前一星期, 再到門市相約集拍攝當日集合時間&地點, 提供的資料非常清晰, 再問埋我地有咩場景係必影. April 都一一記低. 值得一讚. 當日再去揀禮服. 過程都非常順利.

終於到左3月初拍攝當日, 助手 - 阿偉, 攝影師 - 阿勇 及 化妝 - 阿蘭. 一行5人坐左40分鐘車. 終於到了 "玫瑰海岸" 了.

阿蘭對我們化妝的要求都十分尊重. 會給予我們客觀的意見. 攝影期間, 不時幫我們整理衣服, 妝容等等..好細心啊..

至於攝影師阿勇, 睇佢年紀輕輕, 但態度極之尊業. 始終我們都不太懂擺姿勢. 阿勇的提點, 指導 及 處理氣氛非常好. 所以, 越影越順. 他亦都會在轉妝/禮服時, 將已拍攝的相片. 給我們過目一下, 聽取我們的意見及要求. 從而達到想要的拍攝效果.

而阿偉是好助理, 幫我們看管私人物品, 背起所有道具. 令到我地全程都好安心.

整日的天氣, 拍攝氣氛都極之好. 令人十分回味.

拍攝過後, 等左約 2星期, 終於都收到相. 全部相都可以取回. 勁"LIKE". 閒時, 再睇番d相. 都極之回味.從二百幾張相當中, 選出心頭好. 真係好難啊 >.< 因為每一張相都的效果好好, 亦令到我們喜出望外. 好想放哂所有相入相簿.

總括, Bliss Wedding 是一間拍攝婚紗相的好選擇, 場地選擇頗多, 員工的服務態度都十分尊業. 衷心多謝 Bliss Wedding.

P.S. 值得一提, Bliss Wedding 可以做到一本特別相簿, 名為"雙子相簿". 此相簿外間未見過的.. ^.^ LIKE
KK & Edward KK & Edward KK & Edward KK & Edward
Annie & Bo
於2012年年底時, 已決定往深圳或東莞拍婚紗相,但很多拍攝公司都要往深圳試衫,看相,選相及取相簿. 經一輪搜尋及朋友介紹下,知道Bliss Wedding提供的各項服務都可以在香港辦理,方便好多呀!所以在12月婚紗展就直接到Bliss Wedding Counter查詢. 經過 April 的詳細介紹及解釋各項細節之下,都覺得很滿意,而且價錢合理又沒有其他隱藏收費,所以就決定用 Bliss Wedding。多謝April為我們爭取更多優惠。

到了揀禮服時候. 因為工作人員不厭其煩為我們試穿多件禮服,又為我們提供意見,所以很快就可選取到合適又心儀的禮服。

到拍攝當日, 助手阿偉, 攝影師阿勇及化妝師阿蘭一早已到達等我們。阿蘭很專業,很快便幫我們化上適合的妝容. 攝影師阿勇也很尊業. 時常提點及指導我們怎樣擺姿勢. 從而達到想要的拍攝效果. 助手阿偉除了幫我們看管私人物品, 還要幫我們取拍攝道具, 又要打燈, 又要拉裙尾, 真係好辛苦呀。雖然拍攝當日很熱, 但各位工作人員都很落力為我們服務, 令我們留下深刻的印象。

當收到相那日. 見到全部二百幾張相都可以取回, 又令我們回憶起拍攝當日的愉快情景,而且效果也很理想。

現在很期待快D見到製成品呀!再一次感謝色色團隊既專業!
Annie & Bo Annie & Bo Annie & Bo Annie & Bo
Eva & Dicki
天氣係無法估計,時雨時晴,堅本無法觸碰到,回想上次,一早準備放大假十月尾同男朋友影相,但偏偏下大雨要取消,全個星期就只係我選擇果日落大雨,心情無奈,大失預算,一年大假全部用盡了,正當我失望之際,April好幫手,同我們和禮服公司夾日子,好快就同我解決這個難題了,幫我們安排了十二月的星期日影相。

12月到了。當然希望可以天公造美,但可能上次經驗都係有些擔心,一星期之前,留意著天文台7天天氣預測。好好彩星期日有陽光呀,太開心了,可以放下心頭大石。出發日,一早起身精神奕奕,準備出發。

去到關口工作人員都好準時,車程大約45分鐘就到達目的地了,但我們太早場地未開門,就係車上大家傾計,攝影師和我們分享他的經驗和趣聞,歡樂的時光過得很快,開門了! 化妝師、攝影師、工作人員都十分有默契,令整天過程都十分順利。

Bliss Webbing 真是我們的不二之選,信心的保証。

最後要Thank you April...
Eva & Dicki Eva & Dicki Eva & Dicki Eva & Dicki
Polly & Kit
首先多謝 Bliss Wedding 為我倆拍攝了一輯非常滿意的婚紗相,經朋友介紹下,我倆就去了 Bliss Wedding 索取有關婚照資料,經職員 April 詳細講解和觀賞過其他客人的婚照作品後,我倆就決定選擇 Bliss Wedding 影婚紗相了。

於拍攝前,我倆要選擇拍攝時穿的服飾,服飾都有好多款式,真是花多眼亂,幸好有職員給我們意見,最後都順利選好合適的婚紗、晚裝及禮服。

這次,我們選擇了於婚紗城拍攝,拍攝當日,攝影師亞勇、助手阿偉、化妝師亞蘭及司機已在深圳等候我倆,到達婚紗城後,我們就開始拍攝,開始拍攝時,可能我倆都不太習慣被人拍照,所以表情有點生硬,幸好攝影師亞勇非常專業地在整個拍攝過程中建議我們擺出不同姿態和表情配合,使影出來的效果既自然又生動,另外,好多謝化妝師亞蘭替我們化了個又靚又自然的妝,而助手亞偉亦好細心,不時提醒我們要笑及幫我男朋友抹汗等。

總結當天我們都非常滿意整個拍攝過程,至於影完婚紗照後有關選相及排版要求等,職員 April 亦好細心講解及提供意見,現尚欠最後的相片修飾及排版就可以正式製作結婚相簿,熱切期待中,最後,我們都認為 Bliss Wedding 是一間直得大家一試的婚紗攝影公司。
Polly & Kit Polly & Kit Polly & Kit Polly & Kit
Michelle & Victor
結婚係人生大事,影結婚相更加係差唔多每個準新娘夢寐以求既事。於是,我地於網上搜集資料,搵到Bliss wedding影婚紗相,睇過網上其他新人影既相,覺得好靚,又睇過人地既評語,價錢合理,香港公司,最重要係可以取回所有底相。
最後決定join Bliss Wedding

到拍攝前一星期, 再到門市相約集拍攝當日集合時間&地點, 提供的資料非常清晰, 再問埋我地有咩場景係必影. April 都一一記低. 值得一讚. 當日再去揀禮服. 因為工作人員不厭其煩為我們試穿多件禮服,又為我們提供意見,所以很快就可選取到合適又心儀的禮服。 過程都非常順利.

到拍攝當日, 助手阿偉, 攝影師阿勇及化妝師阿蘭一早已到達等我們。阿蘭很專業,很快便幫我們化上適合的妝容. 攝影師阿勇也很尊業. 時常提點及指導我們怎樣擺姿勢. 從而達到想要的拍攝效果. 助手阿偉除了幫我們看管私人物品, 還要幫我們取拍攝道具, 又要打燈, 又要拉裙尾, 真係好辛苦呀。雖然拍攝當日很熱, 但各位工作人員都很落力為我們服務, 令我們留下深刻的印象。

拍攝過後, 等左約 2星期, 終於都收到相. 全部相都可以取回. 勁"LIKE". 閒時, 再睇番d相. 都極之回味.
從二百幾張相當中, 選出心頭好. 真係好難啊 >.< 因為每一張相都的效果好好, 亦令到我們喜出望外. 好想放哂所有相入相簿.

總括, Bliss Wedding 是一間拍攝婚紗相的好選擇, 場地選擇頗多, 員工的服務態度都十分尊業. 衷心多謝 Bliss Wedding.
Michelle & Victor Michelle & Victor Michelle & Victor Michelle & Victor
Sharon & Sammy
Prewedding 是婚禮重要的一圜, 要選一間影得靚又自然又開心的婚照, 真的要用心挑選一間合適的攝影公司, 最後選了 Bliss Wedding, 真是明智的決定啊!

Bless Wedding 的玫瑰海岸符合了我們的要求: 有美麗的教堂; 有浪漫沙灘; 有希臘風情的小白屋, 一看便愛上了那地方.

選上了心儀的地方, 仍會擔心拍攝的效果和天氣的影響, 因拍攝的日子是炎炎的8月天, 汗水沾濕了幾套衣裳, 在這環境下化妝師, 攝影師, 花絮攝影師仍然保持應有的專業, 令我們影得很開心, 出來的效果亦很滿意, 如我們祈望的一樣: 自然,美麗,喜樂. 謝謝幫我們的prewedding攝影團隊. 而拍攝後的跟進服務都很好, 謝謝幫我們跟進和設計的同事.

這次的決定都經歷一段迷茫的尋覓: 第一次進入會展的婚紗展, 原意是打算去台灣影的, 看了三間左右已被疲勞轟炸到腦閉塞而逃離現場, 那一間才能真正幫到我們呢? 不知如何去衡量? 於是在生活易網搜尋婚紗攝影的優質商戶資料, 發現Bliss Wedding 網站, 影婚照的新人和場景都很自然美麗, 價錢合理. 於是第二次進入會展婚紗展的Bliss Wedding 展銷攤位了解詳情, 當時向我介紹的同事的專業知識豐富又耐心解答我們的詢問, 最重要是 Prewedding 的婚紗相片可全數給回客人慢慢挑選, 不需要在監察下決定, 而現場展示的prewedding相簿亦很美, 與網上的相符, 不用討價還價, 於是選擇了 Bliss Wedding.

Bliss Wedding is the Best !

Sharon & Sammy
Sharon & Sammy Sharon & Sammy Sharon & Sammy Sharon & Sammy
Pinky & Jason
見證幸福 >> Pinky & Jason
首先,我想讚一讚Bliss Wedding,因為你地成個團隊都服務好好,非常專業。謝謝Bliss Wedding既每位員工由頭到尾給我地既專業意見,才會有一輯我地都非常滿意的婚紗相。

其實在我地決定join Bliss Wedding之前,我地都上網及去過好多間覺得心儀既商鋪去比較下相片既美觀度及package既價格,我地不約而同都覺得Bliss Wedding既相影得好有美感同埋價錢好實惠。

之後我地就book左12月底去影相,仲提早影之前1個月去試衫。到試衫當日,店員亦會詳細地講解行程及詢問我地既必影景點,讓我們清楚知道當日整個流程,大可放心。而試衫過程亦十分順利,好多款式我地都覺得好靚好鍾意,難以決擇,好彩店員在旁給予專業意見,兩小時內已完成試衫過程,值得一讚。

好快就去到拍攝當日,我地當然既興奮又緊張啦! 始終都係第一次影呀嘛! 拍攝前,化妝師細心地為我化妝整頭換衫,妝容、髮型及頭飾都會配合每一套衫,轉造型亦快手妥當,非常專業。拍攝時,攝影師都會清晰指導我地點樣擺pose,好快我地就無咁緊張生硬喇,仲越影越自然添! 值得一讚既係攝影師訓哂身為我地攞最靚既角度(無論人或景)去影,助手亦配合打燈,令每張相都有最好既效果。我地好感謝佢地每個人既用心、落力同專業,全個拍攝過程我地都開心!!

期待了兩星期左右就有相睇,如我地所料,每張相都影得好靚,景色角度一流,幾乎都唔駛點執相咁,每張相我地都非常滿意呀! 好多朋友見到都大讚呢!

呢度有細心服務態度 + 專業拍攝團隊+ 咁有質素既相,我地真係無揀錯Bliss Wedding!
多謝你地呀!!!
Pinky & Jason Pinky & Jason Pinky & Jason Pinky & Jason
Wing & Vincent
見證幸福 >> Wing & Vincent
當我地決定影pre-wedding既時候,我就即刻上網搵資料,搵到幾間公司既資料.最後我地決定簡bliss wedding!因為佢地既收費價錢合埋,影出黎既相都好靚,最總要係d底片俾返哂我~^^

拍攝當天的攝影師阿勇,助手阿偉,化妝師阿蘭同埋香港過黎幫我地拍花絮既阿傑!佢地對我地無薇不至既照顧要係到同佢地再一次講聲(多謝),還有當天我地的要求,佢地都盡量配合!當天我地亦影得好開心!影既相仲俾預期中多!令到我影完之後好想睇返哂d相!

好在唔洗一星期我就可以收到相啦~!仲比預期中滿意!返到屋企仲一睇再睇添!說真的.我真係好樂意將bliss wedding介紹俾身邊既朋友!

還有一樣事情值得讚既就係,由我開單到後期事都係由門市April一手一腳跟進!多謝您!

最後不厭其煩的說一句 : 多謝您們,令我地有一輯值得自豪既pre-wedding!

好期待收到所有的成品!
Wing & Vincent Wing & Vincent Wing & Vincent Wing & Vincent
Tracy & Keith
見證幸福 >> Tracy & Keith
我同另一半在11月去左影婚紗相, 我因為價錢平所以join bliss wedding。講下選衫先, 我地去到好快已經選到因為d 款同quality都好好, 約拍照期亦好順利。

拍攝當日, 我地去到現場真係有好多好多對新人影緊相, 但我可以講一句, 我同另一半d衫係我見到咁多對新人當中最靚最唔俗既, 這已令我十分有自信去影相。當天攝影師、助理同化妝師好好好專業, 同埋好周到, 當我地有咩要求佢地都好不厭其煩咁比意見同配合, 而攝影師阿勇好有主見同係佢指導下, 我地都好自如去擺pose, 完全唔覺辛苦,而取景亦好好。而化妝師就好配合我既喜好, 3個妝有特色之餘亦都好襯我, 同時亦好match d 衫, 有elegant, 有優雅又有活潑, 正! 佢地幾個係好到協助我地擰晒外套同袋, 當我一影完一個景, 佢地就即刻協助帔外套, 十分細心。

影完相約一個星期就有就睇, 睇既時候好surprise, 因為攝影師影得好之餘, 重影左好多我地真情流露既表情, 完全唔公式化, 另外, 當天我地在現場睇到d景明明好普通, 但影左出黎係好靚,加上d相我地都好滿意。全日影左成200幾張相, 好多都好想揀..好在d soft copy全部比返晒我地。最好既一樣野, 佢地一d都唔取巧, 完全唔會有extra收費。到選相時, sales亦好nice, 總之,到現時為止, 我根本諗唔到有咩係唔好, 我誠意recommend bliss wedding!!!!!!!!

佢係一間好有質素同好老實同好實惠既公司。多謝晒bliss wedding。因為你, 我相信世界係有平靚正既!!!!!!!
Tracy & Keith Tracy & Keith Tracy & Keith Tracy & Keith
Wynona & Nick
見證幸福 >> Wynona & Nick
在未開始拍攝前, 心裏總感到不安. 因為怕化妝師化得不漂亮, 攝影師影得不好. 總之有好多好多野諗啦……但自從今次旅程, 這令我通通都沒再擔心.

早上一到了深圳, 就有職員在等候. 司機叔叔很有禮貌, 還講有關當地天氣. 他的駕駛技術令我好快就入睡了. 很快就到了目的地

化妝師開始化妝. 嘩…化得好靚呀!!! 由其個鼻呀, 化到好高好靚呀!!! 跟住開始影相 (我有加埋影花絮), 攝影師們很用心同我地講解點擺post, 點樣笑. 他們不停幫我地影, 不停幫我地諗角度影. 影左好多張呀!!! 助手也很努力地幫我地整裙. 雖然好累, 但好快就到完成旅程.

回想成個旅程, 我們都覺得很開心. 大家好像玩左一整天, 之前所有的不安都沒有發生到.

在此, 我要多謝Bliss Wedding 嘅每一位幫過我們的幕前幕後的工作人員. 有了你們的幫助, 我們就有靚相比親人朋友欣賞. 多謝各位. 真的很開心很滿意. ^^
Wynona & Nick Wynona & Nick Wynona & Nick Wynona & Nick
Vicki & Leon
見證幸福 >> Vicki & Leon
Thanks a lot ''Bliss Wedding''特別鳴謝 April & 攝影師(Ar勇), 記得第一次見April都差不多11點, 其實我們一直都搵緊影婚紗相的公司, 有日食完飯想上去bliss wedding 看一看, 心諗咁夜咩舖頭都關晒門, 但都係想上去碰碰運氣, 點知一上去bliss wedding仲有人, 我們都無咩理過佢收左工未就衝左入去, 之後同April傾傾傾, 哈哈, 到最尾當然係幫襯左佢地la~ 但到我落訂果時我我問了她一個問題! -->''你間舖收幾點嫁'' 先發現佢地原來收9:00, april仲笑住咁回應''我本身都有D野做緊你唔阻我'', 所以我地都覺得呢個女孩子十分之專業好有耐性和細心

去到拍攝當日所有細節原來April都一早安排好所以好順利, 當然唔少得要多謝所有工作人員既細心照顧, 由其是攝影師(Ar勇)看上去佢年紀輕輕,開頭我們都半信半疑, Ar勇看來外表好像剛剛出道一樣,但相處落, 佢又不像沒有經驗, 因為他對場地很熟悉,教我們扮pose也不求其, 同埋我留意到他每影一張相會立即看看靚不靚, 當他看的時候如果他覺得靚的話, 佢會不自覺的笑一笑(對住部相機笑,其實有點傻), 不過可以肯定既係佢地所有人都好專業同好有熱誠

這次影婚紗相我們都覺得好滿意, Thank you你們釋心既安排!
Vicki & Leon Vicki & Leon Vicki & Leon Vicki & Leon
Kathy & Ho
見證幸福 >> Kathy & Ho
從我同男朋友開始計劃結婚後, 我地一直搜集關於pre-wedding既資料. 係討論區發現有不少人推介bliss wedding, 於是我地就去門市查詢.

門市April非常親切地為我地介紹拍攝內容等等, 盡管我地有無數問題, 佢都非常樂意一一解答, 各種詳細內容都清楚後, 我地決定選擇bliss, 因為覺得價錢合理, 而且底片全送,拍攝地點婚紗城係其他公司好少見.

11月22日拍攝當日, 攝影師阿勇非常專業地引導我地擺post, 還不時提醒一些我地根本沒有留意到既細緻位.

阿傑幫我地拍攝花絮, 仲幫我地看管私人物品, 拍攝完一個地點, 佢遞上紙巾給我滿頭大汗既男朋友

化妝師阿蘭亦相當細心, 替我化妝前先問我有沒有自己特別喜歡既造型及特別要求, 一邊化妝set頭時一邊詢問我既意見.

助手阿偉幫我地打燈, 拍攝過程見我弄傷小腿, 問我需唔需要藥膏

一個星期都唔使就有相睇啦, 好有效率,而 且影出黎好靚, 我一定會介紹你地比我d朋友^^
Kathy & Ho Kathy & Ho Kathy & Ho Kathy & Ho
Cat & Hong
終於喺11月中喺色色婚紗幫忙下,完成左一日開心又充實嘅婚紗攝影。

我同女朋友選擇左環球影城,雖然遠左少少,但係我哋抱住去玩嘅心情,好快就到。

由羅湖搭接載我哋嘅專車到達,起初都有少少擔心,擔心同團隊溝通唔到,但我哋嘅擔心係多餘,因為團隊好有耐性咁講解當地景點嘅特色,再配襯埋我哋邊套衫去邊度場景,做到互相溝通,讚!!!!

個人最喜歡就係可以喺香港完成前後期的工序,而拍攝當日只需即日來回,兩星期後已經可以到門市拎返全部相返屋企慢慢選相及回味,完全係我哋想要嘅事情。

最後,多謝色色婚紗各員工, 攝影師、化妝師,特別是一直與我們聯絡的Apirl, 每次都很耐心地解答我們問題....
Cat & Hong Cat & Hong Cat & Hong Cat & Hong
Amanda & Gilman
見證幸福 >> Amanda & Gilman
終於都收到相喇, 真係影得好靚。

去到現場先發覺, 婚紗城比想像中靚好多, 景點又豐富, 有教堂吊橋木馬花田, 遲D仲有城堡!!(我見到起緊T ^ T)輯相影出黎有好多唔同顏色, 興幸自己冇簡錯地方^^

多謝攝影師係拍攝過程入面不斷搞氣氛, 令我地笑得更自然~又不斷提醒我地D細微位, 令D相出黎既效果更好!!

多謝助手 係影到冇力既時候遞上貼心既莓, 可惜我地熱到食唔落~到影影下落大雨既時候 第1時間遮住我地, 怕我地淋親^^

多謝化妝師 係化之前好細心咁問我鐘意自己邊邊面多D, SET出黎既髮形都係以個邊為主~天氣太焗, 辛苦你成日幫我地補妝喇~

多謝客服, 成日幫我地睇住D物品, 又教我地去邊度唱錢抵D

連司機都係, 永遠都保持笑容:D

多謝香港職員幫我地調期, 跟得足, 有問必答, 態度又好!!

真係非常非常多謝你地, 令我地可以有輯咁高質素既PRE WEDDING

我地會考慮影多輯架, 希望到時會再有合作機會^^ THANK YOU BLISS!!
Amanda & Gilman Amanda & Gilman Amanda & Gilman Amanda & Gilman
Queenie & Frank
見證幸福 >> Queenie & Frank
影完pre-wedding 相後感:

我和女朋友的生活都十分煩忙,沒有太多時間去找尋緍紗店的資料,一次偶然在網上論壇看到有人評論色色緍紗的服務唔錯,而且價錢合理,我們馬上於網上搜尋一下它的資料,亦有登入他們的公司網頁,網頁精美,這已第一時間吸引了我們,再看看網站內的相簿,質素很好、很美,於是便去門市查問資料及報價,即日便決定參加。

我們選擇了緍紗城為影相地點,因為建築美及比較少於其他店鋪中看到相關景色。
拍攝當天,十分輕鬆及快樂,因為隨行的人員(阿勇、阿偉及阿蘭)都十分友善親切,他們服務也一流,阿蘭釋心地為我們化妝,阿偉有耐性地引導我們擺pose,阿勇辛勤地為我們做苦力,總之一句,多謝晒你們。

由於我們距離緍期都很近(只有兩個半月),色色婚紗的April都釋心地為我們排期影相及制作,以逹到婚期前完成相簿。我們影完一星期便可以看相,十分有效率,我們已選好相,期待最終制品。
Queenie & Frank Queenie & Frank Queenie & Frank Queenie & Frank
Janet & Terry
見證幸福 >> Janet & Terry
我和太太本身在外國工作及生活,打算放假回港休息两星期,順道在香港拍攝婚纱照。香港婚纱攝影公司有很多,不但價錢選擇眾多、提供的服務也有很多種。朋友推介我們去色色,他們説色色不但擁有多年經驗,而且服務態度非常専業。初時我們也半信半疑。但我們在討論區上看到很多顧客的評價也讃不絕口,最後我們到選擇到色色的門市看看。

當第一天我們抵達香港,就到了色色位於太子的門市。色色的員工非常専業,很耐心的为我們講解每個拍攝地方的特式。很快我們就選擇了埸地。因為我們逗留在香港的日子比較短,色色他們特別為我們安排特快拍攝,而且在我們出發前記下拍攝要求,譲攝影師在正式拍攝前有適當了解。到了正式拍攝當日,服務團隊非常準時,拍攝當天非常炎熱,我們從沙灘走到教堂;及後又跑到桃花園.

拍攝團隊都對我們照顧有嘉,他們不但為我們拿傘拿水,又為我們補粉及打燈。雖然完成整個旅程都十分疲累,但是看到拍攝出來的相片質素很高,而且照片效果也非常不錯,讓我覺得今次旅程是物超所值。

今次拍攝旅程對我們來説是非常寶貴及難忘,我們絕對會推介朋友使用色色 ^_^
Janet & Terry Janet & Terry Janet & Terry Janet & Terry
Rene & Raymond
見證幸福 >> Rene & Raymond
‎8月12日,係我地出發去婚紗城影結婚相既日子~當天早上去深圳集合,工作人已經stand by等緊我地喇~之後就開車往婚紗城出發喇!!車程只需30分鐘左右~

去到既第一感覺好大,教堂等景點好真實,化妝師阿蘭好細心幫我地化好妝後,就開始影相喇~~我們都係第一次影婚紗相,有點緊張呢,幸好專業既攝影師阿勇,懂得引導我們擺pose,助理阿偉亦好周到幫我們看管隨身物品,及打燈~在這次拍攝中,我們更租了匹馬一起拍攝,好有型,特別呢!

攝影師專業,化妝師細心,助理服務周到;到後期收到相底後,雖然相片未經修改,但我們都已經感到好驚喜,因為拍攝效果比想像中更好更靚呢!!
Rene & Raymond Rene & Raymond Rene & Raymond Rene & Raymond
Snoopy & Ted
見證幸福 >> Snoopy & Ted
色色的service真係好好,由我在香港揀衫、揀日子影相點知遇上大雨改期、改日子、夾衫、夾香港化妝師、到上星期影完相、我趕住呢兩日攞相,所以打黎問可唔可以快d俾到我,色色的zoie每次都幫我處理問題、態度親和有禮,真係要俾十個讚!!!!加上整個攝影團隊真係好pro.,為我地盡影靚相,仲有加錢的香港化妝師cherry,真係set得個妝同頭,令我好滿意。我覺得絕對無揀錯係色色映相。(雖然仲未有相睇,但係我十分滿意你地的態度!)所以要係度讚下你地!!

唔好意思,請原諒我不厭其煩的係度再一次讚賞你地!!!我剛剛到門市取了相,看到確實映得很好,謝謝攝影師:呀勇、化妝呀蘭、香港化妝師cherry,我倆對他們各人有高度評價,請代為轉告。謝謝!
Snoopy & Ted Snoopy & Ted Snoopy & Ted Snoopy & Ted
Licole & Simon
見證幸福 >> Licole & Simon
先多謝Bliss Wedding的親切服務。

4月27日是我倆第一次拍攝婚紗相,還記得當天拍攝中途下起超大雨,我們心情很擔心,幸好有你們的"阿偉" ,他不段為下雨帶來的麻煩事幫我們張羅,還要特別多謝"化妝師 阿蘭" ,不單細心地化出專業美麗的妝,還很好的作心理安慰我們...

那天,我們堅持繼續拍攝,因而辛苦了攝影師及其助手,在此更要"特別鳴謝 攝影師 大剛" 天氣很差,下著大雨又烏雲,他都能拍出令人如此叫盡的作品,太令人佩服。最後要感謝"接代的 思靜",她很細心的幫我們留意每個過程,意外地她細心著眼到太太紗裙的穿崩。再次感謝你們專業優質的團隊。

整過拍攝過程都得到優質團隊的照料。辛苦為我們拍出的靚相,令我們不想再找別家拍攝第二輯了,因為...Bliss Wedding實太完美!再拍亦只會選擇Bliss Wedding,再次感謝各個單位

~謝謝你們~
Licole & Simon Licole & Simon Licole & Simon Licole & Simon
Bliss Wedding 以專業婚紗攝影態度,時尚婚紗攝影風格,吸引婚紗攝影價錢,讓你享受不一樣的婚紗攝影服務。